Искам да кажа ... (121)_08.05-14.05

• 70 385
  • 815
  •   1
Отговори
# 300
  • Бургас
Еййй,че сте значиии....ще вземете да ме навиете и мен за четец. На какви цени вървят?Не съм се заглеждала и интересувала до сега.

# 301
Мафията на майките искам да я чета, но да отметна няколко важни задачи, да ни минат матурите, че нервата почва да ме тресе и тогава като успокоя темпото ще помоля някой да ми я пусне  Simple Smile
Аз си чета от айфона, много ми е удобно, за четец не съм се замисляла още. По-скоро заради размера. Даже вече и таблет не ползвам по тази причина - голям ми е Peace

Да де, ама защо трябва да има разминаване по отношение на заплащането. Сиренето и то е с пари, както в София, така и в Пловдив, Бургас, Варна, Плевен и т.н. Няма логика. Един инженер е учил 5 години и в двата случая, лекарите същата работа. Няма причина една и съща дейност да бъде с 300 лева по-малко заплатена в провинцията и то при условие, че там се намират доста по-трудно кадри. Правилото ти ако си тръгнеш друг ще дойде според мен важи за по-големите градове.

Последна редакция: ср, 10 май 2017, 16:30 от blackcat6

# 302
Алечка, същото е и при нас.
Някои идват и си тръгват още по обяд, други не се връщат на следващия ден.
Заплащането е добро, особено от гледна точка на това, че не се изисква специфично образование и опит.

Колкото и да е неприятно, няма как да се сравнява София с малък град.
По отношение на заплащането, също.

# 303
  • До морето
Еййй,че сте значиии....ще вземете да ме навиете и мен за четец. На какви цени вървят?Не съм се заглеждала и интересувала до сега.
Карз, от 100 до 600 лв. Laughing само гледай да има подсветка. Отвори емаг и разгледай. Катето и Белинда скоро се обзаведоха, моят е отдавна и не съм в час с новите модели.

# 304
5 дневна ни е работната седмица, работят на осем часови смени, работата е трудна, но и добре платена за града ни.
Ама за ей това става дума, за града ви ли е добре платена или е по принцип. Затова всички отиват в Сф и в чужбина. Тока е на една цена навсякъде, хладилниците в магазина също, сиренето в Билла в Габрово и Пловдив е на една цена, ориза в Кауфланд Габрово, Карлово и Пловдив също. А заплатата е "добра за града".

Не го казвам да се заяждам с теб, харесвам те, това е житейски факт.

Янтра, не знам. Мога да сравнявам само със заплащането в нашия град, защото само с него съм запозната. Иначе си права, повечето хора бягат към по-добро заплащане. То и мен ако ме питаш би трябвало да получавам поне двойно, но не получавам  Mr. Green Че заплатите са ниски, а разходите еднакви, на всякъде не споря хич.
Даже наблюдавам парадокса в бившата ми работа - две служителки на абсолютно еднакви позиции, дори може да се каже, че първата е по-натоварена, защото е в "кухнята". Първата тук,  другата в София. Едната взема смехотворна заплата и се пръсва от бачкане, другата дабъл, че и отгоре, защото живеела в София... И като цяло е така, служителите в нашия град вземат чувствтелно по-малко от колегите в София.

Аз имах по скоро в предвид, че при нас има избор (ако си решил да си седиш тук) дали да си продавачка в някой заспал (може и да не е заспал де, а пак да се работи много, което е още по-лошо) магазин по 10 часа 6 дни в седмицата и да си клатиш краката за минимална, или да бачкаш яко, но по 8 часа 5 дни в седмицата за двойно ( заплащането е примерно). Това не разбирам. Уж ти трябват пари (постоянно ми реват), ама не ти се работи. Айде, при нас контрагентът е такъв, да речем ама...

Тарти, дай мейл, ще ти я пусна довечера  Peace

# 305
  • Пловдив
То и аз не знам. Някои факти ги намирам за странни, нямам обяснение. Така е, но странно.

# 306
Здравейте

Досега се борих с топлене на вода ,че ние сме от половинката София дето са като в 18 век

Изчетох ви
И ще се включа по темите които мога ,че много теми коментирате

Четец и аз имам от почти година
Уникално удобен
Хубаво е наистина да е с подсветка
Моя е Pocketbook Touch lux 3
Лекичък ,няма и 200 гр
Батерията издържа по три седмици
А аз съм от хората дето го ползват поне по час на ден

За работата ,аз едва сега прохождам  Laughing и имам зад гърба си точно две интервюта за работа
Та само ще ви чета

Гледам и за кино и театър говорите
И аз някой път отивам сама в случай ,че филма ми се гледа много и никой не му се идва с мен

Довечера ще гледаме Кръгът с един приятел

# 307
  • Бургас
Данке,Марипоса!
Не съм опитвала дали мога през телефона да чета.
Но като знам колко книги ме чакат да ги прочета и все в книжен вариант,незнам дали ще стигна до четец. Но от любопитство ще поразгледам.

# 308
Аз чета на телефона. Удобно ми е.
Поръчах си две книги от Озон. Български, леки книжки, за разтоварване. Авторът съм го засичала във Фейсбук и винаги се смея на постовете му.

# 309
Аз чета на телефона. Удобно ми е.
Поръчах си две книги от Озон. Български, леки книжки, за разтоварване. Авторът съм го засичала във Фейсбук и винаги се смея на постовете му.
Да не са на Никола Крумов?

# 310
  • Euskal Herria
Четец и аз имам от почти година
Уникално удобен
Хубаво е наистина да е с подсветка
Моя е Pocketbook Touch lux 3
Лекичък ,няма и 200 гр
Батерията издържа по три седмици
А аз съм от хората дето го ползват поне по час на ден
Ееех, един човек да има четец от моята марка. Вече от доста години го ползвам, железен излезе. А и поддържа почти всички формати, няма нужда да конвертирам. Няма такова удобство - цялата библиотека е винаги с мен. А с тези разстояния това не е за пренебрегване. Друг е въпросът, че моментално получавам книгата, не е нужно да чакам доставката. Полека-лека издателствата, които пускат електронни формати, се увеличават. Хареса ли ми нещо - купувам.

# 311
Нали ви се жалвах, че нищо печено не ми се получава. Мислих, че е изгорял реотан, а се оказа, че тъпата фурна изобщо няма долен такъв  ooooh!. Не е чудно, че под 5 часа нищо не се е сготвяло.

Кой идиот може да купи подобна фурна  ooooh!.

Сега съм в търсене на нова. Почти ми се иска раховец да си имам под ръка.

# 312
  • Варна
Оцелях след вчерашния кошмар. Какво беше това чудо, вирус ли някакъв скоротечен или нещо развалено бях яла, не знам ама скоро не беше ми се случвало да изкарам целия ден в леглото и да спя толкова много. Днес съм като нова. А моят мъж можел и пералня да пуска, и сушилня, и дете да гледа, че и чинии да мие Simple Smile Може и нещо хубаво да излезе от цялата работа, сега поне знам, че има на кого да прехвърлям домакинска работа.

# 313
Заведох детето на балет и ви чета докато чакам.
Какво ще готвите за вечеря  Rolling Eyes

# 314
За мен печени гърди и салата от зеле. За другите + пресни пържени картофи.

Общи условия

Активация на акаунт