Интернет имидж

• 57 025
  • 719
  •   1
Отговори
# 630
Хора, прочетете малко история и вижте в кои години е забранявано следването и на кого и след кои години, вместо това партийци са получавали правото да учат без изпит, четете и за рабфак, и тн. Нелепо е точно като в примера от линка, който цитирах, като шестокласници тук да спорите по неща, които са широко известни факти и по тях има писано предостатъчно. Данни има, вероятно и в интернет за онези, които се интересуват. Peace
Чела съм достатъчно, точно затова питах как точно е преметната системата, че всички потомци в крайна сметка да са с висше. Въздържай се да правиш психопрофил на събеседниците си, доколкото знам нямаш необходимото образование.

# 631
Ама вярно, какво ви стана? newsm78

Хайде, нацупете устни и пуснете по едно селфи...

П.С. Тоя номер с устните мноооого кофти - не ми отива, а дори и консервативният ми мъж вече си има подобно селфи, разбира се, само за себе си, но аз го открих измежду другите снимки, които е правил. А на мен не ми отиват тия нацупени устни и туй то! Голямамъкаитъгаменалягаткатовидятаковаселфи... Cry

# 632
  • София
Даун, поне ти проявИ малко обективност и виж постовете ми и кажи къде съм написала, че не е имало репресии? Къде съм писала такова нещо, не е трудно да го цитираш. Ако съм написала някъде, че не е имало репресии, ще се извиня. Но знаем, че не съм писала такова нещо. Поне това надълго и нашироко го обясних, не вярвам да не си го прочела. Иначе стигаме до това, че се е получила избирателна слепота, което пак е малко вероятно. За последен път пиша, пък данО вече и ти го прочетеш - репресии е имало но не са били в такива мащаби, в каквито се представя. Болшинството от населението не е попадало под репресии от типа на описаните - другарски съд, лагери, интерниране, забрани за учене. Колкото и да не е било приятно национализирането, хората са предпочели да го приемат, отколкото да си имат разправии с властта.
Всички постове ги има, нищо не съм трила, така че може да се види какво съм писала. Но в циничност и прочие не приемам да бъда обвинявана.

Нацупените устни вървят с $аз съм кифУА$ - без уъкането няма завършен имидж.

# 633
Като гледам децата, тия селфита с нацупени устни са ужасно демоде, така че споко

# 634
Може би има хора, които си изграждат фалшив имидж във ФБ. Макар, че е доста сложно - трябва да постваш все пак снимки от чужбина, от партита, красиви и богати приятели, красиви коли....Такова нещо гълта много усилия - само за това трябва да мислиш.
Моят ФБ го ползвам да намирам познати и съученици, които не съм виждала отдавана, лесно се комуникира. Понякога пускам снимки, веднъж на няколко месеца, зависи в какво настроение съм се случила. Аз снимам само с фотоапарат, нямам нет на телефона и ме мързи ужасно да прехвърлям снимки. Картата е голяма и я изпразвам три пъти годишно. Съответно има снимки от най-различни места. Понякога поствам нещо за хора, които отиват на почивка на място , където съм била.
Общо взето не съм от тези, които по цял ден снимат нещо и го качват във ФБ. За селфита пък да не говорим - откровено презирам този вид снимки и не знам какво им носи на хората да си снимат лицата 8 000 с не знам си какви филтри и да ги публикуват. Наистина не го разбирам това.
Понякога споделям интересни клипчета или смешни или с животни. Или някоя хубава мисъл. Изобщо - профилът ми е скучен, снимки на природни красоти и градове.

# 635
Род и произход не са ми част от имиджа. Ако трябва да говорим за имиджа ми, това е доста повърхностно нещо, иградила съм си един образ и стил на обличане и походка, които до една степен са заучени, съзнателно избрани и дори тренирани. Един вид маска.

Идентичност вече, усещане, че идваш отнякъде и имаш някаква мисия- това са по-дълбоки неща.

