The Handmaid's Tale

• 65 314
  • 748
  •   1
Отговори
# 375
3 поста - Спойлер/ скрит текст..и на следващия - Фред дали умря?!! JoyLaughingLaughingJoy

Верно много тъпо се получи, извинявам се, и аз страшно мразя такива изцепки Confused
Аз не си спомням Фред и Джун правиха ли секс извън брачното ложе първият сезон, или само се мотаха по клубове.

# 376
  • София
Правиха 2 пъти секс в клуба Фред и Джун. Вие представяте ли си всъщност да се окаже детето наистина на Фред а не на Ник?

# 377
уаууу Anguished
Изгледах епизода
Скрит текст:
Фред ме изненада със снимката на Хана.. но се оказа, че го прави, за да получи секс в замяна.
Не разбрах защо Серина постъпи така .. тъкмо си помислих, че проявява човешки чувства. Да, ясно е, че е много рисковано да заведе Джун при Хана, но можеше да й обясни .. не да разиграва онзи театър с куките ImpImp
Много беше извън правилата да показва бебето на Джун на ехографа. Дори лекарят се сконфузи от това. После обаче .. ах, Серина .. тъкмо почнеш да ми ставаш симпатична и ..
Забравих да отбележа, че и Серина ме изненада, че на няколко пъти коментираше с Джун и с другите прислужници неща от миналото... По някакъв начин и на нея сигурно й липсва стария живот. Вярно, че изглежда е била убедена в правотата на идеите си и е имала някаква утопична представа за бъдещето, но вижда, че реалността се е получила доста изкривена.

Фред как застреля онова момиче без да му мигне окото. Confused И това е било преди да вземат властта.. какво ли би направил (и прави) в настоящето?
Леля Лидия обаче беше много права, че и съпругата и прислужницата са суперопърничави. Явно Фред си пада по такива жени. Joy или на такива попада. И затова не се месел ..

Ник нямаше да спи с 15-годишната си съпруга, ако Джун не го беше подтикнала. Заради възрастта й и заради някакъв вид вярност към Джун. Колко мило ... но животът му зависи от това... в този свят няма място за любов, вярност.. за никакви чувства няма място.

Всички герои са поставени при такива условия, че .. не знам какво да кажа... мисля, че положението не е станало добро за никого. Нали казват, че пътят към Ада е постлан с добри намерения.

Опитвам се да се поставя на мястото на Джун, на мястото на Серина .. ми не мога. Не знам какво бих направила .. и се радвам, че  това е само сериал, но изключително въздействащ..

Да видим сега кой ще оцелее след саможертвата на Офглен.

# 378
Гледам и ви следя, дами и, ако има, господа!
Шести епизод върна усещането от първи сезон на сериала. Досега вървеше малко мудно.

Много ми е интересен и вълнуващ, направо изяждам епизода като излезе, в същото време ми дава едно ужасно тягостно чувство и страх какво би станало ако това се превърне в истина.
Ако е истина, че планират 10 сезона направо не знам какво да очакваме. Все се надявам нещо да се случи и пак да има преврат към старото положение.
Честно казано надявам се да има някакъв шанс Серена да може да има свое дете. На моменти е истински звяр, но в други просто ти е жал за нея.

# 379
Много ми хареса епизода. Не ми е жал за Серина, искам да страда. Neutral Face Обаче, лейди Лидия ми става все по-симпатична. Laughing По някакъв извратен начин я е грижа за момичетата, а и актрисата е много добра. Иска ми се да покажат и нейната история, ако наистина ще са толкова много сезони, няма как да я пропуснат.

# 380
Аз съм назад, сега ще гледам 4-ти епизод, изчаках да има повече епизоди със субтитри.
Много, много тежки серии. И толкова е реалистично всичко! Имам чувството, че като излезна навън, и ще попадна в оная действителност, чак страх ме хваща на моменти. Не си спомням друг филм, сериал, да ми е въздействал така.

# 381
  • София
Аз съм назад, сега ще гледам 4-ти епизод, изчаках да има повече епизоди със субтитри.
Много, много тежки серии. И толкова е реалистично всичко! Имам чувството, че като излезна навън, и ще попадна в оная действителност, чак страх ме хваща на моменти. Не си спомням друг филм, сериал, да ми е въздействал така.

