The Handmaid's Tale

• 65 248
  • 748
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Изгледал

Скрит текст:
Силна серия. Много ми хареса момента в магазина, когато се обръщаха една към друга с истинските си имена. Нямаше как да минем без 'female power' Серена много хитра, браво на нея. Справи се в критична ситуация, защото онзи фанатик като нищо щеше да ги обеси всичките. Мъжът и трябва да е благодарен, като се възстанови. А Джун взе химикалка, да не повярваш. И как само акцентираха към този момент. Представяте ли си свят в който се пресягате да вземете един прост химикал и да се чувстваш виновен за това и ужасен едновременно. Уф. Очаквах да върнат Емили и Джанин обратно, явно не са фатално облъчени и могат отново да забременяват или просто взеха младите...
Някой пита дали се показвали Одет в сезон 1. Тц, поне аз не си спомням. Знаех само, че е родила дете на чуждо семейство. Сега в този епизод хвърлиха светлина върху събитията.

Аз се чудя и това може би е единствения минус на сериала, защото той претендира да е брутално реалистичен. Как така някаква измислена съпротива в Канада (които са като малко пале до могъщия слон) знае всичко, което се случва и то толкова бързо документира всичко и разкрива пълните имена на загинали и пр. Представят ни Гилеад, като фанатично общество с теономично правителство наричащо се ''Синовете на Яков'' поне така си спомням. Е, там колят и бесят за най-малкото провинение. Навсякъде има 'очи' а онези в Канада знаят абсолютно всичко, което се случва. Иска ми се да хвърлят малко повече светлина върху тази мрежа, защото така стои някак си извън контекста и малко нелепо.

Люк се държеше странно. Все едно изобщо не му пукаше.

Според мен Серена е променила нещата само в нейния квартал. Америка е голяма, няма как навсякъде да е така ако не е имало никакви терористични прояви. Изфабрикува уличаващи в предателство документи за онзи плужек и впоследствие се е погрижила пак с подправянето на подписа на съпруга си за напрежението около тях. --> Виновните са разкрити, взети се мерки, гарантирам, че няма опасност от атентати <-- абе бла бла нещо в този ред на мисли. Фред няма толкова власт, че да променя каквото и да било в Гилеад. Той не е част от управляващата върхушка, която между другото така и не са ни я показали все още. А и те трябва да са във Вашингтон. Поне така си мисля аз.

# 496
  • София
За мен Серина иска част от системата,но само част от нея и не й харесва в какво се превръща нещо,което тя е искала.Продължавам да си мисля,че тя ще се обърне срещу това,което е подкрепяла преди.Но още има вътрешна борба в нея.
За Джун съм с противоречиви чувства,не я показват истински борбена,даже самата Серена е по-корава и борбена от Джун.Няколко прислужнички показаха,които се борят повече от нея,въпреки че знаят, че след тяхното надигане на глава ще има още жертви. С тази ситема или си роб ,или се бориш.Има аналогия с мното събития от истинската история,даже със Хитлеровата,където са избивани наистина невинни хора,заради това,че са живели в селото на възстанал срещу Хитлер борец (филма "Човекът с желязно сърце",но действителни събития е правен).

# 497
trikitil, да, у Серина има голяма вътрешна борба, особено напоследък. Ще видим какво ще стане. Да не свърши тя в Колониите. Ще е страшна ирония ... тя, която е част от измислилите и внедрили тази извратена система да попадне на най-гадното място в нея.

Diavolo, и аз мисля, че големите шефове са във Вашингтон, а Фред и Къшинг са някакви лидери на местно ниво. Серина успя да извоюва малка победа, но все пак успя. За което ще си плати.

Относно Канадските източници на информация... сигурно има много начини да намират информация. Може да имат "очи" сред "очите"... защо не? Освен това технологиите не са спрели да съществуват, има начини да се сдобият с информация. Мястото където обявяваха истинските имена на загиналите прислужници беше нещо като посолство на САЩ в Канада. Имаше американски знамена... Да, хубаво ще е да ни покажат повече за съпротивата в Галаад.

На мен ми е интересно какво ще направи Идън.

# 498
Това трябва да запали Серина, толкова е унизително, трябва да я събуди, такава жена да се унижава по този начин...

Абсолютно. Той благодарение на нея е стигнал до върха в извратената им йерархия и да постъпи така. Комплексар.

Аз очаквах, че Фред ще си повярва и ще стигне до нещо подобно, но не и на този етап! Този факт вече би трябвало да е превратната точка и Серина да се вземе в ръце - жена като нея не може да подмине подобно нещо! Simple Smile Само, че за самия филм е твърде рано да се случи и сигурно ще представят нещата от религиозна гледна точка - Господ го изисквал, той просто изпълнява волята му, сигурно даже после ще съжалява и ще бъде мил с нея, прави го уж за нейно добро и т.н. - така, че сигурно тя ще мине през някакъв период, в който ще се чувства гузна или вероотстъпник преди да предприеме нещо, дано само не се озлоби допълнително към Джун и не си внуши, че тя й е повлияла! Simple Smile

