Любители на котки - Тема 114

• 51 446
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
Куки, защо не сипваш вечер като мен. До ситринта всичко е изядено. И котките не се смущават от хората, и хората от котките. Ако нещо е артисало враните го дояждат. Ако нещо не им е харесало и си седи, събирам и изхвърлям. Зимата под същото дърво, през деня хранехме врабчовците, вечер котета. Виждала съм и други да сипват там храна. Снимала съм ги тайфата, доста се събират. Само проблема ми е че още не съм ги кастрирала, това че ги храня вечер ми е в ущърб в случая.

# 361
Малко хумор от нас

# 362
Мимито & Светла, голям разкош  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Момичета, нямаше ме известно време, защото и котето го нямаше при нас. Беше при родителите ми, но сега си го взех. Не знам дали помните, но преди време бях писала, че меси с лапички едно меко одеално. Е, вече месенето е прерастнало в чист секс  Shocked ooooh! Освен това се държи странно, сякаш ни е намразил. Лежи по земята. Рядко се качва на леглото при нас. Обикаля от стая в стая и си мърмори нещо. Дали е разгонен, и дали затова се държи така странно? Мислех да го кастрираме, но след мнението на Калина се замислих дали да е сега. А и освен това, знам, че трябва да се кастрира, но май ми е жал за него  Cry Много съм объркана.

# 363
На колко месеца е?

Ветовете ни казаха още в началото, че е хубаво да изчакаме да мине годинка, но ако преди това маркира да го кастрираме.

# 364
На 21-ви юни става на 8 месеца. Не маркира още, но май урината му почна да мирише лошо  Rolling Eyes

# 365
Казват, че на всички некастрирани котараци урината им миришела.

# 366
Колкото лекари толкова и мения. Като водих Мони ги питах първо на колко месеца е - казаха ми, че е на 7 и, че му е тамън време за кастрация.

Янко пък редовно иска да прави секс с ръката ми, даже пи*лето ми става тогава. А е кастриран от 3 години Wink

# 367
Колкото лекари толкова и мения. Като водих Мони ги питах първо на колко месеца е - казаха ми, че е на 7 и, че му е тамън време за кастрация.

Янко пък редовно иска да прави секс с ръката ми, даже пи*лето ми става тогава. А е кастриран от 3 години Wink
Понякога едната топка се  прибра в коремчето и докторите отстраняват само едната. Може да е наполовина кастриран.

# 368
Момичета, много ме е страх. Уж, бях твърдо решена и нямах притеснения относно кастрацията, и сега като настъпи време съм на тръни. Не мога да си представя, че ще причиня цялото това нещо на моята малла душичка Sad  CryПриятелят ми е чел добри отзиви за Добро Хрумване. Има ли някой с лични наблюдения за тях? Приемам всякакви препоръки за клиники и ветеринари. Довечера се надявам да ми остане време и ще де поровя назад в темите да събера малко отзиви. Ако все пак, дотогава някой реши да сподели впечатления, е добре дошъл

# 369
  • София
Мишелин, за съжаление аз не мога да помогна, но разбирам изцяло притесненията ти, тъй като на моето коте това ще му предстои в даден момент. Сега е много малко още /3м./, но ще следя дискусията.

При нас пък сутринта любопиткото Том падна в тоалетната. Аз видях само резултата - мокро, крайно възмутено и шашардисано животно. Явно се е опитал да се качи и е налетял направо вътре. Близа се 40 минути и сега спи на един стол  Laughing

# 370
Мишелин, щом е почнал да се държи така, значи е усетил котки и хормончетата му вече действат. Няма да го изтърпиш, а и така ще е по-нещастен. Моят големият го изчаках, но той до година и няколко месеца не проявяваше никакви признаци на разгонване. Като почна да се държи като твоя го кастрирах. Беше вечно сърдит и нещастен. След това напълно се успокои. Малкият също го чакам, както писах, но му сложих от този чип, за да не се разгонва 1 година.

