Любители на котки - Тема 114

• 50 931
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Нито единият, нито другият идват в някакво предвидимо време, за да успея да ги срещна. Но от собствен опит знам, как Бръмчик реагира на друг мъж в двора. Директно се хвърля да го усмърти, и добре, че другите бягат, като го видят. А с тоя душичко, не знам... Боже, дано не пострада момчето, че моят пръч хич няма да си поплюва. Направо съм сигурна, че ако се срещнат, малкия ще бъде прогонен, само дано не бъде ранен...Просто ми се къса душата, не мога да го гледам момчето как отчаяно иска да е домашен. А ми предстои пътуване до Иран скоро. Няма да има кой да ги разтърве. Защо, по дяволите, трябва да се бият на кило кръв и метър кожа? Няма такива жестоки битки както котарашките!

# 181
Привет.
Във връзка с ваксините пак да попитам. Мога ли да ваксинирам ПиратЯ като се има предвид, че вече е на 3 години?

И един данък - отново спящ. Снимката е малко заблуждаваща. Далеч не е толкова кротък. Струва ми се, че е решил да направи бавна атака на единия комарник. Открих леко разнищване и един издайнически нокът в ъгълчето на мрежата. Какво да лепна там, за да го заздравя не знам.

# 182
  • София
можеш да ваксинираш когато искаш
няма чак такова значение възрастта

# 183
  • София
Здравейте.

Имам коте - мъжки черен котарак от близо две години. Намерих го пред блока на родителите ми, едно мяукащо и търсещо компания слабичко момченце. Дойде при мен и не можах да го оставя.

Днес пак ходих на гости там и от балкона - те са на втория етаж чувам някакви писъци. Поглеждам през прозореца и гледам долу - има едно черно братче на моя котарак с неговата приятелка, която явно скоро е родила. Бебета не се мяркаха. След известно време тръгвам да си ходя - и влюбените не се мяркат наоколо, но писъците продължават. Тръгнах по тревата и под едно дърво гледам едно малко черно бебе, не ходи, не мърда, но пищи с пълно гърло. Взех го и гледам - целите му очи в чагули - инфекция - и залепени. Чудих се какво да правя. Днес е неделя, повечето ветеринари не работят. Не можах да го оставя, майка му не може да го излекува. А иначе - добре охранено бебето. Заведох го на лекар - те казаха, много била тежка инфекцията, сложиха инжекция с антибиотик, чистиха му очите, там тече и глой... Сложиха му капки. Дадоха капки и инжекции за през седмицата и предупредиха, е можело и да не запазим очите. Обезпаразитиха го - външно и вътрешно и ни пратиах да си ходим... В събота - ако оживее - а ще оживее - то му личи - ще ходим пак на лекар.

Котето е момченце. Казаха да  го отделя от моето коте, защото е заразно. Да не го къпя поне седмица, да му всема адаптирано мляко ако не яде храна... Е яде си бебешки паучове и то с удоволствие. Но аз не искам второ коте, и с едно едвам се справям. Дори да оздравее напълно - как ще му намеря семейство? Той е едно най-обикновено улично черно момченце?

Имах нужда да споделя.

Ако не ме беше пратила майка ми да търся кой пиши така на двора - по-добре щеше да е да съм си тръгнала и да нямам и тази грижа...

# 184
Защо ме търсиш, много сладко спи рижко.  Simple Smile

melinda11, засега се съсредоточи в лечението на котенцето. След това ще разпиташ познати, ще публикуваш във форуми, групи, обяви и пр., където се сетиш, снимки на котенцето и историята му. Не съм съгласна, че няма шанс някой да го вземе. Ти си взела обикновено черно коте, на доста хора също са им непородисти котките и си ги гледат, и си ги обичат.

# 185
Аз пък моите две, да се оплача, ги водих в кастрационния център в Пловдив.Попълних формуляр, че са домашни, а мисля че се и вижда все пак, отивам да си ги взема, явно никой не е чел нищо-върнаха ми ги с рязани уши (така маркират бездомните).Как ревах от яд, не е истина...Много грозно са ми ги орязали, много се ядосах, как може да не четат формулярите..

: melinda11 ще ти пиша ЛС, да те насоча към няколко организации.Задомяват се, не се тревожи, аз поне 7-8 съм задомила за последните 3 години, може да отнеме време, но като бебе има добри шансове  Hug

# 186
Аз пък моите две, да се оплача, ги водих в кастрационния център в Пловдив.Попълних формуляр, че са домашни, а мисля че се и вижда все пак, отивам да си ги взема, явно никой не е чел нищо-върнаха ми ги с рязани уши (така маркират бездомните).Как ревах от яд, не е истина...Много грозно са ми ги орязали, много се ядосах, как може да не четат формулярите..

