The Handmaid's Tale

• 65 261
  • 748
  •   1
Отговори
# 480
За мен една от основните идеи на сериала е животът в рамките на ритуала, привидността, фалша. И другият, истинският живот - с реалните емоции, емпатия, общуване. Сцената със запознаването в магазина беше малка експлозия на нещо истинско в един свят на абсолютния фалш. Развълнува ме повече от разните му там садистични изпълнения. Не са малко семействата, които живеят по първия начин с години и десетилетия. Даже дали не са повечето....

Според мен Люк постепенно преболедува миналото си и е на път да продължи. Егоизъм, слабост, но напълно човешка реакция. Все пак това са над 3 години. Много хора не са способни да страдат цял живот.

# 481
Аз пък мога да разбера повечето, но неизменно Люк. Поне детето да спаси.

# 482
Аз четох тук преди да гледам серията и се зачудих каква е тази сестра на Люк, а то какво било.
Скрит текст:
Black_Sapphire, може и да си права за Люк. Може би е готов да продължи напред.. не, че не е обичал Джун, а може би още продължава да я обича, или, че не обича детето си. Но в случая май наистина нищо, ама нищо не може да направи. Освен да се върне в Галаад и да умре.
Наистина всеки човек е различен и реагира различно.. особено в такива стресови и безнадеждни ситуации... аз затова преди време писах тук, че се опитвам да се поставя на мястото на героите и не мога да си представя как бих реагирала, наистина не мога. Толкова е безнадеждно всичко. Понякога мозъкът на човек си слага някаква самозащита и изключва и отказва да мисли и да взима решения.

No_frame bitch, мен пък Джун не ме дразни.. не мисля, че се забърква в каквото и да е било умишлено и преднамерено. Поне след неуспешния опит за бягство е така. Мисля, че връщането й и послужи за урок по някакъв начин. Започна да действа по-скрито, внимава повече. В случая в болницата, в сцената с Ник.. мисля, че Ник беше по-настъпателния, тя беше готова да си тръгне. В това ужасно положение, в което са всички всеки има нужда от близък човек, от вярата, че някой те обича, че някой мисли за теб, че се грижи за теб. Точно такива са един за друг Джун и Ник. И дори с риск за живота си си позволяват по някакъв кратък миг на нежност..

Серина все повече започва да се връща назад и да си спомня миналото или по-скоро да го коментира с Джун. .. Антигуа, плажове .. я виж ти. Joy Постъпва много смело с тези документи, с които успя да издейства ареста на онзи по-противен и от предния баш шеф.
Подписа Фред?! Изготви документи за облекчаване на режима?! Голяма дързост от нейна страна, но мисля, че ще си плати за това. И на всичкото отгоре помоли Джун да редактира документите. Open Mouth

Сцената със запознанството беше много въздействаща, мнооого. Но Идън беше там и не се знае какво ще последва... каквато е набожна и с промит мозък.

Това с бебето на Мойра и бебетата, които раждат прислужниците е интересна съпоставка. Но има огромна, огромна разлика. В единия случай жената сама се отказва от детето си, от самото начало знае, че след като го роди ще го даде на други хора. И прислужниците знаят, че така ще стане, но решението не е тяхно. Нямат право да решават каквото и да е.

Мацето, благодаря за трея на 8-ми епизод.
Скрит текст:
Мислиш ли, че Фред ще посегне на Серина?

# 483
  • София
Довечера чакайте израелеца

Ани :
Скрит текст:
ако си гледала трейлъра за втори сезона има сцена в която Фред бие някой с камшик...

# 484
Довечера чакайте израелеца

Ани :
Скрит текст:
ако си гледала трейлъра за втори сезона има сцена в която Фред бие някой с камшик...
Скрит текст:
Да, спомням си, сега го погледнах пак. Ох, не знам. Толкова е непредвидимо всичко. Има една сцена с онзи Кършинг (може и да бъркам името), новия шеф, когото Серина предаде на властите за измяна... та тази сцена с него аз що не я помня да е минала? Възможно ли е на този гад да му се размине?
Чакам с нетърпение израелеца Joy

# 485
  • София
Ани

Скрит текст:
защото  вмъкват трейлъра по различен начин гласа на Cushing

Виж обаче тази нова теория, нали има една сцена в басейна как удавят двама, предполагат че е Наоми

# 486
Скрит текст:
Май от трея на втори сезон само тази сцена и онази с камшика не сме видели. Идея си нямам какво може да измислят. Но четох, че Ивон Страховски е бременна. Да не я занулят в този сезон и да излиза в майчинство? Дано измислят нещо, защото без Серина сериала ще изгуби много.

Joy
Скрит текст:

# 487
  • София
Хахаб да и аз ги следя в инста, Рита беше доста забавна
Скрит текст:
не са само тези две сцени, чакаме и Мойра с надписа и Люк с Ник🙄

# 488
Да, вярно, че и тези не сме гледали. А колко епизода ще е този сезон? Пак ли 10? Като свърши сезона и почвам 1 и 2 отново. Joy

# 489
  • София
13 ще са този сезон

# 490
Е, значи и юли ще гледаме даже.
Не мога да си спомня гаджето на Мойра показвали ли са я в 1-ви сезон?

С нетърпение чакам да видя реакцията на Фред като разбере какво е направила Серина и Джун й е помогнала.
Но не мисля, че ще тръгне да я бие с камшик. Дано не го направи, че тотално ще го намразя.

# 491
  • София
Израелчееее! https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10156388632477760&id=6126887759

Ании мисля че ще си отговориш на въпроса за Фред 🤪

# 492
Persevere не мога да повярвам.

# 493
  • София
Това трябва да запали Серина, толкова е унизително, трябва да я събуди, такава жена да се унижава по този начин...

# 494
Това трябва да запали Серина, толкова е унизително, трябва да я събуди, такава жена да се унижава по този начин...

Абсолютно. Той благодарение на нея е стигнал до върха в извратената им йерархия и да постъпи така. Комплексар.

Общи условия

Активация на акаунт