Голямата тема за малките масла - 17

• 77 043
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
Хубаво нещо са маслата ,но това с миризмата си е кофти .

Шипковото като се намажа вечер и сутринта се събуждам все още с този аромат на риба . Сложих доста и не съм попила с кърпа , там ли е бил проблема ?

Кокосовото стана хит за масло за тяло , но след известно време след нанасянето мирише на гранясало . А е пълно с клипчета на жени и момичета които сутрин стават , сутришен душ и след това мажат цялото тяло с кокосово масло , обличат се и излизат  newsm78 с външни дрехи не съм пробвала , но по домашните все остава масло и е трудно за пране .

Тъй като в момента свалям някое друго килце и искам да хидратирам кожата на тялото си какво бихте ме посъветвали ?

На мен шипково масло не ми мирише на риба,а кокосовото на мен не ми мирише на гранясало след като се намажа.То по принцип ми мирише на брашно,но в никакъв случай не бих го оприличила с лоша миризма.

# 586
Моето шипково също няма никакъв намек на рибешка миризма.

Маслата гранясват с времето и ако остават по тъканите, след няколко месеца може и да замиришат. За това трябва да се перат старателно, дрехите, които са в допир с масла.

# 587
Нещо не им е наред на тия масла, които миришат. И шипково съм ползвала, и арганово, и авокадово - като последното ми мирише гадно, но нито едно от трите не се доближава до риба или гранясало. Оставяла съм ги по цяла нощ на лицето си. Дори нискокачествено рафинирано кокосово масло съм ползвала и всичко беше ок. Него не на лицето де.

Не знам откъде си взимате маслата. Аз кокосово взимам от био магазинчета, различавам го и по вид дали е добро. Аргановото ми беше на Зоя в шишенцето с пипетката. Шипка съм имала 10 мл на Ривана (?), в аптеката ги има. Жожоба, рициново, чаено дърво са ми от амазон поръчани, на марката Naissance. И въпреки че от 30 мл нагоре ги доставят в тъмни пластмасови шишенца, а не стъкло, не съм имала никакъв проблем.

Renata85, държиш ли да е чисто масло? https://www.dm.de/alverde-naturkosmetik-koerperbutter-macadamian … 010355212405.html
Ето това е страхотно. С доста и хубави масла е, мирише разкошно, не баш лятно обаче, попива бързичко.
Аз напоследък ползвам микс от алое вера и някакъв лосион за тяло. Също хидратира добре и не лепне както когато се използва само алое. Може да си вземеш продукт за след слънце, те са с алое и да си смесваш с някакъв лосион с масла вътре.
Не забравяй да ексфолираш, може и dry brushing да пробваш. Много съживява кожата!

Последна редакция: чт, 20 юли 2017, 13:18 от bambinnah

# 588
  • В полите на Пирин планина
Кокосовото практически не гранясва. Съхранявам го на стайна температура, обикновено си купувам буркан по 1 кг. и никога не съм усетила разлика в миризмата.
Шипковото не ми мирише на риба, по-скоро на нещо дървесно, леко тревно.

# 589
Благодаря за съветите  bouquet

А за шипковото ,знам че когато е студено пресовано има харектерен мирис на риба , още по точно мога да го определя като мириса на капсулите омега 3 .

Бях го показала назад в темата - Cold pressed Rosehip Seed Oil
https://uk.iherb.com/pr/Life-Flo-Health-Pure-Rosehip-Seed-Oil-Sk … -1-oz-30-ml/44211

# 590
Направо ме плашиш с това описание Anguished Smile Никъде не съм го срещала така описано, пък по едно време доста четях за маслата. Като си купя пак шипково есента, ще пиша ^^

# 591
Писали сте доста....., но и аз да се вкл.- масленото измиване го правя на чисто лице/вече почистено с нещо си/, намазвам се с масло/обик.малиново, шипково или арганово/, в-у клепачите оскъдно, на бузите обилно, поставям гореща хавлия и стоя около 3 мин, после започвам енергично търкане с кръгообразни движения-като обтриване с тривка. Изплаквам,нагорещявам и изстисквам кърпата и повтарям процедурата. После усещането е за полирано лице - моето усещане, за вас - не зная.

Моето шипково масло имаше лек рибен мирис. Сегашното ми малиново на Акамути също има такъв мирис- лек, несилен.
   Нямам против чистото кокосово масло, но като се мажа само с него, трябва многооо време да чакам да се поеме от кожата и някак не се поема всичкото, затова го смесвам с лосион за тяло. Ако не ми се чака, попивам с хавлия без да търкам, обаче. И ще поясня отново- защото за мен се подразбира- мажа се с масла вечер или във време, когато няма да излизам навън. Сутрин не правя никави процедури. Сутрин само се мия и гримирам- отивам на работа.

# 592
  • София
......
   Нямам против чистото кокосово масло, но като се мажа само с него, трябва многооо време да чакам да се поеме от кожата и някак не се поема всичкото, затова го смесвам с лосион за тяло.......

И при мен е така, не само с кокосовото, ами с всякакво чисто масло .... Някъде бях чела, че за да се поеме по-бързо и да не остава като мазен филм, трябва да се нанася на мокра кожа.

# 593
Аз нанасям кокосовото на мокра кожа и е много хубавоо. Попива по-добре и кожата ми става мека. Макар че аз доста слагам явно и си остава мазно след това.

