The Handmaid's Tale

• 65 240
  • 748
  •   1
Отговори
# 540
  • Вестерос
В спойлер

Скрит текст:
А как разбираме, че я тровят Анджела?

# 541
И аз го гледах, тъй като имам само регистрация в замунда, а там го няма - гледам го на руски, мога да дам линк, ако някой иска! Епизода беше наистина много добър - въпреки всичките подсказки ме изненада и то много!

# 542
  • Вестерос
В зелка май и без рег. може да се тегли

# 543
В спойлер

Скрит текст:
А как разбираме, че я тровят Анджела?
И аз щях да попитам същото, защото в епизода не видях такова уточнение.
Скрит текст:
Но беше много красив епизод - бебенцето веднага се оправи, когато майка му си го взе. А Серина ми се поиздигна в очите. Всичко възможно направи, за да спасят бебето, че и Джанин да го види. Смятам, че вече ще намрази Фред, то аз го намразих отстрани. Grinning Според мен Иден усети, че в тези писма има нещо, което би могло да злепостави Ник и като гледам колко е неудовлетворена от живота си с него, няма да се изненадам, ако опита да го издаде. За момент помислих, че се заражда нещо като болнаво приятелство между Серина и Джун, но края доста ме разколеба.

# 544
  • София
Ох, не мога да пиша в скрит текст от телефона, утре на компа ще се изкажа Grinning

# 545
  • София
Бърди напиши ръчно [spoiler и довърши скобата

Скрит текст:
ам че подведох ви, теория било само, туу пак добре де, ама щеше да е по-добре да ги махнат тея двамата.Иначе бебе Анджела се оправи от майчинна любов, малко пресилено, щеше да е по-яко лекарката да я беше спасила
Та тъй, Серина и Джун станаха приятелки, ноооо според мен тя ще я обвини сега Джун за боя дето изязе, че я е подвела да се отклони от пътя на вярна съпруга. Брутално беше това биене.

Следващия епизод летят в Канада, трейлъра за 9ти епизод

https://youtu.be/-XOwaDqdkAc

# 546
  • София
Слагам в отделен пост. Tv guide по грешка постна synopsis за 9ти епизод, свалиха го бързо но това е архивирания сайт, major spoiler, който не иска да знае да не чете. Лягам вече че едвам гледам 😴

# 547
Бърди напиши ръчно [spoiler и довърши скобата

Скрит текст:
ам че подведох ви, теория било само, туу пак добре де, ама щеше да е по-добре да ги махнат тея двамата.Иначе бебе Анджела се оправи от майчинна любов, малко пресилено, щеше да е по-яко лекарката да я беше спасила
Та тъй, Серина и Джун станаха приятелки, ноооо според мен тя ще я обвини сега Джун за боя дето изязе, че я е подвела да се отклони от пътя на вярна съпруга. Брутално беше това биене.

Следващия епизод летят в Канада, трейлъра за 9ти епизод

https://youtu.be/-XOwaDqdkAc
Скрит текст:
И на мен ми се видя пресилено, даже се чудя дали няма да има обрат! Sad Или пък намериха някаква причина да продължат да държат Джанин около бебето за да е по-пълна драмата. Серина започва да ми става симпатична. Ще намери начин да си го върне на Фред - това е началото на нейния бунт конкретно срещу Фред, но да тръгне пак да променя системата още мисля, че й е рано - все пак тази система ще й даде това, което не би мога да има иначе - възможността да е майка.

# 548
  • Sofia
Страхотен епизод, хвана ме за гърлото  Sad Серина и Джун ще му видят сметката на този мухльо, всяка по свой си начин... #Cussing out Няма такъв комплексар просто! Ужас...

# 549
  • София
Ей, Маце, разногледа станах, спойлери, теории, синопсис... Smile

Скрит текст:
Наистина щеше да е по-готино неонатоложката да беше открила нещо, то не е късно де.. Добър епизод, много емоционален.
Но ми харесва и по-интензивното развитие, което се очертава в следващия.
Всичко прочетох, изгледах, все едно съм го гледала и него! Joy

# 550
А защо я нямаше онази сцена
Скрит текст:
с давещите се тела
?

# 551
  • София
А защо я нямаше онази сцена
Скрит текст:
с давещите се тела
?

Не е била в трейлъра тази сцена, по-нататък ще е. Продължават да твърдят в теориите че ще са Пътнъм, защото детето е неглижирано.

Елицаа чакай довечера и Израелеца 😂

# 552
  • София
Не знам дали е удачно, но все пак ще помоля: ако е възможно извън спойлерите да пишете дали се отнасят за излъчен епизод (в случая 8-ми) или предстоящ (9-ти). Бих искала да пиша и чета за изгледания епизод, но не искам да чета абсолютно нищо за предстоящия, а така не мога да преценя дали да отворя спойлера или не.

Та в този ред на мисли: Епизод 8:

Скрит текст:
Разтрепера ме и ме просълзи сцената, в която неонатоложката/Марта се преобличаше и особено след това като взе слушалката. И сега настръхвам, докато го пиша. В няколко секунди усетих ужаса от краха на стотици години борба за женски права и еманципация; отчаянието на лекарката от пропиления живот пред нея; копнежа по работата, която очевидно й е била страст и в която е била най-добра. Потресе ме. И още повече се ядосах на всички модерни напоследък приказки, включително и тук във форума, колко сме се прецакали жените с тоя феминизъм и за какво ни бил - обикновено се започва с тези приказки, когато някоя Пенка, която се е омъжила за селския бек влезе да се оплаче как носи всичко на гърба си, работа, деца,  къща, домакинство. Все се намира някой да каже - ами така е, хак ви е и феминизма и еманципацията, разказа ви играта. Ами не - хак ни е в случая Пенкин Минчо, дето ръцете му са заврени да не казвам къде и салата не може да нареже, а и на Пенка, че не му дава да простира, щото не може като нея хубаво и комшийките ще видят гащите на простора на криво.
Та малко се отплеснах, но мисълта ми е, че от такива приказки много ме е страх, защото за мен точно те са това, което води към Гилеад. Днес една Пенка ще каже във форума, че не ще феминизъм, защото й е много натоварено; утре в реалити за размяна на съпруги една Христина ще каже, че мъжът разсъждава по-умно и логично и трябва да взима решенията и колелото се завърта.
Съжалявам за дългото излияния, но филмът много ме вълнува, най-вече в тази посока. Че нещата не просто са възможни да се случат, някъде по света някои от тях вече са се случили - и на това отгоре ние имаме наглостта да говорим как еманципацията ни дразни, а феминизмът ни е прецакал.

Извън тази сцена, аз все пак мисля, че крехкото приятелство между Серена и Джун го има (доколкото може да си приятел с човекът, който смята да ти открадне детето). Мисля, че твърдия тон, с който Серена я отпрати не беше понеже й е сърдита, а защото не искаше да я виждат слаба и унизена.

Губи ми се малко идеята на заиграването на Джун с командира, но предполагам, че си постила по някакъв начин за някакво бъдещо бягство.

А Джанин... ех, тази Джанин, толкова е прекрасна!!! Heart

# 553
Права си, и по принцип точно това е целта на книгата. Радвам се, че сериалът също ти въздейства така. Атууд е казвала, че книгата е написана абсолютно с цел пропаганда, доколкото знам.

# 554
  • София
Бърди, взимаме си бележка Blush

Поздравче с тази песничка, заби ми се в главата Simple Smile https://www.youtube.com/watch?v=osVaF4t-zFc

И по думите на Атуъд "Men are afraid that women will laugh at them, women are afraid that men will kill them"

Общи условия

Активация на акаунт