Интернет имидж

• 57 080
  • 719
  •   1
Отговори
# 375
Последното ме подсети за честитките за РД от мъж към жена му и обратно.
Така не успях да си дам отговор, защо не го правят в къщи, интимно, още под топлите чаршафи, а се логват във фейса,за да нащракат "Честит Рожден ден, Котенце. Обичам те!". Ами много повече ресурс и концентрация изисква, отколкото да се обърнеш и да му го кажеш в очите. Simple Smile

# 376
Е, каквото не е във ФБ, не се е случило. На Запад били на мода селфита по време на погребения, щракваш и покойника. Станаха и няколко скандала с нагъзени селфита пред паметници на Холокоста или други трагедии. Някои хора се възмущават, явно от завист, че и те не живеят тъй весело, че не са млади и свободни по дух.

# 377
  • София
Последното ме подсети за честитките за РД от мъж към жена му и обратно.
Така не успях да си дам отговор, защо не го правят в къщи, интимно, още под топлите чаршафи, а се логват във фейса,за да нащракат "Честит Рожден ден, Котенце. Обичам те!". Ами много повече ресурс и концентрация изисква, отколкото да се обърнеш и да му го кажеш в очите. Simple Smile
Сигурно са си го казали и вкъщи. Другото е публично. Ако има тържество и всеки честити съпругът и роднините няма пак да честитят, защото са си честитили и насаме ли?

А завистта е нормално чувство. Не виждам нищо лошо в това човек да го изпитва. Като съм болна завиждам на здравите, например, не е нужно да е с пожелание и те да се разболеят.  Mr. Green

# 378
Като се замисля, предпочитам около мен да прехвърчат тръпнещи пеперуди и да се сипе звезден прашец от щастливи и доволни от живота си хора, дори и всичко да е само в техните глави (и фейсбук страниците им). Поне е забавно – ако случайно знаеш какво се крие зад витрината.
По-добре е, отколкото обратното – някой да мами колко е нещастен и бедстващ с цел да не му завидят или за лични облаги. Или просто защото си е енергиен вампир и мре някой да му съчувства и да съпреживява драмите му.
Ако ще е илюзорен имиджът, поне да е позитивен и да не натоварва околните.
От друга страна пък, намират се хора, които се дразнят от прекалено захаросаните, особено когато си позволяват и да проповядват. Такива и мен ме нервират, да си призная.

# 379
От друга страна пък, намират се хора, които се дразнят от прекалено захаросаните, особено когато си позволяват и да проповядват. Такива и мен ме нервират, да си призная.

Уф, да. Embarassed Обичайте се, хора! Любовта е най-важното нещо на света!

# 380
FB фийда вече си го минавам на скорост, само по цветовата схема знам кой какво има да каже. Просто гледам как покрай окото профучава някакви корпоративно синьо, после неопределени по цвят домашни снимки и о, ужЪс, цикламена експлозия, отгоре- Comic Sans.

# 381
Завистта също е хабене на ресурс.
Не виждам смисъл да завиждам за нещо, което няма как да променя - например месторождение, произход, ръст, форма на лицето.
А нещата, които зависят от мен - ако чак пък толкова много ми харесват и ги желая, какъв е проблемът да ги постигна?
ОК, като ти се катери и завиждаш на Пенка за Хималаите - качи първо Вихрен или Молдовяну, дето ни е под носа; ако искаш да обикаляш света, започни от близките страни - Сърбия, Румъния, Гърция, Турция... Хем правиш някаква първа крачка, хем току виж установиш, че катеренето/пътуването (или каквото е там) всъщност не те кефи чак толкова.

Проблемът е, че в повечето случаи хората не виждат УСИЛИЯТА, които правят другите, смятат едва ли не, че всичко което имат просто им се е ПАДНАЛО, и не правят нищо да подобрят собственото си положение, а се тръшкат, че не им се ПАДА и на тях.

# 382
...Проблемът е, че в повечето случаи хората не виждат УСИЛИЯТА, които правят другите, смятат едва ли не, че всичко което имат просто им се е ПАДНАЛО, и не правят нищо да подобрят собственото си положение, а се тръшкат, че не им се ПАДА и на тях.

Да, или си роден под щастлива звезда или всичко си постигнал с връзки.  Grinning

# 383
  • Пловдив
Проблемът е, че в повечето случаи хората не виждат УСИЛИЯТА, които правят другите, смятат едва ли не, че всичко което имат просто им се е ПАДНАЛО, и не правят нищо да подобрят собственото си положение, а се тръшкат, че не им се ПАДА и на тях.
Ама не можеш да отречеш, че има хора на които просто им пада. Дозата късмет във всеки успех.