# 371
  • Телиш/Плевен
Мишелин, напълно нормално е това, което изпитваш. И по време на операцията ще ти е притеснено, и малко след това. Но после всичко ще се нормализира. Hug За клиника и ветеринар не мога да помогна, но другите момичета ще пишат.
На приказки е много лесно, затова няма и да се опитвам да те успокоявам с приказки. Само ще ти пожелая всичко да мине бързо и леко и всички тези притеснения да са съвсем за кратко. Hug

Адри́ май каза, че тази седмица ще кастрират нейния Вейдър, дано и при тях всичко мине бързо и леко. Hug

# 372
Kalinass, много точно си го описала - "вечно сърдит и нещастен". Дано да е това наистина и да се оправи след кастрацията. Вече взех да си мисля, че проблема е в нас и че не е коте, създадено да живее в апартамент

Kally May, и Пухчо, който изобщо не е пухкав вече Grinning, веднъж падна в тоалетната. Чудех се дали да го бухна под чешмата или не, и все пак го изкъпах. Оттогава насам много внимателно подхожда към тоалетната, която ползва за стъпало, за да се качи на мивката. Където пък му пускам тънка струйка вода и го оставям да си я зяпа немалко време Grinning Чудех се дали да не му взема от онези нещица, не знам как точно се казват, които светят и въртят водата, прахосъбирчки някакви. Но се отказах, нали се включват към тока, а то ще си топка лапата във водата понякога и ме е страх да не го удари ток, примерно  Blush

Лаленце, благодаря ти  Hug

# 373
  • София
Аз кастрирах две женски котки, по-притеснително си е. Но и при двете всичко мина без проблеми и се възстановиха за по ден.
Още са си психарки и двете, но поне не се разгонват.

Джуджи като малка пада в тоалетната, беше много стресирана. После беше и изкъпана, а и с дни вонеше на ароматизатор за тоалетна, защото се беше овъртяла в него и къпането не я отмириса.

Сега е изобретила нов начин за пиене на вода. Топи си лапата в купата и я ближе. Та освен дето кучето оставя вади и рекички след себе си, като пие, защото му тече от устата, имаме вече и мокри котешки следи. Ще мухлясаме...

# 374
  • София
Мишелин, няма какво толкова да му мислиш. За негово добро е. След това ще стане спокойно, игриво и безгрижно коте. Отделно, че няма да мирише толкова тоалетната му. Все пак, ако все още не маркира, бих го изтърпяла още месец-два, за да порасне още малко. Не знам точно кога са родени Кирчо и Боги (може би края на юли - началото на август), но изтърпях колкото можах. На 22 май го кастрирахме. Много взе да маркира и то по най-класическия начин - капчица тук и капчица там. Изобщо не виждаш къде е, за да го изчистиш по някакъв начин. Само апартаментът вонеше още от входната врата. Отмириса се. Слава богу, спря от раз с "пъкленото" си дело. Simple Smile

От "Добро хрумване" съм доволна, но не съм кастрирала там. Малко скъпичко ми идва. Реших да се доверя на една симпатична докторка в Слатина, при която приятели си бяха кастрирали тяхната котка. И при Боги, и при Кирчо всичко мина много леко и без усложнения. При нея беше с разграждащи се конци. Само 1 ден видимо не ѝ беше добре - при по-резки движения мяукаше от болка. Но на втория ден след операцията вече тичаше заедно с другите. Кирчо го оперираха следобед и само вечерта беше малко неадекватен от упойката (Боги я оперираха сутринта и ни я дадоха напълно възстановена). На другия ден изобщо не личеше, че е опериран. Само от време на време се ближеше, но при мъжките изобщо няма конци, които да издърпат. Не сме слагали яки, бодита и други защитни приспособления. Цените бяха 80 лв. за женска и 60 лв. за мъжка котка, като в тази цена влизат упойката и антибиотик с 3 дневно действие. Не се налага повторно посещение.

В темата имаше още една препоръка за добър ветеринар - д-р Димов от Бест вет. На първа страница ги има координатите. Но когато се обадих, цените бяха доста високи.

Общи условия

Активация на акаунт