Голямата тема за малките масла - 17

• 76 839
  • 745
  •   1
Отговори
# 705
  • Варна
И аз нищо не държа в хладилник, защото на никое масло / крем в указанието за съхранение не пише да се съхранява в хладилник.

# 706
За маслата четох, че държани в хладилник променят цвета си , но след това оставени на стайна температура се оправя цвета. Не пише, че е противопоказно, но не пише и че е препоръчително.

# 707
  • Варна
Последните три вечери провокирана от вас правя маслено измиване със смес от бадемово,Ячрм и капка пачули  Joy/нали на всичко го слагам/ Резултата е супер,но след това слагам шипково на цялото лице и наче ми опъва-дъртичка съм си вече  Joy. Сутрин кожата е прекрасна,чиста и свежа.
Ти си си като рекламно лице на темата и го казвам съвсем сериозно  bouquet
Стимулиращи сте , много ми харесва споделеното.
И Белекс ще си купя  LaughingСамо не разбрах , след гелчето , слага ли се нещо друго отгоре  newsm78.

Хаха мале смях се с глас  Hug Joy. Чак пък рекламно лице..... Просто човек/жена/ като мине 40 започва повече да се вглежда в себе си или поне при мен така стана ама ще си призная,че никога преди това не съм си обръщала кой знае какво внимание. Детето растеше,работата ми беше приоритет,а и огледалото казваше,че ставам  Joy.  Сега лапето порасна,работата е стабилна и баба взе да и остава време да се прави красива  Joy.

Прегледах откъде мога да купя ячрм и се оказа, че зоя са го спрели от внос и остава амазон очевидно, след като ибей ми иска 60лв за доставка

Поръчвам с габко аз ама май от амазон беше  newsm78. Поръчах шишак 250мл. общо към 20лв. излезе с доставката.

# 708
В момента във Фантастико е намалено какаовото масло. 100мл за 5лв. За пръв път си взимам. Много е хубаво. Нямам търпение да го ползвам и за плажа. Blush

чудесно е, купих си второ - още не съм го мазала, но си го хапвам  Flutter

# 709
Аз най-големият извод, който си направих от масленото измиване е, че коллото ти е по-малка хавлията, толкова по-малко търкане със сапун след това, следователно толкова по-добре. Joy

Просто, дойдеше ли частта с предварителното изпиране на ръка с малко сапун и ми потъваха гемиите.

Накрая купих няколко съвсем мънички кърпи за лице и се родих.

# 710
Аз, независимо че никъде в интернет не видях как се съхраняват маслата (с изключение за конопеното, което задължително след отваряне трябва да се съхранява в хладилник), държа в хладилник няколко от маслата си - от гроздови семки, от пшеничен зародиш и шипковото, и естествено конопеното (което освен за лицето и косата си си го пийвам всеки ден по една-две супени лъжици).

Онзи ден в моя любим магазин за здравословни неща имаха масло от сладък бадем на половин цена, но като го отворих миришеше на гранясало, и съответно не го купих, явно беше доста старичко. а така се бях навила последните дни да си го купя, май четох в интернет, че е добро за коса.

Интересното е, че от два месеца почти всяка седмица си правя маски за коса, все с полезни масла, жълтъци, кисели млека и прочие, мия я органични шампоани без парабени, фталати, слс и прочие вредни химикали, а не виждам намаляване на косопада. Изкушавам се да си поръчам цитираното в предишни постове масло от репей с люти чушки, но в състава му има някаква съставка - BHT (Butylated hydroxytoluene)  - която има рейтинг 4 по скалата за нивото на опасност в един сайт (то естествено, дозата прави отровата, ама е притеснително), в който проверявам съставки, и това ме спира засега.

# 711
  • Варна
Gifty, ако искаш пробвай да пиеш масло от черен кимион, щом те притесняват лютите чушки.
Дават го, че е много полезно.
Има особен вкус и ако трудно преглъщаш по особено и леко люто, няма да можеш да го изпиеш.

# 712
Как така ги отваряте шишета  с масла по магазините, пък после що са гранясали маслата по магазините

# 713
Аз си взех маслото с чушка, още не съм го пробвала обаче. Peace Ще дам отзиви скоро... Sunglasses
Два дни си правя маслено измиване с ЯРЧМ. Малко гъстичко и трудно за масажиране ми идва. Rolling Eyes Дали да не го смеся с нещо?

# 714
Ами това беше мостра и от същата партида и не беше запечатано. Защо да не го отварям?
Благодаря за съвета за масло от черен кимион, ще потърся.
Проблемът с косопада ми е заради щитовидната ми жлеза и може би затова не ми помагат много маслата.

# 715
  • София
Gifty, ако искаш пробвай да пиеш масло от черен кимион, щом те притесняват лютите чушки.
Дават го, че е много полезно.
Има особен вкус и ако трудно преглъщаш по особено и леко люто, няма да можеш да го изпиеш.

аз съм склонна да опитам вътрешния прием на маслото от семена на черен кимион. таман ще ми е разнообразие, защото приключих няколкомесечния курс с вечерна иглика

# 716
Не знам как обаче ще го пия това масло, защото мразя кимион в храна, поносим ми е само в суджук Simple Smile

# 717
Здравейте, купих ето сапун на криспа https://www.google.bg/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&s … =1501252141871554

На него пише чист глицерин. Въпросът ми е мога ли да го използвам за почистване на лицето?

# 718
Чист глицерин пък в описанието пише високо съдържание на глицерин. Никъде не пише какви са другите съставки.
Аз предпочитам под формата на лосиони, а не на блокче.  Peace

# 719
Гифти, Пробвай мас и газ или жълтък и ракия. Имаше и някакъв специален шампоан, който действаше много добре.(от опит) Но трябва да погледна марка
Редактирам маркат е Phyto Phytocyane

Рициновото масло е много гъсто, но пише, че се разтваря напълно във вода. Аз пробвах смес с мицеларна вода, но дали защото го държах извън хладилник, дали защото не сложих стабилизатор сместа се оказа неуспешна в дългосрочен план. Нашето рекламно лице Принцесата го слага в крем, но го държи в хладилник.(виж предните постове)
Иначе аз повече няма да експериментирам с подобни смеси, че козметиката ми е скъпа и не ми се хвърля. Най-вероятно с крема ще пробвам под влияние на принцесата, а и както тя пише все пак в крема има консерванти и не би трябвало да е проблем. Но докато си свърша тубичката крем съм решила директно смесвам преди крема за да няма проблем. Новото е,че ще пробвам смес с алое вера.

Иначе покрай ячрм в амазон открих и доста други изгодни предложения и то в разфасовки от 250мл, но се чудя нещо. Уж пише био, ама знам ли.

Последна редакция: пт, 28 юли 2017, 13:50 от LeMonde

Общи условия

Активация на акаунт