Любители на котки - Тема 114

• 51 374
  • 740
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте на всички! Не съм сигурна, че е за тук въпроса, но вие как обезопасявате балконите и прозорците з за котаците ? Вече е топло и Фийби само чака да види нещо отворено и излиза на балкона, а ме притеснява да не падне, защото тя скача по всичко (мухи, гълъби, листа и т.н.) Като решение се сетих за подсилена мрежа за комарник, питах в две фирми и има такава специална за домашни любимци, но 3 комарника са на цената на нова дограма за една стая (около 400 лв  Shocked ). Някой може ли да ми препоръча нещо, магазин за такава мрежа, профили за самите комарници имаме, или само фирма, която ги предлага на по-поносими цени. newsm78

# 256
  • на брега на морето
Ние сме сложили на малкото прозорче в спалнята мрежа за кокошарници  Crazy, но се научи да скача, катери се, един ден я намерихме върху корниза. Та провери в нета за разни мрежи и ако може да монтирате на балкона. Проверих във фирма за комарници, но ми казаха, че не удържат скоковете на котките, късат се.

# 257
Да и аз питах за обиковените и ми казаха, че дори тези с металните нишки не издържат. В краен случай, ще сложим на целия балкон и ще живеем като в зоопарк.  Laughing

# 258
  • на брега на морето
Ние сме така, затварям прозорците и тази сутрин дори не е яла заради топлината. Като отварям прозореца я пъхам в клетката, тя си спи или кротува, много е разбрана в това отношение.
Хвъли едно око тук:
https://www.google.bg/search?q=%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%BE%D0 … =1024&bih=615

# 259
Жегата определено започва да се усеща и у нас. Миналото лято Кити се просваше по пода във всяка стая и от 2 дни пак започна, голям смях е върви върви и се просва  Mr. Green и хич не гледа къде ляга. Иначе миналото лято от юни пуснахме климатика в спалнята и го спряхме чак септември, но в нас през деня е адска жега, Кити не се кефи много да седи в стаята където е климатика, но вратата е отворена и охлажда и другите стаи та тя лежи в коридора.
За жалост въпросът с прозорците и комарниците е болна тема в нас. Понеже Кити е дворно коте, което в началото пускахме в нас да хапне и да поспи беше се научила да я пускаме през прозореца да влиза и съответно от там да излиза и сега вече повече от година откакто е домашна още като види отворен прозореца и се катери по комарника къса го с ноктите си и затова много внимаваме да отваряме само когато и ние сме в стаята. Пък и сме в къща и покрай нас в двора има доста котки и като някоя мине пред прозореца настава олелия, една вечер ни събуди котешки бой между Кити и една сивушка през прозореца  ooooh!

# 260
4 годишният ми опит с 3 разбойника показа:
1. Рабицата не е издръжлива, къса се след година;
2. Има по зоомагазините, коментираше се преди време, една дама беше доволна от един вид;
3. Ние сме с мрежа за футболна врата, не излиза по-евтино от тези по зоомагазините;
Голямо пробиване с бормашина, добре уж я бях сложила. Но гадините все ще си наумят някое място и по цял ден "работят" и пак успява някое от време навреме да се провре навън;
4. Маймуните пак си висят по нея и отгоре по някой дюбел изкача.

# 261
Здравейте на всички! Не съм сигурна, че е за тук въпроса, но вие как обезопасявате балконите и прозорците з за котаците ? Вече е топло и Фийби само чака да види нещо отворено и излиза на балкона, а ме притеснява да не падне, защото тя скача по всичко (мухи, гълъби, листа и т.н.) Като решение се сетих за подсилена мрежа за комарник, питах в две фирми и има такава специална за домашни любимци, но 3 комарника са на цената на нова дограма за една стая (около 400 лв  Shocked ). Някой може ли да ми препоръча нещо, магазин за такава мрежа, профили за самите комарници имаме, или само фирма, която ги предлага на по-поносими цени. newsm78
Ако мъжа ти е сръчен, в Пловдив от форума ми казаха къде има магазин за дограма. Ние комарници имаме но бяха скъсани мрежите, че и папагал имаме, най-вече заради него ни трябваше смяна. Излиза много евтино. Момичетата казаха че майстор щял да ми вземе пари като за нови комарници, само да смени мрежата.  Имаше хора си купуваха материали да си правят. Принципно комарниците лесно се късат, аз лично търсих ситна мрежа, но само в нета и на едро съм виждала да продават, на дребно така и не намерих.

# 262
Ако мъжа ти е сръчен, в Пловдив от форума ми казаха къде има магазин за дограма. Ние комарници имаме но бяха скъсани мрежите, че и папагал имаме, най-вече заради него ни трябваше смяна. Излиза много евтино. Момичетата казаха че майстор щял да ми вземе пари като за нови комарници, само да смени мрежата.  Имаше хора си купуваха материали да си правят. Принципно комарниците лесно се късат, аз лично търсих ситна мрежа, но само в нета и на едро съм виждала да продават, на дребно така и не намерих.

