Любители на котки - Тема 114

• 50 961
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Тaня67 вкара ме в чудене и проверих
нормални са си ни зениците на светло
newsm10

# 601
Здравейте дами, първо да ви кажа че благодарение на вашата група преди 5 години се сдобих с един британец, бонбон просто! Опознавам котешката природа по забавни и не толкова забавни начини  Simple Smile.
Имам обаче сега един въпрос, спасихме едно намерено в ужасно състояние коте. Прекара доста време в клиника, преживя 2 операции и сега е добре. Храни се и беснее, вет-док каза че е на около година. Търсим му дом. Нямаме възможност да го задържим ние, а не мога просто да го оставя на улицата. Ще кача снимки, само да ги прехвърля от тел на таблетчето. Ще съм много благодарна  за съвет и помощ.  Hug

# 602
Момичета, забелязах, че лапипката на Пухчо се е подула и е станала двойна.  Cry Иначе е игрив, тича, скача, не изглежда да му е зле. Ветеринарният кабинет, където го водим, отваря в 9:30, та след малко ще го заведем Sad

# 603
  • София
Щом си стъпва на нея и е жизнен, едва ли е нещо страшно. Ако го пускате на терасата, може пчела да го е ужилила или пък да е натъртено. Успех и пиши после какво му е.

П.п. Аз рядко пиша в темата, но ви чета, благодаря много и за прекрасните снимки, които пускате!  Heart Eyes

# 604
Взе да му поспада лапата, а и си жизнен. Решихме да изчакаме още малко

# 605
Или се е убол на нещо или е ухапан, когато не тича, а стои на едно място опира ли лапичката в пода или я държи нагоре?

# 606
Опира я, Ивексче, даже ми награби ръката да ме хапе, стисна с двете си лапи  Simple Smile Все пак тръгваме за ветеринарния кабинет. Ще ми е по-спокойно така

# 607
Иди за твое успокоение, но съм сигурна, че не е нещо сериозно, те ветовете ще му огледат лапичката, да не се е забило някое нокътче или да се е наранило по друг начин. Пиши после какво са ти казали.

# 608
Биха му инжекция, някаква противоалергична. Утре ни викнаха на контролен преглед. Казаха, че най-вероятно е някакво насекомо. Иначе котето е добре за щастие  ooooh!  Hug

# 609
И аз си помислих, че е насекомо, важното е, че животното е добре, най-вероятно е паяк.

Брат ми се обади да ми каже, че на трафопоста зад блока им имало малко коте бебе, виждал е майката да се качва горе при него, с какъв акъл го е качила там не знам, та одеве са имали изпълнения. Котето било стигнало на половината на дървото (отвсякъде има дървета и така се катерят котките, разлистените им клони са точно над трафопоста и горе е сянка), докато търсили стълба да го свалят то взело, че паднало, тръгнали плахо към него да го видят дали е добре и това като драснало иди го стигни, от страх се покатерило отново по едното дърво и директно горе. Явно го е страх само да слезе, малко е, брат ми каза, че сигурно е на около месец, само се катерело по клоните, легнало сега на един и вика, че стои и ги гледа. Чудели се дали да извикат пожарна, но сигурно няма да се отзоват, а и как са го свалили това пак ще драсне нагоре. Просто цирк, дали като отрасне само ще слезе? Ние не сме в Пловдив прибираме се утре и в понеделник ще ходим натам, мм се зарече да търси стълба и да се покатери да го вземе, но това да не се хвърли от страх? Rolling Eyes
Eто я маймунката, снимката не е увеличавана, снимана е под дървото, на високо е, но бил добър акробат, дано не се утрепе:

# 610
  • на брега на морето
Няма да се хвърли от дървото, от това го е страх повече. Да не тръгне нагоре, че тогава става сложно.

# 611
Сега ще го мисля и това, че са ми малко другите грижи.
Приятелката на брат ми се е позиционирала на пейката и наблюдавала котето, казах им да не се приближават, че да не се изплаши.

Защо хората в тая държава са толкова неграмотни? Преди малко видях една обява, някакъв продавал котката си, защото са щели да имат бебе, за какво са го взели това коте, на 5 месеца било. Сигурна съм, че нито тестове са правили нито нищо, а и лекарите в България са под всякаква критика, ходила съм на два прегледа докато бях бременна при различни лекари, уж много добри, дрън-дрън, обясняваха ми, че животното нямало как да съжителства с бебето, а и в моментното ми състояние било много опасно, казах им, че сме правили тест и е отрицателен, не та не, като им казах, че докторите в чужбина са ми казали, че няма опасност, ги обявиха за некомпетентни, онези пък там умряха от смях, единият каза, че даже препоръчвали на хората, които имали репродуктивни проблеми да си вземели котка, разбира се, след като се направят необходимите изследвания, оплаках се.

Последна редакция: сб, 24 юни 2017, 14:25 от Ивекс

# 612
Ивекс, малките котета лесно се катерят, майките ги учат да слизат. Виждала съм малко коте на дърво пищащо, майка му си дойде и си го обгрижи.

# 613
Тъкмо влизах да пиша, че котетата са две, лежали си върху клоните.
Засега щели да ги наблюдават, от разстояние, то едното не е имало проблем да се покатери, за секунди се качило, но явно още ги е страх да слизат.
Скрит текст:
Танче, честито, видях, че си писала в другата тема, със здраве да си го ползваш. Hug Искам и аз,
много ми хареса на снимката, но за жалост няма да се уредя.

# 614
  • София
Защо хората в тая държава са толкова неграмотни? Преди малко видях една обява, някакъв продавал котката си, защото са щели да имат бебе, за какво са го взели това коте, на 5 месеца било. Сигурна съм, че нито тестове са правили нито нищо, а и лекарите в България са под всякаква критика, ходила съм на два прегледа докато бях бременна при различни лекари, уж много добри, дрън-дрън, обясняваха ми, че животното нямало как да съжителства с бебето, а и в моментното ми състояние било много опасно, казах им, че сме правили тест и е отрицателен, не та не, като им казах, че докторите в чужбина са ми казали, че няма опасност, ги обявиха за некомпетентни, онези пък там умряха от смях, единият каза, че даже препоръчвали на хората, които имали репродуктивни проблеми да си вземели котка, разбира се, след като се направят необходимите изследвания, оплаках се.
Това е масово, за съжаление. Котка и бременност веднага се свързва с токсоплазмоза.
А всичко допира до елементарната хигиена.
Жалко за котенцето! Дано да попадне при добри и по-грамотни стопани!

А рижавият кОтерач е много сладък! Дано не падне!

Общи условия

Активация на акаунт