Любители на котки - Тема 114

• 50 920
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
Рибено масло за котки ли? Предполагам, че не мога да му давам човешко? Rolling Eyes

Тъп въпрос, но наистина не знам, отивам да чета.

# 166
Де ги тези развъдници където ги кастрират на 3 месеца, не мисля в България? В Германия, вече и У нас по приютите ги кастрират толкова малки. От развъдниците ги дават колкото се може по-малки, за да може майката да роди нови. Скоро разбиха незаконен развъдник за животни край Варна, всички са в плачевно състояние. Много умират, скоро след като са закупени, защото ги отделят малки, и родителите и котилата са гледани в мизерни условия, без медицински грижи, условия за живот и добра храна.
Ваксина се прави е третия месец, ако е читав развъдника, някои бързат и правят първата, когато е на два.
Останах изумена, че и от ЦВК София давали рецепти за бъркочи от краве малко, жълтък и добавки за малки котета. Показаха ми снимана рецепта, макар да не пишеше за каква възраст коте.
Ивекс, какво стана с твоите подопечени?
Моите котки от консервите ядат Дая и Фатима, както и пауч Феликс.

# 167
Котетата са все още при майката добре са, но още не ги е отбила, много добре се грижи за тях, пораснаха и са наистина много красиви малки сладурковци.  Heart Eyes

# 168
Аз го взех от ветеринарната аптека на ЦВК. То е в едни бутилчици, като за уиски. Има различни грамажи и е за животни. Не знам по какво се различава от човешкото. Има и нещо като хранителни добавки за котк, които са само Омега-3 и Омега -6. Едното е като в желирани хапчета, които аз пуках и течността слагах в храната, а другото е течно. За съжаление не си спомням името на това течното лекарство. То според мен е много добро. На мене ми го даде кожната лекарка на ЦВК в спринцовка. Каза ми и името, но някъде съм загубила листчето и не мога да го намеря. Търсих го и за моите хубостници и като не го намерих взех рибеното масло. Него обаче го давам по-трудно, тъй като гадчетата го усещат и не искат много много да ядат храната, в която съм го сложила

# 169
Благодаря, ако трябва да се слага в храната абсурд, няма да я доближи.
Ще търся някакви хапчета, знам ли и аз какво да му давам вече.

# 170
Аз давам омега 3 като почне много да пада козина. За една седмица се вижда огромна разлика, много добре действа. Понеже и при нашата котана върху храната не става, давам с малка спринцовка. ето това: https://zoomagazin.eu/bg/kategorii/grija-za-kojata-i-kozinata-19 … koja-250-ml-38712 Пише, че е за кучета, но става и за котки (потвърдено от ветеринаря).

# 171
Благодаря, ще си го запиша и ще се посъветвам първо с ветеринарите, пише че подсилва имунната система, не знам дали това е добре за Топчо, предвид автоимунното, в момента е на инжекция с отложено действие, моля се да се размине с Преднизолона. Praynig

# 172
Ивекс, ето това е доста добро за козина: https://zoomagazin.eu/bg/kategorii/alpha-spirit-26993/alpha-spir … na-80-grama-44816

adelinda, тези "развъдници", които дават възможно най-скоро котенцата (примерно на 40 дни), изобщо не са истински развъдници, действат незаконно и нелегитимно. Развъдниците, регистрирани към федерации, трябва да спазват правила. Едно такова примерно е, че една котка не може да има повече от три котила за две години!!!

Относно храненето, този път ще коментирам само: Ако купувате храната, четете етикетите! Не купувайте консерви, паучове, пастети и гранули със съдържание на животински продукти под 70%! Не купувайте храна, на която не е описано от какви животни точно са животинските продукти! Не купувайте храна, съдържаща пшеница, овес, царевица!

# 173
Ивекс, омега 3 се ползва и за подсилване на имунитета, трябва да попиташ до колко би повлияло при вас. Няма значение под каква форма ще вземеш омегата, тя винаги има такъв ефект.

# 174
Eпона, само ми кажи де ги тези органи на реда, които правят проверки, глоби и реално се следи дали се спазва, написаното от теб, в България?

Eто снимки от разбития развъдник:
https://www.facebook.com/marieta.dogs/posts/1601518713214096

И още:
https://www.facebook.com/Animal.Rescue.Sofia/photos/pcb.10155396 … ype=3&theater

# 175
Благодаря Ви, запазих си предложенията, ще говоря първо с ветеринарите и след това ще поръчам.

# 176
Eпона, само ми кажи де ги тези органи на реда, които правят проверки, глоби и реално се следи дали се спазва, написаното от теб, в България?

Федерацията, към която е регистриран развъдника няма да издаде родословията на котетата, ако не са спазени правилата и ще преустанови развъдните/изложбените права. Много е просто.

Тези, които развъждат нелегално са тези, които си правят, каквото си искат и създават лоша слава на "развъдниците".

# 177
  • Варна
Днес почерпих котките с бебешко месно пюре.  Пуешко месо.
Изядоха си порциите с апетит-даже Мила яде. Всъщност заради нея го купих.   Crazy

# 178
  • София
Момичета, изпаднах в огромна чуденка ка да постъпя. Да карам поред: от известно време около квартирата ми се мотае един суричък зеленоок писанчо, тигрова шарка. Най-обикновеничък. Обаче момчето изглежда е било домашно, защото много зор дава да влезе, така умилно ми се моли - мяу-мяу, с едно тъничко нежно гласче, че ми къса душата. Той ме надуши, че съм котешки човек, от групата котки, които няколко жени храним в квартала, а той си дойде съвсем питомен, много дашен за галене и си умира да бъде гушкан. Та, като мина покрай нас, ме позна, че съм го хранила... Дотук добре, аз бих го взела, но изпадам в ужас какво ще се случи, ако някой път моят хулиганин Бръмбо го набара вътре, и особено ако ме няма мен наблизо! Сигурна съм, че ще му види сметката направо. Бръмбо е много силен и освен това много, ама много мрази други мъжове, а и новичкият му е наполовина. А тоя сладур направо е готов да се намъкне вътре като у дома си. Лолита и тя му хъмка, но не чак толкова негативно, може би тя няма да му се опъва чак толкова. Само от Бръмбо ме е страх! НЕкви идеи?Не е гладно момчето, само е петимно за дом и ласки... Кой ли кретен го е натирил навън... А може и да се е загубило, кой знае. Макар че оглеждах из квартала за обяви, точно за такъв котарачко няма. Както и да го мисля, не мога да го приютя. Но той сам ще се приюти, както се вижда...

# 179
  • Варна
Четирилинке, пробвай да ги срещнеш в твое присъствие. Може би е добра идея да запознаеш първо Бръмбо само с миризмата на малкия!  Thinking Щом е хулиганин Бръмбо, полека лека да ги сприятеляваш. Нищо не се знае-малкият може да се подчини на големия и да не го дразни с присъствието си. Макар, че знаеш-у нас Магито е абсолютно подчинена и Мила все така иска да я пребие.
Аз като видя къща с налягали една върху друга 3-4-5 котки и завиждам за приятелството между тях.

Общи условия

Активация на акаунт