Любители на котки - Тема 114

• 50 959
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
Привет от квартирата! Simple Smile
Мага ми е много възпитана и когато е на терасата, само да я извикам, идва да ми се покаже. Проверявам я често, защото терасата е необезопасена. Етаж 3.
...

Хихи, и ние сме така със Стейси!
Аз извиквам "Проверкаа!" и тя се явява веднага, поглежда ме и измърморва нещо  Grinning

# 616
Защо хората в тая държава са толкова неграмотни? Преди малко видях една обява, някакъв продавал котката си, защото са щели да имат бебе, за какво са го взели това коте, на 5 месеца било. Сигурна съм, че нито тестове са правили нито нищо, а и лекарите в България са под всякаква критика, ходила съм на два прегледа докато бях бременна при различни лекари, уж много добри, дрън-дрън, обясняваха ми, че животното нямало как да съжителства с бебето, а и в моментното ми състояние било много опасно, казах им, че сме правили тест и е отрицателен, не та не, като им казах, че докторите в чужбина са ми казали, че няма опасност, ги обявиха за некомпетентни, онези пък там умряха от смях, единият каза, че даже препоръчвали на хората, които имали репродуктивни проблеми да си вземели котка, разбира се, след като се направят необходимите изследвания, оплаках се.

И аз винаги съм се чудела. Това са хора, които могат да обичат само собствените си деца. И нищо извън тях. Чудя се защо ли си вземат домашен любимец... Дали от скука, някаква моментна модичка или колкото да кажат, че и те имат. МНого тъпо. В края на краищата това също е живо същество. При това доста зависимо от хората след като веднъж вече е взето.

# 617
Именно. И за миг не ни е минало през главата да се откажем от Топче, даже и теста за токсоплазмоза да беше положителен, бяхме намерили къде да остане котето докато се роди бебето.
Заради проблемите на Топче, някои познати ни "съветваха", цитирам: "Закарай го в края на града и го остави, само грижи ти създава." За реакцията на съпруга ми няма да пиша, падна му пердето.

Бебетата на трафопоста са добре, продължават да се катерят, ходили сутринта да нахранят майката, утре ще ходим да ги видим и ние. Crazy

Тотално ще откача, котката май е изяла тази част от носните кърпи дето се залепва, заварих го да хапе плика и точно това е откъснато, никъде го няма, изял го е, какво да правя? Да чакам да го изака ли? Не е ли опасно, където сме в момента, не знам къде има ветеринар, намерих масло и му дадох малко. ooooh!

Последна редакция: нд, 25 юни 2017, 10:45 от Ивекс

# 618
Аз не влизам редовно в темата, затова не съм видяла Addicted писала ли е скоро. Но ето тази жена истински ме удиви. Ние сме от един квартал не зная споменавано ли е, но момичето ме възхити с това, че забременя, роди и все така си гледаше животинката.

# 619
  • София
ивекс тази част май е малка, би трябвало сама да си излезе

аз така се паникьосвах напоследък кучето като яде чорапи
да не обяснявам, как съм ровила да видя излизат ли

а за животните
ми аз бях бременна с куче
и после с куче и котка
детето беше на четири, когато ми донесох пенсионера
е той не беше баш пенсионер тогава де, беше едномесечна топка, останала без мама
и не беше предвидено да остава да живее у нас
ама е на, вече 19 години

в крайна сметка си взимаш животно, за да сте заедно доживот, малко като с децата е
не върви да ги зарежеш, каквито и проблеми да ти създават (и децата и животните, съпрузите са друга тема хихи)

# 620
Намерихме ветеринар, да го следим дали повръща, ако е така трябвало да се реагира незабавно.

# 621
  • на брега на морето
То повръщането, ако се получи, е добре. Гледах едно филмче - котенце на 5 месеца беше глътнало ластик, сложиха му инжекция за повръщане и след 2 часа назлъндисване го повърна.

# 622
Обяснихме всичко, казаха, че могат да го накарат да повърне, но да не се мъчи животното, или го е сдъвкал и изплюл или щял да го изкара, ще го следим, засега всичко е наред, дори и яде.

# 623
  • на брега на морето
Според мен най-сигурно е един рентген. Вземаш си акушерски ръкавици и започваш да чоплиш, сещаш се какво.

# 624
Моят бял пакостник също е ял лепкави неща - парченце тиксо. Спомням си, че тогава, около час по-късно, повърна тиксото заедно с малко стомашен сок и продължи да си беснее :]

Мисля, че лепилата им миришат на нещо. Защото много се привлича от лепящи листчета, цитопласт... и въобще всичко, което е намазано с някакъв вид лепило. А да, и лепящи листчета също сме яли. Само частта с лепилото, естествено. Резултатът беше същият - връщане на поръчката и ориентиране обратно към дневната порция пакости.

# 625
  • София
ние що паучове сме изяли съсе опаковките
много добре си ги познават, и на вид и на шум
и ровят из торбите и крадат и дъвчат, и осмукват ама и част от опасовката влиза...
за щастие досега винаги е излизало
на първия пауч тичахме на доктор
на втория и третия вече претръпнах

и да не решите, че съм безотговорна, детето ги остави навън втория и третия път
не че и аз не съм забравяла де

Сиси обожава да си играе с винтчета
колкото по-малки, толкова по-добре
и се катери и отваря чекмеджета и краде
а като има майстор вкъщи, му се завира в куфара
после докато проверя какво е откраднала, че да не го глътне...

# 626
  • София
Ивекс, не се паникьосвай! Дай си сметка, че е миниатюрна частичка спрямо акото. Ще го изкара без проблем. Няма нищо остро, за да нарани вътрешностите.  Grinning

И не искам да ви плаша, но със сигурност поглъщат много по-страшни неща без изобщо да забележим.  Wink Наскоро дъщеря ми ме попита с колко гигабайта памет са моите котки, защото Дейзи била с 32.  Laughing Е, порови няколко дни сред "съкровищата".   hahaha hahaha hahaha И не са нужни ръкавици. Грабваш го с прозрачно пликче, завързваш, за да не ти мирише, стискаш оттук-оттам и изхвърляш.  Wink

Скрит текст:
Танче, честито, видях, че си писала в другата тема, със здраве да си го ползваш. Hug Искам и аз, много ми хареса на снимката, но за жалост няма да се уредя.
Скрит текст:
Благодаря! Дано и ти успееш!

# 627
Наистина се притесних, знаете, че се паникьосвам от най-малкото нещо когато става въпрос за здравето на котката. Така или иначе ходихме и ги накарах да му погледнат и устата.
Ще го чакам да се изходи и ще действам с идеята с пликчето.
Танче, току-що прочетох, глътнала е флашката ли? Shocked
Как го е изкарала това нещо?

Дадох му малко масло сутринта, паста ще му дам по-късно.

Последна редакция: нд, 25 юни 2017, 15:51 от Ивекс

# 628
малцовата паста няма ли да помогне?

# 629
Нашият котарак също е поглъщал, после си го повърна. Явно си има боклукчийски ген, защото много обича да преобръща коша за боклук и да рови за съкровища. Със затворен капак успява да го преобърне и да го отвори по някакъв начин. Вече слагам на капака една плоча. Ял е обелки от шунков салам от кофата за боклук, при условие, че към самия салам, от който му дадох едно парченце, не прояви никакъв интерес. Ако не е от кофата за боклук, проявява интерес единствено към суха храна, паучове, пастети, нетлъсто месо, маслинки и кисело мляко с накиснати овесени ядки, обаче щом е в кофата, явно е нещо хубаво.

Общи условия

Активация на акаунт