За тези, които четат любовни романи №28

• 94 389
  • 747
  •   1
Отговори
# 720
  • Варна
Не съм я чела още, да не би в оригинал да има диалект, и затова и в превода да има?
Няма диалект, действието е в Австралия. Малко по-особен беше английския. Леко ме затрудни мен.

# 721
  • София
В такъв случай е чист гаф на преводача.

П.П.  И аз като съм минавала към австралийския английски съм се адаптирала по-трудно. А има много хубави книги от австралийски авторки.

# 722
  • в сърцето на един мъж...
Ами не знам, някак не ми върви в издателство, щото нали е за издателство още в началото да има "курдиса" - това директно на втората страница от книгата, трета страница - потръчко и лакей - тая дума никога не съм я чувала, какво е потръчко, за Бога??? Шефа им е Шишко Малък пишко, кефиш и ей такива дребнички неща. Може нататък да стане по-добре, знам ли, но ми направи леко кофти впечатление, да жаргон, ама това е малко в повече...

# 723
  • Euskal Herria
Ха, то да е само тук. Нали имах лично писмо от една преводачка от друго издателство. Как така съм си позволявала да не доволствам. Ами, не приемам турцизми и махленски приказки в книга, ако и самото произведение да не е литературен шедьовър. Изключвам, когато героите употребяват жаргон, това е тяхна реч. Ама преведено от "професионалист"...

# 724
Ами да Яна, как смееш да им правиш забележки на тия некадърници... Що не им каза колко пари си им платила и че заради такива като теб въобще получават някакви заплати. Аз в последните 5 години не помня да съм си купила и една книга, а съм прочела може би над 500. Със спестените пари човек би могъл да си вземе частен учител и по английски, и по немски, а и по френски + да му останат и за бар всяка събота вечер хахах  Stuck Out Tongue
@Аз чета: Moonshadow (Moonshadow #1) - Thea Harrison, 25.7% ..... 

Може ли после да дадеш отзив, че ми е в списъка и още ѝ се чудя?

- отчет- нищо особено. Половината книга реално е подробно описание на хот сцените, които приличат на упътвания как се прави хахах Историята сама по себе си би била интересна, ако не беше толкова кратка. Изглежда ми като продължение на друга поредица, но не ми се занимаваше да търся.

Kathleen Turner серията ми хареса много. Сега почнах друга серия на Тифани Сноу - The Tangled Ivy Trilogy https://www.goodreads.com/series/129029-the-tangled-ivy-trilogy . До тук е добре, на 80% съм от първата.

# 725
  • София
Мерси Simple Smile Значи ще я махна.

# 726
Да дам отчет за "Седем години копнеж" на Силвия Дей.
Имах много очаквания, предвид суперлативите и шума около тази книга. В ГР и дадох 3-ка, щеше да е 3 и 1/2,но не знам дали може да се даде такава оценка.
Приятелка ми каза,че много й харесала, а имаме сходен вкус и очаквах и мен да ме грабне. Е, да ама не!
Твърде пошли ми идват такива книги, дето всяка втора глава има описващи, скучни еротични сцени и се набляга твърде много на секса и то с някакви тъпи и банални описания, дето чак смях те напушва.Не знам,може и аз да съм скучна, но не ме кефи.Може би не е очудващо, имайки се предвид,че "Гордост и предразсъдъци" е любимата ми книга...но просто за пореден път се убеждавам, че подобни романи не ми харесват.
Иначе историята и сюжета са добри,с потенциал, но не е нищо особено според мен и май съм една от малкото, които споделят това мнение за романа. Не е лоша, книгата, но не е и нещо кой знае какво.
Прехвалена е с една дума. Ще се радвам да прочета още нещо от авторката за да видя дали и другите и книги ще са в подобен стил.
Сега продължавам с "Целувка в полунощ" на Елоиза Джеймс.Честно казано още от първото изречение ме грабна, ще видим натам.

