The Handmaid's Tale

• 65 266
  • 748
  •   1
Отговори
# 510

Няма опит за обработване на Серина

Напротив. Точно Джун заостри вниманието на Серина върху опасността от Къшинг. Преди това Серина си живееше с мисълта, че Фред ще ги защити от всичко. След разговора с Джун разбра, че трябва да вземе нещата в свои ръце.

В този филм всеки се опитва да манипулира всеки. Понякога се получава, когато интересите съвпадат (както в случая с женитбата на Ник). Джун се опита да манипулира Серина и преди това, във връзка с Хана, но без успех.

# 511
  • София
trikitil чела ли си книгата? аз писах и преди, Джун е антигероиня, самата Атуъд я описва като такава.Нейната роля не е бунтовническа, тя е пасивна, бавна, потъва в себе си, не е борбена, в книгата даже и за дъщеря си не се бори особено. В сериала лека полека я изкарват от този образ, но не могат образ на 30г да го преобърнат от днес за утре, все пак 10 сезона планират... Първите 3 епизода като беше по-смела до никъде не я докараха... Тепърва ще видим от нея проактивност

# 512
И аз се ядосвам понякога на Джун, че и на Люк, че са пасивни. Но май точно това е идеята, че са обикновени хора, а не герои. Наистина малко биха били смели в такава ситуация, пък и е безрасъдно. Те осъзнават, че са безсилни и инстинктът за самосъхранение е по-силен от достойнството и любовта.
За "действането" на Серина, според мен ще се опита, надявам се. Може да пробва да подклажда съмненията в режима, все пак е нов и както е дошъл, може и да си отиде. И Джун да обещае да каже добра дума за Серина. Laughing

Тези израелски трейлъри ме разбиват, много важни неща издават, опитвам се да не ги гледам, но не става. Laughing

# 513
  • София
Казахте, че сериала е по-добър и за това не поисках книгата 😁.
Иначе актрисата, играеща Джун прави страхотна роля.
Я да ви питам актрисата играеща Серина не играе ли и в Mad Men?  Много трудно помня имена 😑.
За да запълвам скуката до четвъртък, реших да изгледам на ново Mad Men.

# 514
Казахте, че сериала е по-добър и за това не поисках книгата 😁.
Иначе актрисата, играеща Джун прави страхотна роля.
Я да ви питам актрисата играеща Серина не играе ли и в Mad Men?  Много трудно помня имена 😑.
За да запълвам скуката до четвъртък, реших да изгледам на ново Mad Men.

Не, там играят Елизабет Мос - Джун и Алексис Бледел - Емили, като Алексис Бледел, доколкото помня се появи някъде към пети сезон за няколко епизода. Тя Елизабет Мос като цяло играе силни женски роли. И в Top of the lakе е подобна.

И аз съм на мнение иначе, че няма какво толкова да направи. Особено, след като осъзна бейсик принципа, че всяко действие си има противодействие. Просто всички, свързани с нейния бунт и бягство, бяха наказани, тя точно от страх за Ник според мен и обърна внимание на Серина. Вече е по-премерена в действията си и битките си, което е обяснимо - бременна е, не ѝ се жертва живота на бебето (особено пък, след като не успя вече в опита си да се самоубие). Достатъчно е, че едното ѝ дете е отнето и вероятно с промит вече мозък. И всички други са прави, тя в книгата е пасивният персонаж, който го е страх от всичко и всички, и не прави нищо, тя през цялото време обяснява "Мойра щеше да направи така, щеше да ме порицае. Мойра е смела, защо не съм като Мойра."

А колкото до последния епизод. Аз пак плаках. Grinning Идън според мен само ще събира информация в момента, не ми се вярва толкова бързо да прави каквото и да било, но със сигурност ще го използва срещу Ник и срещу Джун в някакъв момент.

Тоя израелския трейлър дава много ключови неща за епизода. Ядосах се и аз, че такава жена като Серина първо изобщо е застанала до тоя мухльо Фред, второ, защо не го конфронтира. Мисля си, че в някакъв момент ще ѝ дойде до гуша и Уотърфорд няма да е жертва на сигнал от Ник, а на сигнал от нея.

# 515
  • София
Няма как Джун да се бори. С кой да се бори и с какво? Тя в къщата в която живее не може и няма шанс да се пребори камо ли със системата. А и кой и помага? Един Ник и това е. И все пак пробва да избяга, беше инициативна до край. Пробва се на два пъти да изпроси да се видим с Хана, но не успя. Тя подтикна Серена да вземе мерки срещу Къшинг. Опълчи се на леля Лидия, когато трябваше да унижат/убият Джанин (не си спомням както точно трябваше да и направят, но точно от Джун тръгна опозицията), сега пак от нея тръгна тази вълна на споделяне на истинските имена сред прислужниците. Всичко това малко ли е в един свят в който 90% от жените биха били даже много по-пасивни от нея. Джун не е Супергърл или Капитан Марвъл. Wink

