Любители на котки - Тема 114

• 51 633
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
Мишелин, aз ходя и кастрирах Петя при Димо в Добро хрумване, ама съм с връзки. Много съм доволна, но и по принцип има много доволни.
Помисли и, че ако не го кастрираш може да избяга и да направи котета, които ще са бездомни и нещастни Hug

# 376
Да разбирам, че Димо е много добър и не мога да се вредя току-така?  Hug

# 377
  • София
Мишелин, aз ходя и кастрирах Петя при Димо в Добро хрумване, ама съм с връзки. Много съм доволна, но и по принцип има много доволни.
Не ги ли обърка? Димо не е ли д-р Димо Димов от "Бест вет"? Или и в "Добро хрумване" в Борово има Димо?

# 378
Ние също се бяхме нагласили да го кастрираме Пури, когато беше на 7 месеца някъде, обаче тогава се усъмниха, че имал някакви проблеми със сърцето и белия дроб, и когато ходихме в ЦВК за изследвания и снимки докторката там каза, че нямал никакви признаци да се разгонва и каза, че може и да изчакаме с кастрацията. Сега е на 9 месеца и половина, още няма признаци.

Открих явно любимия пауч на Пури. Снощи му бях сложила половинка пауч от ДМ, който ми се видя доста странен на вид - много течен, като бял сос с някакво месо вътре. Нищо общо с други паучове или пастети, които сме давали (на Шезир, Анимонда - Вом Феинстеин, други от ДМ), обаче Пури страхотно го хареса. Толкова много, че си отворил шкафа под мивката, където му държа паучовете и беше и останалата половинка от пауча, измъкнал си го и го осмукал, колкото можал. Сутринта със страшно голямо нетърпение чакаше пак да му дам. Като му дадох остатъците от осмукания пауч, взе да ми къхка и да ме напада, недоволен от количеството. Никога досега не се е обслужвал сам от шкафа, но явно много харесва сьомга в сметанов сос със спанак.

# 379
  • София
Сега е изобретила нов начин за пиене на вода. Топи си лапата в купата и я ближе.
И моят пие вода така  hahaha Първо няколко пъти с лапата, като да я пробва дали става и чак после от купичката.

# 380
Консерви на ДМ и аз съм вземала. Котките много ги бяха харесали, но миналото лято бяха пуснали промоция от които се продрискаха, а бяха в срок.

# 381
  • на брега на морето
Открих явно любимия пауч на Пури. Снощи му бях сложила половинка пауч от ДМ, който ми се видя доста странен на вид - много течен, като бял сос с някакво месо вътре.
Купували сме този пауч, Рафа го мрази от сърце. Браво на Пури, на нас не ни се е случвало такова чудо. Рафаела поначало не обича паучове, муси се дори на гурме.

# 382

Купували сме този пауч, Рафа го мрази от сърце. Браво на Пури, на нас не ни се е случвало такова чудо. Рафаела поначало не обича паучове, муси се дори на гурме.

Пури по принцип обича паучове и такива: http://www.zooplus.co.uk/shop/cats/canned_cat_food_pouches/animonda/trays/14008

http://www.zooplus.co.uk/shop/cats/canned_cat_food_pouches/sches … hesir_cans/520937
 Сухата храна имам чувството, че я яде като някакъв компромис, но без пауч не можем да минем. Много се стресира, ако не му дам малко сутрин и вечер и когато му наближи времето за даване, започва да ни следи, да не би да пропуснем да му дадем - може да е третинка, но да има нещо. Сигурно не е много хубаво, но гледам да не му давам повече от 100 гр на ден.

# 383
  • София
Явно ще ходим до ДМ.
Давах по 4 лв. за консерви, ама щом няма много сос не ги харесваме.
Пенсионера първо осмуква соса и чак след това яде. Най добре е Феликса, ядат му и месото и желето.
Нямаше хич да им давам паучове, ама на пенсионера си му трябва, а не може само той да яде, та намазват и останалите.
Сега купувам на Брит, компромис цена-качество.
Иначе съм минала за известно време на Taste of the wild гранули и също съм доволна. То оставаше да не съм.

ПП.

Аааа да. Много голяма драма е с храненето.
Сиси от 5 сутринта почва да ме буди, защото знае, че се дава сутрин.
Сега се пробвам да сменя графика, че страдам от недоспиване вече.

# 384
  • София
Момичета, само да добавя към ароматните ви притеснения, че с ултравиолетова светлина можете съвсем точно да откриете къде точно сладурът-негодник е поставил маркировката. А на първа стр. има линк, с какви препарати да се почиства ''уханието''. Надежден е метода, разработен е да чисти следи от скункс. Дано не ви потрябва, но АКО...

# 385
Сорри, ама така е като работиш и се чудиш как за секунда да се завреш в бг-мама да початиш Embarassed
От Бест вет е де.
Иначе не знам как е със записване и чакането, нас директно ни водят при него, понеже е мъж на комшийката, бивш де.

