Любители на котки - Тема 114

• 51 360
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
Ние днес бяхме на вет. За 10 дни черничкото е наддало 40гр, а другото само 10гр. Shocked Да видим след повторното обезпаразитяване дали нещата ще се стабилизират Praynig

Хранят ли се добре иначе? Според мен и черничкото е наддало малко, дано да е от паразитите и да тръгнат да наддават, когато се изчистят.

п.п. Много са сладки малките котенца, затъжих се за времето, когато Пури беше малък. Simple Smile

# 226
  • Тра-ла-ла
Хранят ли се добре иначе? Според мен и черничкото е наддало малко, дано да е от паразитите и да тръгнат да наддават, когато се изчистят.
Хранят се лакомо, жизнени и игриви са, вършат си физиологичните нужди без проблем. Дажбата им е съгласувана с вет, но явно ще я увелича още. Бялото преди 2 седмици за малко да умре от някакво подуване на езика, но го хванах на време и след едни критични 10 часа оцеля Praynig То и като цяло си изглежда странно  Rolling Eyes

# 227

Хранят се лакомо, жизнени и игриви са, вършат си физиологичните нужди без проблем. Дажбата им е съгласувана с вет, но явно ще я увелича още. Бялото преди 2 седмици за малко да умре от някакво подуване на езика, но го хванах на време и след едни критични 10 часа оцеля Praynig То и като цяло си изглежда странно  Rolling Eyes

С какво ги храниш? Заради някаква алергия ли е било подуването? Не ми изглежда странно на снимката, сладур си е.

Пури за 1 седмица беше наддал от 220 грама на 330, при положение, че ветеринарката беше казала, че трябва да наддаде до 300 (по около 10 грама на ден). Много беше ящен.

# 228
  • Тра-ла-ла
С какво ги храниш? Заради някаква алергия ли е било подуването? Не ми изглежда странно на снимката, сладур си е.
С пастети на Роял Канин. А от вчера с паучове на Фрискас и накиснати вътре гранули на Хилс, за да минават постепенно към твърда храна. Подуването не е ясно от какво е било. Няма начин да е яло нещо кофти. Не е и от храната. Още като го намерих изглеждаше с леко бомбясала глава и очите му бяха много свитички. После като живна и стана голям нахал Grinning Притеснява ме, че под очичките прави едни ръбчета като торбички/оток, но вета не откри някакъв проблем.

# 229
От темата, а и иначе, като чета, понякога има алергии и към неща, които уж са полезни - примерно пилешко или някакъв друг вид месо. Казваш, че няма вероятност да е лапнало нещо кофти, а може ли нещо да го е ухапало (дори и преди да го вземеш)? На нашия най-голямото му удоволствие е да гони и лови насекоми на терасата - обикновени мухи, пеперуди, веднъж беше лапнал и една миризливка, но не му хареса явно и оттогава ги избягва, оса е гонил (ако я беше хванал и го беше го ужилила, сигурно щеше да се подуе, особено ако пробва да я лапне).

Ето тук има за подуването и възможните причини за него, но щом не са открили нищо, не знам:

http://www.cat-world.com.au/head-and-facial-swelling-in-cats.html

# 230
Момичета, минавам да се похваля, че бебетата ще са при прекрасно семейство. Преди малко жената ми прати снимка - една камара играчки, гранули, консерви, паучове, легълца, купички, детенцето й ухилено до уши до тях, държащо принтираните снимки на бебоците  Heart Eyes Даже и балони взели, малката искала да украси жилището  Heart Eyes Днес и жена, занимаваща се с откриване на стопани за бездомни животинки е говорила с нея за да е сигурна, че всичко ще е наред.
Тъжно ми е, че утре вече няма да са тук, но знам, че ще са на сигурно място  Hug

Последна редакция: чт, 01 юни 2017, 17:23 от _Зизy_

# 231
  • София
Зизу, това е страхотна новина. И аз раздавах котетата на моята(роди на улицата преди 3 години) и ме върна назад. Щом има и дете ще са обичани, със сигурност. Heart Eyes

# 232
Зизу, страхотна новина. Дай Боже повече такива стопани в България.

Моята Шомба, нали беше направила алергия към консерва. Алергията може да е към консервант, оцветител и подобни с които се третират храните. А помня че имаше е и лъв вегетарианец, който по незнайна причина имаше алергия към месо.

# 233
Много се радвам за животинките. Hug

Моята Шомба, нали беше направила алергия към консерва. Алергията може да е към консервант, оцветител и подобни с които се третират храните. А помня че имаше е и лъв вегетарианец, който по незнайна причина имаше алергия към месо.
Това трябва да е моят лъв.
И причината не е незнайна, съмняваха се точно за алергия, не главно към месото, а по-скоро към добавките с които го тъпчат, въпреки че имало и животни, които имали алергия към месо, колкото и странно да звучи, обясниха ми, че алергия може да се получи или от човешка храна или от нискокачествените такива котешки, процента на животните имащи алергия към мокра или суха храна, тези които се хранят с по-висок клас бил нищожен. За да установят какво става с котката, известно време се хранеше само с гранула, след това въведохме и мократа храна, като трябва да чета като луда съдържанието ѝ.
Изцяло яде само котешка храна, от време на време му давам риба, телешко или яйце, но рядко ги яде, свикна с котешката храна.
То да беше само това, при него не е едно.

# 234
Зизу, супер новина!

# 235
Много се радвам за животинките. Hug

Това трябва да е моят лъв.
И причината не е незнайна, съмняваха се точно за алергия, не главно към месото, а по-скоро към добавките с които го тъпчат, въпреки че имало и животни, които имали алергия към месо, колкото и странно да звучи, обясниха ми, че алергия може да се получи или от човешка храна или от нискокачествените такива котешки, процента на животните имащи алергия към мокра или суха храна, тези които се хранят с по-висок клас бил нищожен. За да установят какво става с котката, известно време се хранеше само с гранула, след това въведохме и мократа храна, като трябва да чета като луда съдържанието ѝ.
Изцяло яде само котешка храна, от време на време му давам риба, телешко или яйце, но рядко ги яде, свикна с котешката храна.
То да беше само това, при него не е едно.
Моя позната влезна в ремисия, имаше автоимунно заболяване като спря да яде месо и глутен. Ядвеше от месата само риба, после стана и веган. За година и половина се повлия.  Ама да си на безглутеново- веган хранене си е ..... Силно препоръчвам да му направиш строг хранителен режим на твоя котьо, с надежда да се оправи. Лично мисля е по- добре с месо да го храниш, не с готови храни.

# 236
Топчо също е в ремисия, всичко се подобри след като спряхме вареното/печено месо като основно ястие.
Разговаряла съм с много ветеринари, които ме убеждават, че няма проблем с животното стига да се храни с подходяща храна.

# 237
Топчо също е в ремисия, всичко се подобри след като спряхме вареното/печено месо като основно ястие.
Разговаряла съм с много ветеринари, които ме убеждават, че няма проблем с животното стига да се храни с подходяща храна.
Алергия към месото значи!? Чудна работа. Чудесно че е в ремисия.

# 238
Зизу, страхотна новина. Дай Боже повече такива стопани в България.
Дано! А като знам, колко се съмнявах и бях на път да откажа да й ги дам ... Даже искаше договор да подпишем от тези стандартните за осиновяване, но сметнах, че няма чак такава нужда Simple Smile

# 239
  • на брега на морето
Моя позната влезна в ремисия, имаше автоимунно заболяване като спря да яде месо и глутен.
Аз категорично поддържам,че  правилното хранене е лекарство.

Общи условия

Активация на акаунт