: melinda11 ще ти пиша ЛС, да те насоча към няколко организации.Задомяват се, не се тревожи, аз поне 7-8 съм задомила за последните 3 години, може да отнеме време, но като бебе има добри шансове  Hug
Явно не са чели, трябваше да го кажеш може би? Не съм чувала до сега да се случва, но са хора и грешат. Не е приятно, поне кажи как са след кастрацията.

А за черното коте и черно и сляпо съм задомявала, така че спокойно. Макар едно да го задомих от форума и после спря осиновителката да ми дава инфо. Само каза, че било уж при майка и. Много внимавай на кой даваш.

# 187
Пък аз си спомням че от време на време пусках като съобщение в чата на фейсбук по някоя и друга снимка на момичето, от което взех Ришко. Не съм била прекалено натрапчива. Нещо като една две снимки на няколко месеца. Но явно в един момент съм й станала досадна на момичето. Защото май ме изтри от контактите си. Е, не че съм седнала да плача. ПиратЯ ми е най-вярното оранжево другарче, другото е без значение.

# 188
Ами повече на мен ми "досаждат/ в приятния смисъл/"осиновителите отколкото аз на тях гледам да не досаждам. Един черньо, който от бебе с биберон гледах и момиче от темата поиска бях дала. Имах и фейса, в началото всичко наред беше, после нещо не качваше снимки с него. После каза че го била дала на майка си, отказа снимки. Дано съм минала за луда коткарка, която досажда и в крайна сметка с момчето всичко е наред, но се съмнявам. Много свястно дете/жена  изглеждаше.

# 189
  • София
Така! Решението е взето!  Laughing Ще сменям котките с ленивци!  Mr. Green Най-големият проблем при отглеждането на 3 котки се оказа потреблението на бентонит, което е в промишлени количества. А ленивците ходели до тоалетна веднъж в седмицата!   hahaha hahaha hahaha  Има и бонус - не правят бели. Wink

melinda11,
браво, че лекуваш малката душичка!  Hug Сигурна съм, че ще задомиш котенцето успешно! Точно вчера позната се похвали, че е намерила така дълго търсеното черно коте (и предишното ѝ беше черно).

Hug за Пиратя  Hug

Последна редакция: пн, 29 май 2017, 00:56 от Тaня67

# 190
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Арвен, честито котенце.

Аз влизам да похваля ето тази постелка за тоалетна:
http://www.zooplus.bg/shop/kotki/postelki_za_koteshki_toaletni/r … i_postelki/607840
Изключително икономична. Може да се изхвърля в тоалетната /макар че аз не го правя/. Имам на склад един пакет Catsan, но след това смятам да кинем изцяло на ратителната.

Ивекс, радвам се, че си открила храна, която се е харесала.

# 191
Струва ми се, че преди години потребителка, чийто ник не помня, но помня, че имаше британска синя (мъжки), е споменавала за тази тоалетна.

А дали прави много боклук около самата тоалетна това? Че постоянно се мете край тоалетната на ПиратЯ. Нали го е страх да влиза като има вратичка, съм я махнала. Струва ми се, че заради това още повече има винаги камъчета наоколо. Като тегли един къч отвътре навън към постоянно зеещия отвор и айдеееее....

# 192
  • София
При нас вратичката си стои, но това не пречи да събирам камъчета непрекъснато.  Mr. Green

Напоследък съм се замислила, че много ми липсва котешкото мъркане. Моето Добиче мърка много рядко и доста тихо, по- скоро е едно леко пърпорене. Тя не е и от най-гушливите, въпреки че напоследък ме посреща простряна като чердже пред вратата, с вирнати 4 лапи нагоре, за да я чеша по корема.

# 193
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
А дали прави много боклук около самата тоалетна това? Че постоянно се мете край тоалетната на ПиратЯ. Нали го е страх да влиза като има вратичка, съм я махнала. Струва ми се, че заради това още повече има винаги камъчета наоколо. Като тегли един къч отвътре навън към постоянно зеещия отвор и айдеееее....
Ами има си мат'риал за метене. Но той нашия каплазан и с другите постелки разнася навън, така че в това отношени за мен лично няма разлика.

# 194
  • София
Да, това с разнасянето на тоалетната из цялата къща е голяма драма.
Сега им взех закрита тоалетна, белким само отпред излиза, че иначе навсякъде.
А пенсионера не може баш и да уцели легена, та редовно имаме пишкано отвън.
Сложила съм кучешка пелена да попива, че иначе лошо....
Може би трябваше да ги научада си вършат работата на тоалетната чиния.
И определено мога да потвърдя за индустриалните количества котешка тоалетна, която ползват три котки.
Седят двете мадами до мен, гледат ме как чистя и в момента, когато изгреба всички акита и топчета, се наместват вътре да сътворят ново топче. Може три капки да има, ама веднага ги пускат.

Общи условия

Активация на акаунт