Любители на котки - Тема 114

• 51 361
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
При хората е по-особено и аз не съм запозната, правим това, което ни съветват ветеринарите, тук в България като потвърдиха и те автоимунното вета каза да го храня с Роял Канин и да забравя, в Щатите щяха да получат удар, според онези там е трябвало да изключим някои храни, защото и това дава отражение, подчертавам в случая на Топче, така стигнахме до няколко храни - суха и мокра, които се броят на пръстите на едната ми ръка и с които котката се храни повече от година.
Сутринта го водих на контролен преглед, всичко е ок, а бях притеснена.

# 241
  • София
Вече съм "спокойна"! Ако някога има бомбардировки, Наско, Кирчо и Боги знаят как да се пазят.  Laughing В момента, в който се чуха сирените, глутницата се разбяга в различни посоки и за части от секундата нямаше и следа от котки в апартамента.  hahaha hahaha hahaha

# 242
 Joy Joy

Топчо лежеше до мен, като чу сирените стана и наостри уши, изплаши се, аз станах и той 10 секунди седи и ме гледа, аз гледам него, накрая се врътна и замина.

# 243
  • София
Моята не се събуди. Имах малко работа и станах със закъснение, чак тогава се надигна и тя да ме погледне само и заспа обратно.

# 244
На седмото небе съм! Няма такава радост, хора. Joy
Открих и малцова паста, която яде с удоволствие, че иска и още. newsm44

# 245
  • на брега на морето
Ивекс, нацуфкай (нацелувай) Топче.

Рафаела изобщо не реагира на сирените. Надухме един балон с идеята да му пусне нокти, ама не ще, само го душка и се плаши. Ако е моята ръка литри кръв ще ми източи.

# 246
  • София
Ивекс, браво, много се радвам. Hug
Би ли споделила какво беше автоимунното на Топче? Случайно разбрах, че в Б-я има над 2000 стопани на котки с еозинофилен грануломен комплекс. Rolling Eyes На туй отгоре и лекарствата ги купуват от чужбина. #2gunfire

Танче, как ще си събирате, ако се наложи?
Моето хич не реагираше на сирени, гърмежи, виж на земетресение - да. Но само ако спя. Скача и почва да ме буди. Laughing

# 247
Срам, не срам, не се сещам за точното наименование, даже не мога да го произнеса.
Топчо не се нуждае от лекарства, ако овладеем положението, иначе е на кортикостероди, досега у нас е пил Преднизолон Кортико, миналата година.
Чела съм за гореспоменатото заболяване, при Топче също се появяват "язви", в цялата уста и отстрани на устничките му се подува, все едно е ужилен от оса, казват ни, че това няма да попречи на нормалният му живот, стига да го следим и да не допускаме да ескалира. Всяка храна или малцовата паста/както се случи сега/ се съгласува с докторите.

# 248
Как се справят вашите котки с топлото време? При Пури си личи, че му е топло, диша по-тежко и основно лежи, докато дойде вечерта и стане малко по-хладно. Има ли нещо, което да ги облекчава? Нямаме климатик, пък и на мен все още не ми е топло, така че няма как да охладя цялостно помещенията.

# 249
  • София
Срам, не срам, не се сещам за точното наименование, даже не мога да го произнеса.
Топчо не се нуждае от лекарства, ако овладеем положението, иначе е на кортикостероди, досега у нас е пил Преднизолон Кортико, миналата година.
Скрит текст:
Чела съм за гореспоменатото заболяване, при Топче също се появяват "язви", в цялата уста и отстрани на устничките му се подува, все едно е ужилен от оса, казват ни, че това няма да попречи на нормалният му живот, стига да го следим и да не допускаме да ескалира. Всяка храна или малцовата паста/както се случи сега/ се съгласува с докторите.
A кортикостероида не може ли да се слага мускулно/подкожно? Няма ли да е по-щадящо? Hug

# 250
кукумицинка, и при Топче има нещо такова, по цял ден спи на плочките, вече изобщо не ляга в клетката или върху някоя мебел/маса. Laughing

MayyaI, да, може. Миналия месец, две седмици поред го водихме да му бият мускулна инжекция с отложено действие, защото отново се прояви заболяването, в петък ходихме последно, инжекцията се размина, засега котката е добре. Докторите искаха първо да пробват дали ще успеят да го "затъпят" с инжекциите, за да не се налага да приема хапчетата, те му вредят, но без тях проблема ще ескалира, а и се спират по схема и ми се беше запалила главата.
Топче не е постоянно на тези лекарства, само при нужда, когато заболяването се прояви, важно е постоянно да е в ремисия, за да не се налага да го тъпчем с тези лекарства.
От февруари миналата година изкара до май месец без да има проблеми, то даже и ветеринарите се учудиха, дано я кара така и занапред.

# 251
  • София
Ивекс, znam, че е в ремисия и много много се радвам. Hug

# 252
Kукумицинка, същата работа. Лежат на ладно на терасата и дишат тежко. Особено Янко с този дебел кожух. Сутрин, като е напечена терасата са в банята.

Таз' маймуна се научи да вади клавишите на клавиатурата ooooh! Wink

# 253
  • София
На Ангелина на този етап никак не и влияе топлото, обаче у нас е приятна температурата и без климатик засега.
По цял ден подскача по балкона и лови буболечки!

# 254
На терасата припарва само сутрин и вечер, тук при нас следобед пече много, а и терасата ни е остъклена и е ад. Климатик още не съм пускала, а и Топче не влиза в стая, в която е пуснат климатик. ooooh!
Не успях да го намеря преди малко за сутрешната фризура. Търсих го под дърво и камък и детето впрегнах да го търси, накрая го намерих в спалнята. Отворил си е шкафа с бельото на мм и се е настанил гордо върху него, сега спи, мм довечера ще разбере. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт