Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Видове тревни смески и засаждане на райграс

 • 25 345
 • 67
 •   1
Отговори
# 30
 • Мнения: X
Аз си избрах някаква декоративна тревна смеска, но пише че не се сее при по-ниски температури от 5 градуса С
https://semenata.shop/%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B8-%D1%8 … D0%B7%D0%BD%D0%B0
Ако троскотът е подобен, може би затова още не никне, все още е студено през нощта и сутрин.
Затова още подготвяме и чистим терена, ще изчакаме още две - три седмици. Имате ли опит с напоителна система. Представям си го като заровени тръби с няколко дюзи разпръсквачки надземно, не подземно капково напояване.

# 31
 • Варна.
 • Мнения: 981
Дики, можеш да напръскаш плевелите с препарат за широколистни. Аз позлвам това https://www.sortovisemena.bg/360-maton-600-ek

В началото пръсках цялата площ, докато избие троскота и се сгъсти. Като укрепне тревният килим той ги задушава, но в началото е важно райграсът да е повече от плевелите все пак Simple Smile .  Сега, понеже още се събужда има само на места и си разтварям в малко шише с пръскалка и пръскам само плевела.

Благодаря много Yellow Heart сложих го в списъка за покупки.
Ще ми е от полза!

# 32
 • Мнения: 1 421
Здравейте,  имам следния въпрос:
вчера нахвърляхме тревни семчици, не са райграс на почистен и заравнен терен.После ги минахме с гребло , не сме валирали, защото нямаме валяк.Някои семчици обаче си останаха непокрити.Накрая поляхме обилно, а то и заваля.Сега обаче се чудя тези непокритите семчици, ще се прихванат ли?Дали да купя пръст и да ги зария леко...?!Изобщо всеки съвет в добре дошъл.

# 33
 • Мнения: 12 206
Ако мястото не е много голямо хвърли още семки и го отъпчи добре. Аз и бих напръскала срещу мравки.

# 34
 • Мнения: 242
Здравейте,
След доста чудене с ММ решихме да насеем детелина. Ама нали без опит...нахвърля я моя мъж както може и сега излезе на петна. Не става да си полегнеш на нея. И се чудя какво да направим, за да я сгъстим? Някой с опит може ли да ме светне? Ако просто нахвърлям още семена ще стане ли? Да се възползвам ли от дъждовното време и да пробвам?

# 35
 • Мнения: 12 206
Набоди почвата с вила, да станат дупчици и пусни семена. Иначе и сама ще се разсади, детелината е бетер троскот 😃 Но ще и трябва време де.

# 36
 • Мнения: 87
Нашата морава изглежда така

На места все още имаме доста плевели и рехави места, а пред къщата има един участък с плачеща върба където тревата просто не иска да се хване както трябва. Неколкократно досявахме, но за момента безрезултатно.
Но пък и за момента нямаме напояване и поливаме веднъж седмично с маркучи с подходящ накрайник.

Смеската беше някаква с нарисувана футболна врата на чувала. Допълнително съм пръскала семе от разни други , които съм купувала на кутии

Чудя се дали да не пръсна семе от бяла детелина или няма да успея да го направя равномерно и рискувам да стане на петна? Как мислите?

# 37
 • Мнения: 4 368
Тъкмо да попитам за актуалния препарат срещу мравки. Изнесоха целия райграс, гадинки с гадинки ))).

# 38
 • Мнения: 749
Това е най-доброто, което аз съм ползвала
https://www.amazon.co.uk/Home-Defence-119490-Stop-Granules/dp/B0 … X034BE6D81Q5ZQSQS

# 39
 • Мнения: 360
И аз да се включа към полезната тема:)
Тези от вас, които са с по-малки градинки, какви електрически косачки ползвате?
Отзиви за конкретни марки и модели?

# 40
 • Мнения: 12 206
Zvezdi-N, много хубава ви е моравата! Като хвърляш семена по плешивите места първо надупчи почвта с вила примерно, за да се аерира почвата и да има къде да паднат семенцата. После затъпчи и полей.  Ако просто ги хвърлиш ще ги отнесат мравките или ще ги издуха Grinning

Ако правилно разбирам тревната ти смеска е за футболни игрища. Тя е за слънчеви места предвидена.  Ако около къщата, под върбичката е по-скоро сянка през повечето време, за това не хваща. Вземи си сорт за сянка или полу сянка. Аз така направих в едната част, защото имам 2 череши и орехът на съседите и той засенчва.

Косачката ми е моторна, та не мога да съм полезна...

За мравките ползвах каквото ми дадоха от аптеката, но не помня име.

# 41
 • Мнения: 360
Толкова грижи за нашата скромна ливадка, и накрая... половината е пожълтяла Sad
Незнам дали е обратимо това или как се процедира в такъв случай? Нахвърлям нова трева върху вече изсъхналата + тор, или трябва да изкоренявам първо старата?
Съжалявам за глупавите въпроси, но ползвахме услугите на градинар, който изведнъж зачезна и сега трябва да се оправям сама.

# 42
 • Мнения: 12 206
Аз бих минала с грапа изсъхналата, за да събера колкото може. После надупчваш почвата с вила, хвърляш новите семки, пръскаш срещу мравки, отъпкваш, ториш, поливаш и чакаш да поникне.

# 43
 • Мнения: 360
Благодаря за съвета!
Има ли нещо по-специфично, което трябва да взема в предвид като избирам торта, както и количеството, което фс сложа?
Аз бих минала с грапа изсъхналата, за да събера колкото може. После надупчваш почвата с вила, хвърляш новите семки, пръскаш срещу мравки, отъпкваш, ториш, поливаш и чакаш да поникне.

# 44
 • Мнения: 12 206
Не знам, аз ползвам само амониева силитра на пролет, но моята трева е декоративен троскот и той заспива през зимата. Та да го събудя малко.

Общи условия

Активация на акаунт