Или както е казал авторът, Deep roots are not reached by the frost.

Семейството е важно, защото е единствената среда, в която се въдят специфични човешки постижения и добродетели. Никакъв строй, образование, система, не може да изкопира тия условия и тази среда- винаги резултатите ще дрънчат на тенекия. Има хора, които само заради живота в семейството си разбират толкова неща, все едно са ги учили и спрямо учените, но расли семпло, са хиляда пъти по-напред, макар да не се вижда на пръв поглед.

# 636
  • София
то не е само за ФБ, не е само тази медия в интернета. Има други мрежи, включително общи или специализирани форуми и т.н. Тук също е интернет, тук също се гради имидж.

# 637
Анди, приятелка си ми и толерирам до някаква степен мненията ти, но ти каза, че се спекулира, отрече един цял период от историята, просто, защото твоето семейство не е било потърпевшо.

# 638
Като се е омъжила и си е сменила фамилията. Други въпроси? А братовчедка ми учи право след падането на комунизма.
Е, не, за братовчедката, не. Виждам, че с теб сме връстници и категорично твърдя, че по времето, за което пишеш, не се искаше разрешение, за да учиш право в СУ. И не само в СУ.

# 639
Като се е омъжила и си е сменила фамилията. Други въпроси? А братовчедка ми учи право след падането на комунизма.
Е, не, за братовчедката, не. Виждам, че с теб сме връстници и категорично твърдя, че по времето, за което пишеш, не се искаше разрешение, за да учиш право в СУ. И не само в СУ.

Изискването на одобрение от ОФ е през 50-60.

# 640
  • София
Спекулира се с мащабите, а не спекулира се със съществуването. Сто пъти го написах това, дори като стана въпрос за прослойките и класите, пак го писах - дори статистически точно подложените на репресии са малка част от населението, просто защото тези класи и прослойки са малка част, то ако бяха болшинство, Българя щеше да е държава на предприемачи, политици и интелектуалци, а не селска такава и с работници в заводите. Има си го всичко в историята и в статистиките от онова време, включително икономическото състояние, демографията и т.н.

Именно, имало е такава забрана в ранния соц, а ако винаги се е спазвала, второто поколение адвокат е мираж. А и никой не знае как са си омесвали шапките едно време, били са мътни времена, приличащи на така познатите ни мутренски. Не можеш да спреш хората да доносничат, особено ако има някой с власт, който иска да вземе парчето от баницата на този, за когото са направили донос.

# 641
Не разбирам какво се опитваш да докажеш .

# 642
 Просто не се говореше за това.

Последна редакция: нд, 14 май 2017, 08:29 от Анонимен

# 643
  • София
Хора, прочетете малко история и вижте в кои години е забранявано следването и на кого и след кои години, вместо това партийци са получавали правото да учат без изпит, четете и за рабфак, и тн. Нелепо е точно като в примера от линка, който цитирах, като шестокласници тук да спорите по неща, които са широко известни факти и по тях има писано предостатъчно. Данни има, вероятно и в интернет за онези, които се интересуват. Peace
Чела съм достатъчно, точно затова питах как точно е преметната системата, че всички потомци в крайна сметка да са с висше. Въздържай се да правиш психопрофил на събеседниците си, доколкото знам нямаш необходимото образование.
Не знам къде ми четеш биографията, но тя нито е в темата, нито е по темата. И цитираното не е психопрофил (даже специално написах да се абстрахирате от професията на автора, това е блог), а обективната реалност на поведението при спорове в интернет. Вижда се и в темата.

А самата тема я отписвам. Достатъчно ме мъчи хрема и гловоболие, за да се мъча и с неприятни и безсмислени спорове по ясно установени факти.

# 644
Тази година нямаше номинации, дали не е време да се пуснат? Хем ще се гласува за различни видове интернет имидж, хем и някои хора ще си се обяснят в любов и още нещо.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт