Злати

Признавам си, че не изчетох чаршафа написан от Сиси - бих го изчела с голяма удоволствие, ако беше разсъждавала върху сериалите, които следим, или за нещо споделено лично за някакво преживяване. Може би виждайки началото да съм пропуснала нещо което би ми станало интересно, но фенските вълнения кой крив, кой прав не ме интересуват. Разбира се, че всеки актьор ще отстоява своята позиция, Всеки фен ще отстоява позицията на своя любимец.... а пък и не ми се връща с година назад във времето....
Относно заплащането на шофьорите и охранителите отново в недалечното минало имаше дискусия по този въпрос и за какво се касаеше - ако ви е интересно го прочете, ако не - пропуснете го.
Ставаше въпрос за продължителността като времетраене на епизодите и това, че обслужващият персонал на актьорите е длъжен да стои на снимачната площадка докато свършат снимките за деня. Актьорите си плащат, но понякога този престой е много голям и е взето решение самите шофьори и охранители да имат някакви малки роли в сериалите с които да се компенсират тези лица - т.е. от бюджетите на сериалите се заплаща допълнително към възнаграждението им, което те получават от актьорите. Вместо да наемат за дребни епизодични роли други хора, те използват обслужващият персонал на актьорите. И както видяхме в Парченцата шофьора на Еркан и неговия дубльор имаха такива епизодични роли. Същото беше и в Съдбата - охранителите на Ози и шофьори играеха ролите на охранители в сериала. Чела съм изказвания и на Еркан и на Ози в тази връзка.
И аз не виждам нищо лошо в това. Повече ми говори, не че актьорите са стиснати и не искат да си плащат на хората, които работят за тях, а един вид помагат на тези хора да получават допълнителни възнаграждения с което да компенсират продължителният престой на снимачната площадка, което не е тяхна прищявка или тяхно желание.
Не познавам обслужващият персонал на други актьори и не мога да изказвам мнение, дали това се случва и с други или не.
Друго не желая да коментирам по въпроса.......
Извинявам се за дългото обяснение, но не мога да го напиша по-кратко, но вие имате право на избор - да си губите времето да го четете или не.
Приятен обяд и почивка

Братя Асланбаш отново заедно в игралния филм "Айла" ....