# 384
  • София

Наистина често е така, макар да има и усилия. Но това за мен не омаловажава успеха или теб. Могъл си с този късмет да станеш боклук, пък си станал нещо друго, по-добро. Уважавам това.

# 385
То не е толкова до завист, колкото до сюрреалистичния ефект от специфичната интернет хиперболизация. Ясно е, че всеки си има сезони в живота, в един момент пътува, в един момент работи, в друг почват да му се раждат деца и стават приоритет. Но понеже вече виждам нещата във времева графика, много е странно как всеки етап от живота се представя като super-awesomе, а те самите са винаги експерти по някоя дейност. В смисъл- с една бременност стават половин акушерки, покрай захранването- половин диетолози, купят дървени кубчета на детето и вече са Монтесори експерти...

Иначе всеки си минава по етапа, аз вече почвам да си мисля, че е почти задължителна фаза да посетиш Югоизточна Азия и малките тигри- Камбоджа, Виетнам, Тайланд и какво там още беше.

# 386
Ама не можеш да отречеш, че има хора на които просто им пада. Дозата късмет във всеки успех.

Всяко "падане" си има цена. Не вярвам в чистия "късмет". Всичко си зависи от човека. Е хайде, не всичко, а 95%.

# 387
  • София

Иначе всеки си минава по етапа, аз вече почвам да си мисля, че е почти задължителна фаза да посетиш Югоизточна Азия и малките тигри- Камбоджа, Виетнам, Тайланд и какво там още беше.

А аз пък по тези етапи разбирам по кои дестинации са пуснали нискотарифни полети или има промоции. В последната година всичко живо е в Рим по няколко пъти. Вероятно по същата причина.
Ама се радвам като пътуват хората, особено българите.

Всяко "падане" си има цена. Не вярвам в чистия "късмет". Всичко си зависи от човека. Е хайде, не всичко, а 95%.
Всеки човек си има капацитет, история и може да ги надскочи, но не много пъти и не винаги. Та от човека зависи дали ще е лайно или не, но много други неща са плод на обстоятелства, които не могат да се надскочат, колкото и да ни се ще да е обратното.

# 388
  • София
Първо, аз не съм давала разрешение на ФБ да ми рови в смартфона и второ, ако ФБ ми рови в смартфона без изричното ми разрешение, кой ли още го прави? Thinking

Сигурна ли си? Гледате ли какво ви се изписва на екрана, когато разни приложения искат актуализация?
Аз гледам защото и ми прави впечатление как някакви съвсем безобидни на пръв поглед приложения в един момент искат достъп до съвсем лични данни, които изобщо не би трябвало да ги вълнуват.
И това официално. А кой знае колко още го правят нелегално...

Да, точно това е притеснителното. Приложенията, в т.ч. ФБ за смартфони, искат достъп до лична информация.
Защо им е? За да ни предлагат после повече приятели във Фейса на база телефонните ни указатели от смартфоните? Или може би, за да ни контролират?  newsm78 И ти си права, всъщност сега като се замисля, всяко приложение иска достъп до лична информация. ooooh! Ние всичките сме откачени - доброволно сме се подписали да ни следят.... #Crazy
То и да не си разрешила Фейсбук да ти рови в телефона, все тая. Аз установих, че ми предлага за приятели хора, които ми имат телефонния номер, а аз техните със сигурност ги нямам. Дразнещи са леко тия работи, ама то иначе човек изобщо не трябва да си включва телефона. Ето, аз пък така намерих няколко човека, на които бях загубила дирите.

Миналата седмица много се забавлявах, на едно парти на открито си свързах телефона с една преносима колонка, да пусна музика и на следващия ден Амазон усилено започна да ми предлага някаква колонка на Bose за 140 лири Laughing Страшна работа са, много нахални. Очаквам скоро да започнат да слухтят и да засичат по клюкова дума. Казваш по телефона трябва да купя прах за пране и хоп, започват да ти рекламират. Ако си платят достатъчно добре, сигурно ще им разрешат мобилните оператори... Ама и аз съм си виновна, удобно ми е на Амазон приложението и го приемам хумористично Sunglasses

# 389
  • София
Много мои приятели градят интернет имидж... Например, семейство, в което знам, че нещата не вървят и отиват към раздяла, качват някакви снимки от Рим с някакви любовни клишета... Ще кажеш, че са безумно влюбени.
Имам чувството, че напоследък особено във фейсбук, хората са като в някаква "чужда кожа" - като аватари (справка филма Аватар).
Хора, с които до миналия ден сме били заедно на барбекю, от една седмица качват безумни рецепти за здравословни и проповядват с някакви безумни постове, колко са вкусни тези неща. То, разбирате ли, няма как дори да са опитали от всичко за 2 седмици.
А най-много обичам една категория "еко" туристи.

Общи условия

Активация на акаунт