Интернет имидж

• 57 096
  • 719
  •   1
Отговори
# 525
Скрит текст:
И свекърва ми е била дъщеря на враг на народа, не са и разрешили да учи висше. Иначе е най-обикновена, от едно село в Средна гора. И богати не са били, гладория до шия.

На баща ми не са му разрешили, а на майка ми с условие да няма титла (доктор, архитект, инженер, адвокат) та от мечтата и за архитектура не е станало нищо, а имаше талант. Накрая е завършила химия.
Ли Лу, най-вероятно тях има предвид  Laughing. Някои хора са толкова ограничени, че не знам защо се учудвам все още на подобни изказвания.

А тебе много те бива по едно изказване във форум да правиш категоризации за хората. Първа си във форума по това. Stop

# 526
Miss, ти също категоризираш хората от една дума само..Wink

# 527
  • София
Да, бе, направо са потънали в благополучие, изхранвайки се от нивите си! За да живееш в кирпичена къща и да си полунеграмотен, а децата ти да ходят на училище пред три села, и то пеша, колко смяташ, че са се изхранвали? Сега ще излезе, че са били всичките най-малкото средна ръка. Ми, не са били, всъщност повечето са били доста зле, Национализацията е била традегия в смисъла, че ти тземат нещо, което е твое, но не означава, че с това, което са ти взели си се изхранвал нормално. Хората не са оставени на улицата, все пак е имало и война, Национализациятата и комасацията като ефект от нея, е било по-скоро положително явление, защото много земя се обработва по-лесно, има икономия от мащаба и т.н. Това са все икономически ефекти, които са били положителни, харата не са били оставени без хляба. Като се замисля, вероятността при старото положение да се е било развило точно в България модерно селско стопанство, е била клоняща към нула. В най-добрия случай сред войната е щяла да стане комасация на принципа единия арендатор на няколко села или изкупуване на земята. Не зная колко хора в темата знаят нещо за селското стопанство и колко са учили някоя икономическа дисциплина, свързана с него или изобщо са се интересували от темата, но такава е била обстановката около войната тук, че едва ли българският селянин е щял дасе превърне в някой като френския, отделно от това в ЕС старите членки се ползват от големи облаги точно в селскостопанската политика. Колкото сега се изхранват хората от личната си земя с лична обработка (нали върнаха земята, какво стана?), толкова и преди това са се изхранвали.

# 528

Нима? Къде по-точно съм написала, че някой е тъп, ограничен или нещо подобно?

# 529
  • София
Стига вече, очевидно тъпата съм аз, че и безчувствена! Питах толкова ли е трудно човек да излезе от личната си история и да погледна на един исторически период относително обективно, ама явно не може. За какво си говорим изобщо!

# 530
Не съм казала, че си нарекла някого така. А че се хващаш за една дума, не дочиташ цялото (и съответно смисъла) и определяш какъв е човека..)

# 531
Не съм казала, че си нарекла някого така. А че се хващаш за една дума, не дочиташ цялото (и съответно смисъла) и определяш какъв е човека..)

Няма такова нещо. Ако имаш предвид коментара ми за твоя пост за етърва ти може да се върнеш и да го прочетеш пак и да видиш категоризирала ли съм те или съм ти задала въпрос?

# 532
Simple Smile И смело определи, че всички евреи са грозни и т.н.

# 533
Андариел, съжалявам, но в случая наистина не можеш да смениш гледната точка. За обективност и аз говоря.

# 534
  • Пловдив
Едно ме учудва, всички изведнъж станахте от семейства на врагове на народа. Та чак и образование са имали родителите ви. Или наистина не сте били от такива семейства.
Не, моя род не са. Това е свекърва ми.

# 535
  • София
Аз същото бих могла да кажа и за теб - оставаш в личната си история и не поглеждаш отвъд нея. Аз говоря за цялостната картина, а ти говориш за семейството си. Да, гледните точки са различни. Аз мога да вляза в твоята и го написах, но ти дали можеш да влезеш в моята? Всъщност, искаш ли да погледнеш от моята? Вторият въпрос е ключовият.

# 536
Моето семейство не е пострадало кой знае колко, дори бих казала, че са били съвсем добре. Но като чета какво са причинили на толкова много хора, направо се отвръщавам.

# 537
  • София
Това е ефект на достъпността на случаи - очевидно, че когато дойсат няколко човека накуп и разкажат трагедията, която ги е сполетяла, ще решиш, че на всички се е случило. Е, да, ама не е на всички. Сега не ми се рови, но щеше да е мащабно, ако беше засегнало големи групи от населението, а то не е било така. Ако се отвращаваш от мен - напиши го, но не убивай вестоносеца, само защото новината не ти харесва. Да не забравяме, че ние сме съвременници на драматична смяна на властта и всички циркове, които ни разиграват от двайсет години. Повечето хора са живяли така, както са живяли - за тях не са били времена на рапресии, а постигане на по-добър живот. Затова дадох примера със семейството с трите деца. Единственото, което искам е да не си затваряме очите пред общата картина за сметка на фокусирането върху детайли. Да, детайлите изпъкват, в случая трагичните истории на много семейства са детайли, оцветени с много емоции, впечатляват, а останалото изглежда фон.

# 538

Нима? Къде по-точно съм написала, че някой е тъп, ограничен или нещо подобно?

Не, никъде. Само написа, че всички евреи са грозни, ама простено ти е, поради ограничеността ти.

# 539
Стига вече, очевидно тъпата съм аз, че и безчувствена! Питах толкова ли е трудно човек да излезе от личната си история и да погледна на един исторически период относително обективно, ама явно не може. За какво си говорим изобщо!

Ами не е лено, когато ти си бил потърпевш. А иначе те разбирам - на чужд груб и 100 тояги са малко.

Общи условия

Активация на акаунт