# 727
Седем години копнеж на Силвия Дей защо пък да е прехвалена, няма такова нещо и не е имало. Какви суперлативи и какъв шум? Да не би тъпото издателство да е правило рекламна кампания, ще умра от смях хахах не им вярвайте на тия мафиоти!
Оообаче - щом си разочарована от 7-те години... то по-добре не чети другите й книги Smiley Smirk Направо забрави за тях Simple Smile

# 728
Имам предвид ревютата,които съм чела.И отзивите на приятелки.Нищо друго.😊Значи няма да ги чета и другите.

# 729
  • Euskal Herria
Ето, на едни им харесва, на други - не. Моите автори например не са Джейн Остин или Никълъс Спаркс. А "Гордост и предразсъдъци" я почвах 4 пъти и я зарязвах още на първите страници, много ми беше скучна. Накрая я прочетох заради бас. Интересно, че книгата, основана на нея (един вид съвременната версия) я прочетох преди това, не ми се стори безинтересна.

# 730
Ето, на едни им харесва, на други - не. Моите автори например не са Джейн Остин или Никълъс Спаркс. А "Гордост и предразсъдъци" я почвах 4 пъти и я зарязвах още на първите страници, много ми беше скучна. Накрая я прочетох заради бас. Интересно, че книгата, основана на нея (един вид съвременната версия) я прочетох преди това, не ми се стори безинтересна.

Можеш ли да кажеш коя е тази съврменна версия?Спаркс още не съм чела-леле резил.
Обичам иначе точно такива   класически и епични истории,любими са ми признавам си."Най-дългото пътуване" и"С дъх на Канела" филмите ми харесаха много.Даже ММ като влезнем в книжарница все ми повтаря"Абе, вземи си нещо на Н.Спаркс, да е сигурно,че ще ти хареса,стига с тия тъпи книги,където си купуваш и не са интересни" Mr. Green.Това по повод,че напоследък никоя книга не ме грабва особено и все се разочаровам.
Защо така се получава не знам, обичам любовните романи, ама нещо напоследък много еднакви се навъдиха и е все едно и също. Чакам нещо, което наистина да ми хареса.

# 731
  • Euskal Herria
Ето я:
https://chitanka.info/book/5938-vljubeni-do-dokazvane-na-protivnoto

Бях я прочела и коментирахме с приятелки. Та те ме "светнаха" за модерната версия и оригинала. Че даже и имената били близки/същите. И понеже едната е върла фенка на "Гордост и предразсъдъци", с нея се хванахме на бас - тя чете една книга от "моите", а аз - тази. Понеже всяка една от нас си има своите предпочитания Simple Smile.
А Спаркс не искам да си го причинявам, все някаква трагедия има в книгите му. Затова изобщо не посягам към негова книга.

# 732
Щом харесваш Н. Спаркс значи ще харесаш и Нора Робертс, и тя е доста деликатна, т.е. няма ги дивотиите, които са при Силвия Дей, и всички останали Wink Аз самата съм прочела повече от 80 нейни книги, това си е за диагноза хахах Satisfied Сега след като писа Яна, си давам сметка че за разлика от Спаркс, нейните книги винаги са с добър край. А ако четеш и на английски удоволствието ще е многократно по-голямо, много е добра.

# 733
И аз затова не ги чета засега заради трагедиите.Още помня как ревах на "Тетрадката".
Нора Робъртс съм я чела като тийн-трилогията за едни сестри -вещици.Всичко,което съм чела от нея ми е харесало.Отдавна не ми е попадала нейна книга.Огромна грешка-ще се поправи!
Много е добра вярно е.Пише много увлекателно.И смея да кажа, че е точно за мен и моя вкус. Похвалиха ми семейна поредица, Маккгрегър или нещо подобно.Обаче хич не ми се подхващат поредици. Искам да е една книга и край.
Яна, благодаря ти за линка, още сега ще я погледна. Simple Smile

# 734
  • в сърцето на един мъж...
Нора има нова книга излязла

Завръщане към залеза

Общи условия

Активация на акаунт