# 594
А хавлията с преварена вода ли я нагорещявате или просто на гореща течаща вода?  newsm78

# 595
Е сега... чак пък преварена  Laughing от чешмата разбира се. Няма нужда да е гореща, и топла е достатъчно.

# 596
КОМЕДОГЕНЕН ИНДЕКС – ЛЕГЕНДА

0 – Няма да запуши порите
1 – Нисък
2 – Относително нисък
3 – Среден
4 – Средно висок
5 – Висок

Скрит текст:
МАСЛА

Бадемово масло – 2
Кайсиево масло – 2
Арганово масло – 0
Масло от авокадо – 2
Масло от боабаб – 2
Масло от пореч – 2
Масло от невен – 1
Камфор – 2
Рициново масло – 1
Какаово масло – 4
Кокосово масло – 4
Кокосово олио – 4
Царевично масло – 3
Масло от семената на памук – 3
Масло от ему – 1
Мало от вечерна иглика – 2
Ленено масло – 4
Масло от гроздови семена – 1-2
Масло от лешник – 2
Конопено масло – 0
Масло от жожоба – 1-2
Масло от жожоба (със сулфати) – 3
Масло от манго – 0
Минерално масло – 0
Mink Oil – 3
Масло от нийм – 1
Зехтин – 2
Палмово масло – 4
Прасковено масло – 2
Фъстъчено олио – 2
Петролатум (вазелин) – 0
Масло от семената на нар – 1
Масло от тиквени семена – 2
Масло от шипка – 1
Сафлорово масло – 0
Сандалово олио – 2
Sea Buckthorn Oil – 1
Сусамово масло – 2
Масло от шеа/ший – 0
Соево олио – 3
Слънчогледово масло – 0
Масло от таману – 2
Масло от пшеничен зародиш – 5
Масло от черен дроб на акула – 3

# 597
  • София, България

1 – Нисък
2 – Относително нисък
3 – Среден
4 – Средно висок
5 – Висок

Скрит текст:
МАСЛА

Бадемово масло – 2
Кайсиево масло – 2
Арганово масло – 0
Масло от авокадо – 2
Масло от боабаб – 2
Масло от пореч – 2
Масло от невен – 1
Камфор – 2
Рициново масло – 1
Какаово масло – 4
Кокосово масло – 4
Кокосово олио – 4
Царевично масло – 3
Масло от ему – 1
Ленено масло – 4
Масло от лешник – 2
Конопено масло – 0
Масло от жожоба – 1-2
Масло от манго – 0
Минерално масло – 0
Mink Oil – 3
Масло от нийм – 1
Зехтин – 2
Палмово масло – 4
Прасковено масло – 2
Фъстъчено олио – 2
Петролатум (вазелин) – 0
Масло от шипка – 1
Сафлорово масло – 0
Сандалово олио – 2
Sea Buckthorn Oil – 1
Сусамово масло – 2
Масло от шеа/ший – 0
Соево олио – 3
Слънчогледово масло – 0
Масло от таману – 2

А чаеното дърво?

# 598
  • София
Скрит текст:

1 – Нисък
2 – Относително нисък
3 – Среден
4 – Средно висок
5 – Висок

Скрит текст:
МАСЛА

Бадемово масло – 2
Кайсиево масло – 2
Арганово масло – 0
Масло от авокадо – 2
Масло от боабаб – 2
Масло от пореч – 2
Масло от невен – 1
Камфор – 2
Рициново масло – 1
Какаово масло – 4
Кокосово масло – 4
Кокосово олио – 4
Царевично масло – 3
Масло от ему – 1
Ленено масло – 4
Масло от лешник – 2
Конопено масло – 0
Масло от жожоба – 1-2
Масло от манго – 0
Минерално масло – 0
Mink Oil – 3
Масло от нийм – 1
Зехтин – 2
Палмово масло – 4
Прасковено масло – 2
Фъстъчено олио – 2
Петролатум (вазелин) – 0
Масло от шипка – 1
Сафлорово масло – 0
Сандалово олио – 2
Sea Buckthorn Oil – 1
Сусамово масло – 2
Масло от шеа/ший – 0
Соево олио – 3
Слънчогледово масло – 0
Масло от таману – 2
[/spoiler]

Renata85, много, много благодаря!!!
 Hug Hug Hug
 bouquet bouquet bouquet

# 599
......
   Нямам против чистото кокосово масло, но като се мажа само с него, трябва многооо време да чакам да се поеме от кожата и някак не се поема всичкото, затова го смесвам с лосион за тяло.......

И при мен е така, не само с кокосовото, ами с всякакво чисто масло .... Някъде бях чела, че за да се поеме по-бързо и да не остава като мазен филм, трябва да се нанася на мокра кожа.

Аз винаги нанасям масла на влажна кожа. Попиват ми в кожата след масажа максимално. Само попивам с топла мокра кърпа лицето добре и след това нямам мазен филм - напротив. Сутрин забелязвам, че кожата ми не се е омазнила през вечерта и нямам даже нужда от продукт за измиване на лицето.
От както правя тия масленни маски имам чувство, че кожата ми " диша". Порите ми се изчистиха - не излиза мазнина като реша да стисна- и черните точици напълно ми изчезнаха. Това за сега. И това само да остане пак съм страшно доволна.

Общи условия

Активация на акаунт