Интернет имидж

• 57 051
  • 719
  •   1
Отговори
# 15
Някои хора под "интернет имидж" разбират безогледното разпищолване "вижте ми къщата", "вижте ми банята", "вижте ми роднините до девето коляно", "вижте ми закуската/обяда/вечерята", "вижте колко съм открит, колко съм себе си", "вижте ме, вижте МЕ, ВИЖТЕ МЕЕЕЕ"... Това е бомба със закъснител и ще има все повече "изгорели" по един или друг параграф.
Но виртуалното общуване си изисква специфична култура, която няма как да бъде изградена, освен на принципа "проба-грешка". Лошото е, когато хората не се учат от чуждите грешки, а държат всичко да е по трудния начин.

Да градиш личен "имидж" в интернет е несериозно, илюзорно и крие много капани.
Едно е да промотираш бизнеса си, съвсем друго - себе си, или да се смесват двете. Личността на предлагащия може да развали впечатлението от иначе не лош продукт. Наскоро ми се случи, не за първи път. Все по-често ми се случва да отказвам ползването на продукти или услуги заради хората, които стоят зад тях.

# 16
Някои хора под "интернет имидж" разбират безогледното разпищолване "вижте ми къщата", "вижте ми банята", "вижте ми роднините до девето коляно", "вижте ми закуската/обяда/вечерята", "вижте колко съм открит, колко съм себе си", "вижте ме, вижте МЕ, ВИЖТЕ МЕЕЕЕ"... Това е бомба със закъснител и ще има все повече "изгорели" по един или друг параграф.
Но виртуалното общуване си изисква специфична култура, която няма как да бъде изградена, освен на принципа "проба-грешка". Лошото е, когато хората не се учат от чуждите грешки, а държат всичко да е по трудния начин.

Едно е да промотираш бизнеса си, съвсем друго - себе си, или да се смесват двете. Личността на предлагащия може да развали впечатлението от иначе не лош продукт. Наскоро ми се случи, не за първи път. Все по-често ми се случва да отказвам ползването на продукти или услуги заради хората, които стоят зад тях.

+1 Много точно е написано.

Също се дразня от подобни хора, които показват целия си живот и непрекъснато публикуват снимки. Затова не използвам фейсбук. Повечето хора във фейсбук са изгубили вече себе си и си мислят, че са голяма работа. Също съм отказвала да купя продукти от хора, които въобще не ми харесват, като се има предвид публикациите им и да излагат на показ личния си живот.

# 17
Аз пък си "градя интернет имидж" на заядлива, нервна и саркастична. За да са си подготвени хората, ако ме видят в живота. Пък ако случайно попаднат в момент, в който не съм заядлива и нервна, да останат приятно изненадани. За сметка на това гледам много внимателно какво "градят" моите познати/приятели, и понякога не издържам и деликатно ги питам в някой коментар, от кога са станали защитници на разделното събиране на боклук, след като си хвърлят фасовете редовно на асфалта и изливат вкиснатата супа през терасата на 1 етаж. Или защо така показно се интересуват от всякакви театрални и балетни постановки, след като последно са ходили на театър в 3 клас, на куклено Патиланско царство, с цялото училище. Такива ми ти работи.

# 18
Аз снимки почти не публикувам, но понякога се отбелязвам в места, които много харесвам и само такива, които препоръчвам. Знам, че на някои хора и това им се вижда като "парадиране".

# 19
  • София

Напълно съм съгласна. Затова бизнес имиджа, дали на личности или хора, обикновено следва да се поддържа от ПР специалисти.
А чуждите грешки, човек лесно си казва, че при него няма да се получи така, че той е друг случай. Особено като завалят лайковете, комплиментите. Социалните мрежи специално са циркова арена и там изобщо не можеш да смяташ, че харесванията са одобрение на онова, което одобряваш ти. Обикновено са възглас "Още!Още!" и той не се отнася до нещо положително, а само до още цирк.
Мое впечатление, разбира се, може и да бъркам, не съм спец по ПР и маргетинг.

# 20
Едва ли е умишлено граденето на имидж. То и аз не съм аз във фейса, защото това, което преживявам от две години вече не искам да го виждам и да го чувам, еле пък да го увековечавам във фейса или където й да е.
Един единствен път използвах ретуш без да искам, щото беше първият ми опит за селфи, за да си сложа снимка във фейса. Камерата има автоматична функция за разкрасяване и първо трябва да я изключиш, и чак после се светнах, че нещо не е в ред, понеже цялата ми муцуна излезе с абсолютно равен цвят, което не е било в нито един момент от живота ми.

Пък преди интернета въобще хората пак са позирали и са се снимали с най-хубавите си дрехи, по сватби и други поводи, а не докато копат нивата или бъркат манджа на печката.

Което пък ми напомни за една позната преди 100 г., като ми показваше албум със семейни снимки (хартиени), ми то освен бебето, някакви недоядени и недоразребени маси, даже и мъжа й само по слипове  в коридора сниман до обувките на фона на полуотворена врата към някаква стая. Показва го и вика "мъжа ми". Изобщо не са социалните медии виновни, а улесняват живота - който иска да се изтъкне, се изтъква, а който иска резил, по-лесно се орезилява.  Twisted Evil

# 21
  • София
И аз се присъединявам към поста на Burds Flu.
Понеже нищо не искам да показвам, казвам, нито държа да бъда одобрявана от всички, нито ми пука кой какво мисли за мен и това, което правя, нямам Фейсбук. Смятам да проимам някой ден, когато ми потрябва, но само с бизнес цел и никаква друга.
За имиджа ми във форума въобще не ми пука също. Като искам пиша нещо, коментирам, споря. Може да е тъпо, нелепо или неуместно за някого - все ми е едно. Правя го, защото имам нужда, а не за да се харесам на някого.
В интернет внимавам само за две неща - да не обидя някого директно и доколкото ми позволяват знанията да допускам минимален брой правописни и стилистични грешки. Внимавам, защото е важно за мен, не за другите.

