Голямата тема за малките масла - 17

• 77 061
  • 745
  •   1
Отговори
# 60
За чаеното дърво знам, че изсушава и аз не бих си намазала цялото лице и да го втрия.
Аз понеже не съм в час с маслата,а и толкова ми е акъла, когато си го купих миналото лято се намазах цялата с него,щото ми хареса как мирише. Mr. GreenПосле така започна да ми пари навсякаде ,че бях се замислила дали да не ходя до спешното.Оцелях, Embarassedкожата ми след това беше много гладка и хубава,но от тогава не съм го ползвала.Затова си мислех ако става за това изммиване поне да му намеря някакво приложение Blush

# 61
И аз от там си го взех,даже го ползвах един път за лицето-засега съм доволна от резултта.А измиването с масло може ли да се направи с лавандулово или масло от чаено дърво?
По-добре недей. Това са етерични масла и е възможно да предизвикат дразнене. По-добре си купи някакво базово масло и ако искаш може да капваш от чаеното дърво по няколко капки. Лавандуловото го дават доста дразнещо и изобщо не го препоръчват за лице по принцип.

# 62
Не съм пробвала това миене с масла, но си мисля, че базовите са по-подходящи от етеричните.

# 63
  • here and now
Hug
Какаово масло чисто да препоръчате bouquet
https://biofetish.com/%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%B0-%D0%B8-%D0% … BE-150-%D0%B3-357
Ползвах го миналото лято за по-бърз загар. Страхотен тен направих. Това лято ще го ползвам пак. Ухае страхотно и кожата една мека...

# 64
  • София
Здравейте, мами,
От седмица, две си мажа лицето с кокосово масло вместо крем, също така, с него премахвам и грим. Върши страхотна работа!
Но! Явно пак не съм я доизмислила работата... Не знам защо, но почти винаги съм го оставяла на лицето си (освен,когато е във функцията си на грим), без да го измивам с вода. Грешка. Проблемът е, че от доста суха кожа на лицето, сега имам нещо като мастни топченца, подкожни. Не се вижда почти нищо, но се усещат на допир. Спрях да се мажа с кокосовото масло за момента, но се чудя дали има какво да направя, за да премахна тези подкожни мазнинки, преди да се стигне до дерматолог.

Благодаря!
Ще помоля админите да преместят темата, ако съм объркала групата. И се извинявам, ако е така.

# 65
Кокосовото масло запушва порите и е тежко масло, особено за лицето

# 66
Аз използвам кокосово, карите, авокадо и макадамия от повече от 10 години и нямам оплаквания. Но щом на теб ти причинява неудобства, смени го. Имаш богат избор.
От няколко месеца използвам и гел алое. И от него съм доволна.

# 67
Какаово насипно от Зоя може да си вземете...по-евтино е от бурканчетата. Аз  купих и  си направих суров шоколад и балсам за устни. Освен какаово имат и други масла насипни като карите и др.

# 68
  • софия
Какаово масло си взех 0.200гр  за 8лв от група във фб.  от която взимам чиста храна.Много ароматно ,вчера правихме шоколад и шоколадов лолипоп.Когато ни пуснат луксозната топла вода в София ,ще забъркам и един крем за тяло.

# 69
Mahtobb, кокосово използвай за тялото - един богат домашен пилинг с морска сол, захар или кафе и него под душа спестява мазането с лосион за тяло като се избягва сериозно мазният ефект от директното прилагане след душ
кокосово за лице - по-скоро не

Скрит текст:
И аз от там си го взех,даже го ползвах един път за лицето-засега съм доволна от резултта.А измиването с масло може ли да се направи с лавандулово или масло от чаено дърво?
По-добре недей. Това са етерични масла и е възможно да предизвикат дразнене. По-добре си купи някакво базово масло и ако искаш може да капваш от чаеното дърво по няколко капки. Лавандуловото го дават доста дразнещо и изобщо не го препоръчват за лице по принцип.

+1
четете описанията и кое за какво е подходящо, информация има навсякъде в нета, за да не си  направите някоя беля   Wink

# 70
Аз използвам кокосово, карите, авокадо и макадамия от повече от 10 години и нямам оплаквания. Но щом на теб ти причинява неудобства, смени го. Имаш богат избор.
От няколко месеца използвам и гел алое. И от него съм доволна.
Гел-алое ме заинтригува. Ползвах био нощен крем с включен извлек от алое - много ми харесваше, а току що ми свърши. От къде може да се закупи само гел?

# 71
Аз не издържах да свърша "обикновеното" рициново масло (то бутилката вече е и наполовина) и вчера на връщане от работа влязох в магазина и си купих и най-тъмното ЯЧРМ:

Прочетох информацията на първа страница, съответно половината забравих. Пак ще се върна да чета. Ще си направя на първо време маска за коса утре.

# 72
  • Пловдив
Gifty, от кой магазин взе маслото? Онлайн се беше изчерпало и можеше да се поръчва от Амазон.

# 73
Gifty, от кой магазин взе маслото? Онлайн се беше изчерпало и можеше да се поръчва от Амазон.

Аз не живея в България. При нас до гарата има магазин за всякакви продукти за коса, и там го намерих.

# 74
  • Чукарландия

И в Ибей го има също. Peace

Общи условия

Активация на акаунт