# 516
  • София
Днес отивам да пазарувам и две млади и симпатични жени се срещат явно и какво да чуя (бяха буквално на два метра от мен), едната вика: ''Благословен да е плодът'' Другата ''Хвала'' и после се закикотиха нещо. хаха  Laughing Аз направо се сащисах. И не знам бе по-силно от мен, не се сдържах и преди да се отправя към касата викам: ''Под Божия взор'' Леле  Laughing Двечките не го очакваха, спогледаха се такива, после и тримата се засмяхме и така. Те пак нещо се спогледаха, може би трябваше да кажа още нещо или да предприема нещо, ама бързах за Ролан Гарос и отпраших.  Grinning

# 517
Днес отивам да пазарувам и две млади и симпатични жени се срещат явно и какво да чуя (бяха буквално на два метра от мен), едната вика: ''Благословен да е плодът'' Другата ''Хвала'' и после се закикотиха нещо. хаха  Laughing Аз направо се сащисах. И не знам бе по-силно от мен, не се сдържах и преди да се отправя към касата викам: ''Под Божия взор'' Леле  Laughing Двечките не го очакваха, спогледаха се такива, после и тримата се засмяхме и така. Те пак нещо се спогледаха, може би трябваше да кажа още нещо или да предприема нещо, ама бързах за Ролан Гарос и отпраших.  Grinning

JoyJoyJoyJoy ох, много се смях на това.
хайде да идва новата серия, че съм много нетърпелива. Joy
Какво ли са очаквали? Сигурно зависи от това, в каква роля ще си ти. От всичките длъжности в Галаад май за мъж най-удобна е ролята на Командир. Joy

Последна редакция: вт, 05 юни 2018, 09:38 от Ани (AHИ)

# 518
  • София
https://www.youtube.com/watch?v=d3Ccfh43FiE

GrinSatisfied

Хайде верно да идва сряда! Добре че понеделник излиза Westworld та минава по-лесно времето! Ох имаше един много добър спойлър вчера ама не го намирам, ама го слагам в скрит текст

Скрит текст:
имаше снимка от Рита, Ник и Идън наредени в линия, и Командира пред тях, Идън държеше писмата. Има и един голям спойлер дето се върти по фейса, висят на стената 2 тела, на econowife +  прилича на шофьор, търби се че може да са Ник и Идън, ама мен ме съмнява
Снимки от утрешния епизод https://www.spoilertv.com/2018/05/the-handmaids-tale-episode-208-promo.html?m=1

ЕДИТ не са, сега виждам че държи нещо друго

# 519
Благодаря за снимките. Hug
Да, нещо друго държи Идън .. май. Много доволна изглежда.
А Фред плаче ли на едната снимка или на мен така ми се струва?
Серина след като седна на лаптопа и хвана химикала май трудно ще се върне към предишния си начин на живот.

# 520
  • София
Благодаря за снимките. Hug
Да, нещо друго държи Идън .. май. Много доволна изглежда.
А Фред плаче ли на едната снимка или на мен така ми се струва?
Серина след като седна на лаптопа и хвана химикала май трудно ще се върне към предишния си начин на живот.

даа май рухва на едната снимка, ще видим утре. Идън май някаква кърпича подарява на Фред, едва ли е нещо писано като картичка.

Мда, промяната в Серина започна, дано се задържи!

Smile SmileSmile

# 521
Ох, тази сцена с листовете и с химикала беше уникална. Да ти предлагат нещо толкова дребно и незначително (за нас) като един химикал и ти изпаднеш в благоговеене .. наистина е страшно. Това е само един химикал, но за Джун е нещо супер специално.

# 522
  • Вестерос
Днес отивам да пазарувам и две млади и симпатични жени се срещат явно и какво да чуя (бяха буквално на два метра от мен), едната вика: ''Благословен да е плодът'' Другата ''Хвала'' и после се закикотиха нещо. хаха  Laughing Аз направо се сащисах. И не знам бе по-силно от мен, не се сдържах и преди да се отправя към касата викам: ''Под Божия взор'' Леле  Laughing Двечките не го очакваха, спогледаха се такива, после и тримата се засмяхме и така. Те пак нещо се спогледаха, може би трябваше да кажа още нещо или да предприема нещо, ама бързах за Ролан Гарос и отпраших.  Grinning
аз нали го гледам на английски само и не знам как точно ги превеждат, но с една дружка се поздравяваме редовно с Under His eye и May the lord open Grinning

# 523
  • Sofia
Ох, тази сцена с листовете и с химикала беше уникална. Да ти предлагат нещо толкова дребно и незначително (за нас) като един химикал и ти изпаднеш в благоговеене .. наистина е страшно. Това е само един химикал, но за Джун е нещо супер специално.

Уникално беше! И накрая как цъкна химикалката точно, както Офглен натисна детонатора  Heart Eyes Според мен, изобщо не беше случайна приликата между двата предмета Simple Smile

# 524
  • София
Кой ще гледа с мен довечера? Мернах няколко спойлера, отзивите са чудесни, казват един от -най-добрите епизоди, малко рев ще има

Общи условия

Активация на акаунт