Епилепсия - ТЕМА 24

• 106 040
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
При Божинова, но чакам още една позната, нейна позната да ми запише час че се били познавали, абе малко през 100 човека. По- добре да си се бях обадила по- бързо щеше да стане. Вие как сте?
Добре сме за сега. Обаждай се и ти за час и отиваш на този, който е по-напред Simple Smile

Аня, Хриса миналото лято пи ноотропил и малгама N. Тогава си мислехме, че си е глътнала езика след двучасов рев, но вероятно това е бил първият пристъп. Та тогава направихме една консултация с невролог и изписа тези двете. Малгамата я давах около месец, а ноотропила по-малко и не видях особен ефект от него, но вероятно е с натрупване и аз не съм изчакала. Брейн бустера, поне до колкото съм чела, е по-добър от ноотропила и доста мами са доволни.

Ние в сряда отново сме на преглед. Този път в Стара Загора при д-р Сарайлиева. Тези, които преди години са лежали в св.Наум, може и да я знаят коя е.  Дано да останем доволни, че последно време все имам чувството, че ни претупват на прегледите, а и почти нищо не ни обясняват.

# 76
  • София, Люлин-8
Момичета внимавайте с добавките ние зачестихме много пристъпите от хипервитаминоза на витамин Б6. А Брейн бустер не е препоръчителен при епи. В крайна сметка ние даваме лекарствата за понижение на мозъчната активност, а вие искате да давате добавки които я засилват. Трябва изключително внимателно и преценено да се дават такива и то задължително със знанието и препоръки от лекуващия невролог. Peace

# 77
В никакъв случай няма да давам на своя глава добавки, romanol.
Само, че така не се ли получва егати прецаканият омагьосан кръг? Занижаваме мозъчната активност с техните си лекарства, те се развиват по-бавно и с нищо да не можем да им подпомогнем?
Само с логопед едно дете няма да проговори. Днес ще се чуя с Денева.

# 78
Здравейте,
може ли някой да ми каже как се правят тестове за нива на лекарствата. На гладно или не, пил си сутрешната доза , а вечерната?! newsm78
Освен ниво на Репитенда искат и електролити, калии, захар, и още дето не помня, а бележката не е при мен. Но нали вече се бъгнах забравих да попитам, та помагайте.

# 79
Следим нива само на валпроат, никога на Репитенд. Преди изследване само не трябва да е приемало детето сутрешната доза лекарства. И задължително на гладно.
Аз сама си пускам изследвания - ПКК, АСАТ и АЛАТ.

# 80
На нас последното ни еег е най-лошото до момента и понеже сме на монотерапия - само репитенд има спор м/у туркинята и Хинкова дали да се включи конвулекс или ПЕТИНИМИД , затова сега първо проверявам нивата на Леветирацетам. Направо съм луднала, обмислям една ходенка и до Германия. Кой както ми види детето всеко обяснява колко било нетипично. Сега едната гледа ееге-то и детето и казва, имате петит мал, другата казва, това не е петит мал.

# 81
Т.е. ако детето не е на монотерапия с Репитенд, не се следят нива на Леветирацетам?

# 82
Моя малкия пети ден пие Репитенд като добавка към Конвулекса и нещо не ми харесва.Цяла нощ е с гърчове,а цял ден е много уморен,лежи ,спи и изглежда болен,а уж нищо не го боли.Дали е от лекарството?На нас не ни казаха да изследваме ниво на Репитенд,може би като ни хоспитализират за проследяване ще го мерят.А и не мога да го накарам да яде от два дни,почти нищо не е хапвал.

# 83
Т.е. ако детето не е на монотерапия с Репитенд, не се следят нива на Леветирацетам?
Те при нас искат да ги проверят дали са достатъчно, защото петинимидът предизвиквал гранд мал, а репитендът пазел от гранд, но не и от петит, ако концентрацията е малка, няма да пием петинимид, а конвулекс. При всички положения вече няма да сме на монотерапия

# 84
Търсим добър невролог за второ мнение на поставена диагноза  G40.6 Епилепсия - КПП.  В момента на бебенцето ни му даваме фенобарбитал сироп 0.4% 4+5 мл. На този етап сме се ориентирали към др. Венета Божинова и Красимир Минкин, но сме готови да разгледаме всяко предложение. Местоположението на практиката е без значение.

# 85
  • София, Люлин-8
Моето мнение е да отидете при проф.Божинова, защото тя си е детски невролог. Минкин е неврохирург и не би ви свършил кой знае каква работа. Peace

# 86
Здравейте изчетох много от вас,но може и да съм пропуснала нещо та да ви попитам направо.Имам син на годинка и три месеца от една година насам като заспи вечерта и започва да вика и си навира ръчичките къде ли не ъова трае цялата нощ до сутринта,има ли такива дечица като нас? На 13.06 сме на преглед при Летвиенко.

# 87
Има ли някой от Пловдив? Трябва ми лаборатория, която на място да изследва валпроева киселина, за да не взимаме венозна кръв. В Стара Загора няма такава Sad

# 88
Веднъж исках да изследвам чернодробните ензими с периферна кръв, но според мен не е по-добрият вариант.
Защо не искаш с венозна кръв?

# 89
Веднъж исках да изследвам чернодробните ензими с периферна кръв, но според мен не е по-добрият вариант.
Защо не искаш с венозна кръв?
Ами един път направи пристъп при слагане на абокат. А преди месец в ИСУЛ се опитаха да и вземат венозна за изследване на желязо, но си останахме само с боденето и истеричния рев, не успяха да намерят вената, и накрая пак от пръстчето взеха. Иначе чернодробните пак от пръста ги изследваме.

Общи условия

Активация на акаунт