Може ли повече информация за този магазин за дограма ?Ще се справим с монтажа и сглабянето, но мрежата си е проблемна.

# 263
Здравейте на всички! Не съм сигурна, че е за тук въпроса, но вие как обезопасявате балконите и прозорците з за котаците ? Вече е топло и Фийби само чака да види нещо отворено и излиза на балкона, а ме притеснява да не падне, защото тя скача по всичко (мухи, гълъби, листа и т.н.) Като решение се сетих за подсилена мрежа за комарник, питах в две фирми и има такава специална за домашни любимци, но 3 комарника са на цената на нова дограма за една стая (около 400 лв  Shocked ). Някой може ли да ми препоръча нещо, магазин за такава мрежа, профили за самите комарници имаме, или само фирма, която ги предлага на по-поносими цени. newsm78
Ако мъжа ти е сръчен, в Пловдив от форума ми казаха къде има магазин за дограма. Ние комарници имаме но бяха скъсани мрежите, че и папагал имаме, най-вече заради него ни трябваше смяна. Излиза много евтино. Момичетата казаха че майстор щял да ми вземе пари като за нови комарници, само да смени мрежата.  Имаше хора си купуваха материали да си правят. Принципно комарниците лесно се късат, аз лично търсих ситна мрежа, но само в нета и на едро съм виждала да продават, на дребно така и не намерих.

Може ли повече информация за този магазин за дограма ?Ще се справим с монтажа и сглабянето, но мрежата си е проблемна.
От Пловдив ли си? В Кършияка мога да ти кажа къде има, ако не виж в темата къде в Пловдив, ще ти дадат инфо и за близък до тебе.
Не съм дописала че търсих метална ситна мрежа, но не за комарник, нея не намерих. Само мрежа за комарници, има и подсилена метална в строителния магазин до Била на автогара юг, но за профилите си трябва специализиран.

# 264
[urlhttp://www.zooplus.bg/shop/kotki/predpazni_mreji_vratichki/predpazni_mreji][/url] Силно препоръчвам втората - зелена с метална нишка. Ползваме ги в новият апартамент вече година и на двата балкона. Преди това - в старият апартамент имах само на прозорците - 4 г. - не ми е мръднала

# 265
Ние нямаме мрежа на прозорците на закритата тераса, но Пури много пъти се е качвал, без да проявява някаква склонност към падане или скачане. Ние сме на нисък етаж всъщност, така че и да падне, едва ли би му станало нещо. Много е балансиран и точен в скоковете. В началото бях измахала всякакви столчета близо до прозореца, но той със засилка си скача от пода на перваза без никакъв проблем. Не му режа ноктите, за да не стане така, че да не може да се задържи. Предишните ми две котки (в провинцията) също не са правили опити да скачат от терасата, която беше открита. Пури специално изпитва страх и да излиза от входната врата, откакто видя хъскито на съседката. Веднага търчи да се скрие, ако реши, че се опитвам да го изкарам през входната врата. Постоянно са отворени прозорците на терасата, и нощем му държа отворено да ходи там на терасата, защото се забавлява там да гони пеперуди.

http://imgur.com/a/duS5F

# 266
Хубав Пури Heart Eyes

Аз няма как да не съм със мрежа. На 8 етаж съм/сме. От двете страни на терасата има тераси на комшии и е една голяма редица само с тераси.
Сърдят се, пищят - котки се разхождали по терасите ooooh!

# 267
  • София
Милия Пури.

Аз така загубих Грей.
Разкошен, красив, гонещ нощни пеперуди, падащ от третия етаж на мекичко.
Нищо му нямаше, но се уплаши и хукна и повече не го намерих.
Лепих снимки, обикалях с месеци квартала, дано изскочи отнякъде - ама не би.

Затова сега затворени, замрежени и тетака.

А пенсионера 18 години не понечи да скочи през таз тераса, значи

# 268
В началото ги държах затворени прозорците почти постоянно заради котарака. Само когато пушех (пуша на терасата) ги отварях. Обаче той точно тогава взе да си се качва на перваза, чакайки ме да си изпуша цигарата, и после слизаше или ми се мяташе на гърба. Нямаме съседни достъпни тераси, защото нашата част се пада доста по-издадена от съседните.

# 269
Здравейте!

Искаме да поставим чип против разгонване на мъжки котарак. Може ли да споделите какви са плюсовете и минусите? С такъв чип ще спре ли да мяука през нощта? Разбирам, че може би някъде в темата (или в някоя от 114-те предходни теми) е писано по въпроса, но нямам време да прочета всички страници и мнения, за да попадна на отговорите, които търся.

Благодаря много на всички отзовали се предварително! Peace

Общи условия

Активация на акаунт