А за това кой до колко е борбен - може да се поспори. Серина и Джун са просто два различни типа хора - Серина е от тези дето мислят, че могат да управляват света - тя иска нещо да върши, да се бори за нещо, да постига - дейна е и се нужда е от каузи. Джун явно е по спокойна, интересува се от хората около нея - семейство и приятели, не цели някакви обществени изяви, не иска да се афишира толкова, държи на по простичките, житейски неща. За това образа й е някак като на наблюдател и преди преврата и сега в новата система. Обаче кой точно подход е по-правилния и би ти позволил да оцелееш и да постигнеш нещо - вече е въпрос на гледна точка. Най-лесно е да бъдеш неразумен - да вземеш една кола под влияние на емоциите и да прегазиш няколко човека, много по трудно е бавно и методично да работиш и да си следваш целите. На Серина е било лесно да е бунтарка в едно демократично общество - на мястото на Джун до къде щеше да стигне с нейното бунтарство. За мен това общество може да бъде разрушено от по методични и не толкова емоционални хора - даже не толкова като Джун, а като Ник - в него виждам потенциала! Simple Smile

# 499
Ами Джун не е някаква Жана Дарк, дето ще променя света Simple Smile Точно това е интересното. Изживява периоди на смелост и страх, грабва шансове, лъже се и т.н.

# 500
  • София
Не е нужно точно да си Жана Дарк,но Джун за моите разбирания е почти пасивна.Но така ни показват в пълнота различни образи(хора).Различните им реакции или липсата на такива.
За това и ми харесва сериала,обхваща много и различни образи,действия,събития.

# 501
Не е нужно точно да си Жана Дарк,но Джун за моите разбирания е почти пасивна.Но така ни показват в пълнота различни образи(хора).Различните им реакции или липсата на такива.
За това и ми харесва сериала,обхваща много и различни образи,действия,събития.

А какво точно да направи?
Заради нея убиха човек, съсипаха едно семейство, осакатиха две нейни приятелки.
В корема й расте едно дете, а животът на другото е заложник на доброто й поведение. Самата тя е защитена, но не и всички, които обича.
Какъв точно избор има? Какво да направи? Да се взриви заедно с още 20-30 невинни?

Всяка мъничка нейна стъпчица изисква огромна смелост.
Първоначално се водеше от инстинктите си, от яростта си, но след като я порязаха, започна много избирателно да води битките си. Точно тя активира Серена в правилния момент и с правилния лост за въздействие. Трябва да е много умна, за да оцелеят тя и децата й.

# 502
Бррр, след тая тема отварям темата за отнемане на деца в Норвегия и съм....уау... параноя ме хваща вече.

# 503
  • София
А каква трябва да е Джун? Бременна, която се опитва да опази и спаси себе си и децата си, се очаква да е по-разумна и предпазлива. Добре, че е Ник да балансира, дано поне на него му издържат нервите, че напоследък е нестабилен.

А за Люк - не мисля, че се държи странно или тъпо, просто туширането на емоциите е неговият начин да се справи с тази изключително ненормална и стресова среда и да съхрани психиката си.
Интересно ще е как ще ще развие триъгълникът с Ник и Люк, кой ли ще се окаже избраникът на финала...Stuck Out Tongue Winking Eye

# 504
Нямам какво да добавя към написаното. Просто всеки се опитва да оцелее в тези ужасен свят, в който е принуден да живее. И понеже всеки е различен, реагира различно. И всички осъзнават, кой повече, кой по-малко, че с действията си могат да причинят смъртта на невинни хора.

♥ HAPPY ♥ и аз четох в тази тема и другаде четох по въпроса .. ами ненапразно сериала има такъв успех. И докато това, което гледаме е само сериал, сякаш около нас доста сигнали започнаха да се появяват ..

Да сменя темата, че и мен ме хваща параноя.
Нищо не казвате за Идън. Според вас тя какво ще направи след като стана свидетел на сцената с имената, а в следващата серия се натъква на онези писма?

# 505

Нищо не казвате за Идън.

Мисля, че Ник ще загази.
Особено след като неговият закрилник гушна букета.

# 506
  • София
Не разбирам защо така ожесточено скачате срещу моето мнение.
Така го усещам героя така пиша.
За мен тя не падна от прилошаване от прозореца, а направи опит за самоубийство и след като оцеля си промени "настроението". Дълго се колеба, дали да помага на съпротивата, тогава не беше бременна.
Няма опит за обработване на Серина, а може да се опита, все пак я познава от доста време. Това да измамиш някой, с цел постигане на своя цел е пак вид борба в нейния случай. А тя просто иска и чака да го получи.

# 507
trikitil, не виждам някой да скача срещу теб? Защо го приемаш така?
Аз наистина не мога да разбера какво очакваш да направи Джун?
Относно падането през прозореца - сигурно много хора на нейно място биха решили да сложат край на живота си, ако това изобщо може да се нарече живот.
И как точно би могла да "обработи" Серина? Та нали Серина е в основата на всичко? Тя е идеолог на това общество.

# 508

Нищо не казвате за Идън.

Мисля, че Ник ще загази.
Особено след като неговият закрилник гушна букета.

Според мен няма да направи нищо - още не  е готова да му се опълчи, нали е учена да му се подчинява и т.н., евентуално по нататък може да използва това, което е видяла. Но знае ли човек - сценаристите ни изненадват непрекъснато! Simple Smile

# 509
  • София
Очаквам да предприеме някакви действия, поне гледайки сериала, си казвам сега защо не пробва така, защо онака.
Но пак казвам хората са различни, реагират различно, мислят различно.
Харесва ми точно това, в сериала, многото образи и тяхното разгръщане.

Общи условия

Активация на акаунт