Ония ден карам по цетъра и на всяка крачка полиция, гледат лошо (беше за посещенията на Меркел, Макрон), беше като Извадка от Гилеад, идваше ми да им кажа Blessed be the fruit 🙄😂

За Серина

Скрит текст:
За мен е 100% ясно че тя не може да има деца. Флашбека беше точно в момента в който пита Джун какво е да носиш живот в теб, във фейса се спори че това не означавало че не може да има деца

# 382
Според мен от двамата (Фред и Серина) тя е по-костеливия орех и е много по-силен характер, имам усещането, че донякъде тя го подстрека да убие онова момиче в гората.

# 383
Според мен от двамата (Фред и Серина) тя е по-костеливия орех и е много по-силен характер, имам усещането, че донякъде тя го подстрека да убие онова момиче в гората.

Нали му каза "Дръж се като мъж" или "Бъди мъж" .. и ето отиде и гръмна момичето. Голям мъж.
Но докато бяха в залата и хвърляха разни неща по нея, тя искаше да се откаже, а той настояваше, че трябва да я чуят. Тя сякаш се беше уплашила тогава, но въпреки това изглежда ужасно нахъсана дори и в този момент. Явно е супервярваща била. Сега не знам дали е толкова.

Възможно е нещо да е станало след стрелбата и затова Серина да не може да има деца, а може и просто да е засегната от всеобщото безплодие.

Ония ден карам по цетъра и на всяка крачка полиция, гледат лошо (беше за посещенията на Меркел, Макрон), беше като Извадка от Гилеад, идваше ми да им кажа Blessed be the fruit 🙄😂

JoyJoyJoyJoy
ох, дано не стигаме до там, е наистина си изглежда страшно.

# 384
  • София
Вече коментираме ли последната серия. Може би трябва да уточним, кога може вече без скрит текс, че и аз през телефона ме мога да се оправя.
Продължавам да си мисля, че има огромна вътрешна борба в Серена, режима или човещината да избере. И аз изгледах последната серия и сега се чудя да коментирам или да чакам още.

# 385
Влязох да се редактирам, но има писали след мен.
Не знам за спойлерите. Аз гледам в HBO GO, но може би има хора, които изчакват да излъчат епизода по HBO. За мен спойлерите не са проблем.

Приликите и разликите между книгата и сериала.

Изпуснали са една. Хана е описана с руси къдрици в книгата. Предполагам Люк не е цветнокож, но в сериала от политкоректност е. Stuck Out Tongue Winking Eye В статията пише, че сериала е адаптиран към нашата реалност, а не към тази от 80-те години.

# 386
  • София
Майката на Джун също се появи тук, обаче във втори сезон, Джун е пушач в сериала не е, също така примерно сватбената церемония чак във втори сезон я показаха. Има и едно място което  в сериала е пропуснато, в книгата го описваха като печатница за молитви май?

# 387
И аз гледах епизода и много му се изкефих!
Почнах да чета и книгата, за което още веднъж благодаря на Мацето! Не се въздържах и прочетох първо епилога и някои неща по диагонал - направи ми  впечатление нещо, което коментирахме преди това - по време на раждането на Джанин става ясно, че не всички съпруги имат наложници, някои имат деца! Simple Smile Освен това - "бебето е момиче и те ще го задържат" - това означава ли, че имат право да не го задържат, ако е момиче? Като се замислиш в едно такова патриархално общество - едва ли се радват много на момичетата! До кога реално ще се пробват командирите - до дете, до син, до бройката деца, която ги устройва, непрекъснато? А дали има някакъв момент, в който ги пенсионират прислужниците и им разрешават да спрат с това? Тогава какви ще станат и къде ще отидат!

# 388
  • София
Всяко дете е ценно, без значение дали е момче или момиче, та по-скоро се отнася за това че детето е добре, че няма видими  деформации

Чакам тази вечер израелския трейлър, ще го кача и тук като го пуснат

# 389
Все още не са стигнали до пенсиониране на прислужници. В книгата се казва, че това е трето назначение на Джун, като всяко трае две години. И да не се придържат към книгата, съдейки по годините на Хана, не са минали много години.  Ако наистина смятат да правят 10 сезона (в което аз дълбоко се съмнявам, най-много да са 4 според мен) в края може би ще разберем какво се случва с прислужниците или по-добре все пак да има хепиенд и цялата тази извратена система да рухне.

Командирите трябва да се вместят в двете години, после прислужницата отива в друг дом, за да се пробва друг .. ужасно звучи .. направо кошмар .. А може би ако след няколко назначения не забременеят ги пращат в колониите.

Toва е от HBO България във фейса, може би в следващите серии ще видим нещо ново за колониите.
Възможно ли е ситуацията на Емили и Джанин да се влоши още повече? Вижте пред какво ново предизвикателство са изправени те по време на заточението си в колониите. Колко още могат да изтърпят?
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт