The Handmaid's Tale

• 65 272
  • 748
  •   1
Отговори
# 270
Серина също е в много гадно положение, мисля, че и нейното страдание не е малко и най-гадното от всичко е да знаеш, че сама си си го причинала. Джун може да се обвинява, че го е допуснала с бездействие, че не се е усетила, когато майка й я предупреждаваше. Серина обаче напълно целенасочено си го е причинила и сега ще си сърба попарата - аз очаквам мъжа й да престане да я уважава и да започне да се държи с превъзходство над нея.

# 271
Че той това отдавна го направи, между тях няма нито тръпка, нито доверие и уважение, нищо. Ми нали наказаха оня, за назидание на всички, та и той сега гледа да тури нещата в "семейството" в ред, ако може со кротце, со благо. Горката Серина, да избута тоя мухльо напред- няколко пъти се намекна, че тя има идеи, дипломатична е и т.н., участвала е активно, бутала го е, и накрая...точно в нея ми е надеждата, да не е клишето, което си го изкарва на по-слабите, ами да вземе да подкопае цялата работа както един вътрешен човек може : )

# 272
Да, така е, отдавна има такива наченки, но все пак имаха и един момент, в който пак усети нещо към нея - там на онази среща, после й каза, че забравил каква жена била и правиха секс. Сега също почна да й се подмазва като се уплаши да не го натопят и него, но очаквам да стане още по брутален и пренебрежителен, даже очаквам да започне пак да проявява някакво специално отношение към Джун.

# 273
Е, не се почнали церемониите точно с Джун - нали преди това е имало друга прислужница, която се е самоубила -

Точно така. Нали всяко назначение е две години и ги сменят. Джун доколкото казва в началото, че това и е второто назначение, така че може да се предположи, че действията в момента са около 3-4 година.

# 274
  • Вестерос
Мисля, че не на Джун и е второто назначение, а че в къщата на Фред и Серена е второто.

Тя Серена си е точно от основателките на Гилиад.

# 275
Мисля, че не на Джун и е второто назначение, а че в къщата на Фред и Серена е второто.

Тя Серена си е точно от основателките на Гилиад.

After completing her training, Offred was sent to her first posting, which proved to be unsuccessful. Offred was reassigned, but her second posting did not result in pregnancy either. Offred was then sent to her third posting, at the house of Commander Fred and his wife Serena Joy, where she was given the name "Offred" or "Of-Fred".

Това от тука - http://the-handmaids-tale.wikia.com/wiki/Offred

Ако е така, значи сме в 6-тата година примерно.

# 276

Ако е така, значи сме в 6-тата година примерно.

Е, това обяснява защо имаше по-големи дечица на срещата и защо вече има легенди за доктори осеменители и т.н., но пък някак не ми се връзваше поведението на Джун като за трето назначение - имам чувството, че изживяваше всичко за първи път.

# 277
Хм, това и в книгата май беше споменато, че не й е първо назначение, там и раждането на Джанин сякаш не им беше първо, но тук някак си всичко изглежда като първо. Никога не споменава предните, а и Люк сякаш току що стигна Канада...

# 278
  • Вестерос
Забравила съм го това и аз, хем я четох есента в оригинал Grinning

# 279
  • София
Вече не си спомням къде, дали в книгата или сериала, но Хана е на 8 г сега, а е била на 5г като е била отнета. Май беше в книгата. Наскоро изгледах 1ви сезон и Серина я пита Джун дали това и е второ назначение. Но вече и аз се обърках кое къде и как спазват в книгата, сериала и филма

# 280
Аз точно това си спомням - в сериала как Серината я пита дали и е второ назначение и тя каза да. В книгата не помня да са го казвали.

# 281
Мацки, откъде успяхте да свалите новия епизод Sad Търсих и в замунда, и в арена, поне аз не го виждам..

# 282
  • София
В zelka.org го има 5ти епизод, свалям и ще гледам след час

# 283
Аз гледах вече.
Трябва да спра да гледам трейлъра за следващия епизод и да чета коментари май, нещо не се впечатлих..

# 284
Аз категорично не се спойлирам, ако мога да го избегна. Отивам да гледам.

Общи условия

Активация на акаунт