# 22
  • постоянно
Ползвам форуми още от времето , когато нямаше понятия като онлайн имидж. Правя го за удоволствие , за обмяна на опит и информация , за съвет, дори и за виртуално приятелство. Винаги съм била себе си и съм сигурна , че хората познавайки ме истински биха  подтвърдили.
Филтри - ха ха незнам как и не  ползвам . Глиган застанал за снимка - глиган излязъл на снимката.  Mr. Green

# 23
  • В Космоса
Всяко парадиране или демонстриране в опит да се гради такъв, за мен е стъпка надолу по-скоро, има обратен ефект. Не знам как се гради "интернет имидж", а за какво служи още по-малко. Записвам се, току виж съм се осветлила.

# 24
И аз се присъединявам към поста на Burds Flu.
Понеже нищо не искам да показвам, казвам, нито държа да бъда одобрявана от всички, нито ми пука кой какво мисли за мен и това, което правя, нямам Фейсбук. Смятам да проимам някой ден, когато ми потрябва, но само с бизнес цел и никаква друга.
За имиджа ми във форума въобще не ми пука също. Като искам пиша нещо, коментирам, споря. Може да е тъпо, нелепо или неуместно за някого - все ми е едно. Правя го, защото имам нужда, а не за да се харесам на някого.
В интернет внимавам само за две неща - да не обидя някого директно и доколкото ми позволяват знанията да допускам минимален брой правописни и стилистични грешки. Внимавам, защото е важно за мен, не за другите.

+1

Като че ли аз съм написала този коментар. С всичко съм съгласна. Пиша това, което мисля, че е правилно и когато се нуждая от помощ - също пиша тука във форума. Също нямам Фейсбук. Фейсбук е най-противният социален сайт. Когато имах Фейсбук профил, много ме натоварваше и напрягаше. Всеки се показваше такъв, какъвто не е. Не смятам за бъдеще да правя нов профил във Фейсбук, освен ако не се налага от бизнес гледна точка.

# 25
Всяко парадиране или демонстриране в опит да се гради такъв, за мен е стъпка надолу по-скоро, има обратен ефект. Не знам как се гради "интернет имидж", а за какво служи още по-малко. Записвам се, току виж съм се осветлила.
A какво точно е парадиране? Как да го разпознаем? За мен по-скоро е в ума на получаващия информация.
Примерно имам едни познати, които смениха няколко държави, като от всякъде пускаха страхотни албуми от отпуските и пътуванията. То не бяха китни планински селца в Австрия, плажове от САЩ, рифове в Австралия, небостъргачи в Китай. И пишат много хубави коментари, направо с мерак ги гледам.
Имам и такива, които също обикалят много, целия свят буквално  - еми примерно снимка от не знам кой си остров - един кален път, едни ръждясали камиони сред палми и едни дрипави местни.... Редовни отчети, в коя част на света са, пък снимките са мъгляви, некачествени, половината на някакви грозни места.
И едните, и другите снимат и показват с една и съща цел (вижте ме), но първите изглеждат като хора, търсещи и виждащи красивото, пък вторите - бррр.

# 26
  • В Космоса
Не изключвам, че може да се случи и да е в моята глава само понякога, но така или иначе показване на нещо, за което не са те питали или не е такава темата, а просто така го плясваш ни в клин, ни в ръкав, демонстративно, си го приспадам към парадирането. Не говоря за фейса, там основната дейност е това, да показваш снимки и всички го правят. От тях просто се информирам къде са приятелите ми, защото аз непознати или само виртуални познати хора там нямам.

# 27
  • Euskal Herria
И едните, и другите снимат и показват с една и съща цел (вижте ме), но първите изглеждат като хора, търсещи и виждащи красивото, пък вторите - бррр.
Това значи ли, че възприемаш показваното като хвалба от тяхна страна?

Силно се надявам приятелите ми да не тълкуват снимките ми като хвалене и един вид изтъкване и натриване на носа "ей, ме на - вижте къде съм била/бил". Аз с удоволствие разглеждам снимки от техните ваканции, винаги има какво ново да види човек.

# 28
Интернета е изключително удобно място за всички, които нямат смелостта, или търпението, или е вече прекалено късно да бъдат други. Моят профил също е почти пълен антипод на мен самата. В действителност не съм толкова безпардонна. Особено инкогнито профила. Не знам доколко е болестно състояние, доколко проява на тактичност, но това ме кара да се чувствам по-малко натоварена. За жалост доста хора излизат от конторл.

# 29

Аз пък предпочитам да гледам грозни снимки на ръждясали камиони, отколкото такива тип "Пенка на фона на Айфеловата кула", "Пенка пред Колизеума", "Пенка до кулата в Пиза" и т.н. Каква файда от красотите, като не могат да се видят, защото Пенка ги закрива?  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт