Голямата тема за малките масла - 17

• 77 071
  • 745
  •   1
Отговори
# 75
И в Ибей го има също. Peace
Да, аз от ибей го взех моето.

# 76
Аз използвам кокосово, карите, авокадо и макадамия от повече от 10 години и нямам оплаквания. Но щом на теб ти причинява неудобства, смени го. Имаш богат избор.
От няколко месеца използвам и гел алое. И от него съм доволна.
Гел-алое ме заинтригува. Ползвах био нощен крем с включен извлек от алое - много ми харесваше, а току що ми свърши. От къде може да се закупи само гел?
Аз купувам от суперамаркета до нас, но не живея в България.
Скрит текст:

# 77
Алое гел взех от Амазон, но вероятно продават в аптеките също.

# 78
Благодаря ви, момичета, ще попитам в аптека!

# 79
Hug
Какаово масло чисто да препоръчате bouquet
https://biofetish.com/%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%B0-%D0%B8-%D0% … BE-150-%D0%B3-357
Ползвах го миналото лято за по-бърз загар. Страхотен тен направих. Това лято ще го ползвам пак. Ухае страхотно и кожата една мека...

*Алис*
а кога го използваш? Защото май не става и за слънцезащита...

# 80
  • here and now
Мажа върху слънцезащитния продукт. Не успях да си взема масло от малинови семки. Това лято смятам да мина с двете масла, пък да видим.

# 81
Аз миналата година си правих сама слънцезащитен крем, но за малкото ми дете, което е много бяло и русо, не беше никак достатъчно. Наложи се да го мажа и с друг продукт докато бяхме на море (края на юни). Тази година пак ще бъркам сама, но за него ще купя, обаче още не съм решила какво.

# 82
  • софия
Може ли да споделиш съставките.
Детски взимам на Биодерма  50 спф.Има течен и крем,сега по аптеките ако дебнеш може и с подарък лосион за след слънце.Детето ми е русо ,бяло и не е изгаряло с него ,4 години го ползваме вече.

# 83
Ето този правих, без да слагам цинков оксид. https://wellnessmama.com/2558/homemade-sunscreen/

# 84
Честно казано, не бих разчитала на слънцезащита само с масла. Може би предпазват от изгаряне, но надали и от UVA лъчи  Rolling Eyes

# 85
Здравейте момиче!
От много време се интересувам от маслата за кожа и коса и търся начин да ги прилагам в моята рутина за грижа!... Само че колкото повече чета повече се обърквам! Има безброй много масла и се обърквам кое е по-добре и към кое да насоча.
Бихте ли ми препоръчали две-три универсални масла за кожата на лицето и тялото или някакъв крем който да си направя, но да става и за лице и тяло и да не е комедогенен.
Благодаря за информацията за масленото измиване, ще го пробвам задължително.
П.С да спомена че имам кокосово масло, карите и арганово.

# 86
Аргановото е най-универсално от тези които имаш и е подходящо за лице.
Кокосовото не ти препоръчвам за лице, ако кожата ти не е много суха, но за тяло и за коса е добро.
Карите също е хубаво за тяло и коса, за лице, ако си с много суха кожа.  Peace

# 87
Благодаря за поясненията! Кожата ми е смесена т.е. Суха в бузите а пък имам черни точки и омазняването в Т зоната. Ако има и други масла които са подходящи ще се радвам да пишете. Имам и въпрос какъв ви е измиващ ИЯТ продукт за тяло щом използвате масла. Имам предвид натурален ли е или от масовата козметика! Благодаря ви!

# 88
масова козметика е душ-гелът ми
бих ти препоръчала още масло от гроздови семки /особено него/ и бадемово масло - много харесвам и двете

# 89
Таня 2, тогава не ти препоръчвам кокосово и карите за лицето. Можеш да пробваш шипково и жожоба. Гроздовите семки и кайсиеви ядки също ги хвалят за смесена кожа.

И аз масова козметика ползвам за душ. В лосиона за тяло само си капвам по малко масло за "облагородяване". Като цяло кожата на тялото ми е нормална, нямам кой знае какви сухи участъци.

Общи условия

Активация на акаунт