# 386
Обикаляме от стая в стая и мяукаме  Sad  ooooh! А аз се опитвам да чета в стари теми и да търся добър ветеринар или клиника, където да направят кастрацията.

Попаднах на това мнение обаче и се чудя дали да не сложим и ние чип. Притеснявам се, дали не е малък още:
Цитат
Да и аз леко от това се притеснявам, но май не е толкова страшно. Нашето момче ще го чипирам на 6 месеца и като свърши действието, ще го кастрирам, за да може да му се развие уретрата добре.

Ще звънна на Бест Вет, заради това мнение на Епона:
Цитат
За кастрация в София и аз препоръчвам Бест Вет клиниката. Показвала съм снимки на шефа на нашата Ая, бях се притеснила, че е миниатюрен, а се оказа, че реално е перфектен. Не ни трябваха яки или бодита, конците бяха реазорбиращи се, беше сложено депо АБ, следователно и нямаше необходимост от последващи посещения в клиниката.  Peace
Поне да идем за мнение, да видим какво ще кажат

Продължавам да чета и попаднах на това мнение във форумите на дир.бг
Цитат
Не те съветвам да ги кастрираш преди 1г.2мес.-1г.6мес.,особено ,ако са мъжки.
Аз кастрирах моя котарак,когато беше на 9мес. и след два месеца започнаха проблемите със запушването, но вече не можех да поправя нещата.Късно разбрах от други ветеринари, че при ранно къстриране се спира развитието на половата система,същевременно тялото продължава да нараства и уретрата остава стеснена.Ако искаш да се консултираш за проблема утре ще ти напиша GSM-те на ветеринарите.Искренно те съветвам да не бързаш!

Реших да изчакам още малко с кастрацията, а дотогава мисля да поставим чип. Някой в темата с поставен чип?

Последна редакция: пн, 12 юни 2017, 22:45 от Мишелин

# 387
  • София
Мишелин, само преди 1-2 дни се дискутираха чиповете. Върни 2-3 страници назад.

Мацо и Мъро ги кастрирах на около 9 месеца, в различни години. Запушиха се едновременно в следствие на сухата храна. От момента, в който я спрях, не са имали повече проблеми. Доживяха до 14 и 17 години със здрави бъбреци и без запушвания. Надявам се и Кирчо да няма проблеми. И Наско, разбира се, но той не е кастриран и затова не го споменах.  Grinning

Изобщо не искам да рекламирам ветеринарната клиника, в която кастрирах Кирчо и Боги, но абсолютно същото като Епона написах и аз преди няколко часа (и не само тогава).  Wink

# 388
Дааа, аз тази тема не я хванах от началото, но все пак я прочетох. Но така мненията се прочитат малко отгоре-отгоре и не помниш кой какво е писал. Предишните теми обаче ги следях редовно и знам за мнението ти за шевовете и за абсорбиращите конци  Hug Чела съм ги, просто сега попаднах на мнението на Епона  Hug

Ох, явно трябва да се успокоя и да действам спокойно и разумно, защото сега се усещам, че съм се шашнала много. Таня, може ли коорднатите на ветеринарния лекар в Слатина? Поне да идем на преглед утре

# 389
Потвърждавм си мнението за Бест вет. И надали ще трябва да чакате повече, отколкото при всяка друга клиника.

Относно кастрацията. Струва ми се, че някои хора бъркат полова и отделителна система. Ранната кастрация може да доведе до непроявление на вторичните полови белези, но не и до проблеми с отделителната система. Ако се получат такива, то това по-вероятно е от начина на гледане и хранене. Има проведени изследвания, при които се замерва уретрата на котета като възрастни, които са били кастрирани на 2, 7 и 12 месеца. Разлики в размера й няма.

Също ми се струва, че някои бъркат протеин с животиснки продукти. Протеин може да бъде с източник растителни или животиснки продукти. Може да бъде от по-нискокачествени или по-висококчествени продукти. Това че една скъпа храна е 35% протеин и една евтина храна е 35% протеин нищо не значи. В първата най-вероятно има по-висококачествени животински продукти, може би дори и месо, а във втората ще има основно церевица, ориз, картофи и т.н., известно количество кожа, кости, пера, копита, опашки и т.н. Не е важен колко е протеинът, а какъв е.

На уличните котки не им трябват гранули и готвена храна/месо, ако искате да им обогатите диетата нй-добре коктейл от сурови меса и дреболии. В крайна сметка нали се сещате, че това, което ядат са врабчета, малки птички, мишки, гущерчета и т.н. Хляб, гранули каквито и да било, варено месо и подобни само им объркват храносмилателната система, а могат и да доведат до заболявания, които няма после кой да открие или лекува.

Общи условия

Активация на акаунт