Голямата тема за малките масла - 17

• 76 843
  • 745
  •   1
Отговори
# 690
В момента във Фантастико е намалено какаовото масло. 100мл за 5лв. За пръв път си взимам. Много е хубаво. Нямам търпение да го ползвам и за плажа. Blush

# 691
Наскоро лично се убедих, че рициновото масло е уникално за грижа за околоочния контур, намалява тъмните кръгове под очите...просто трябва да попаднеш на точното такова, да е 100% натурално, но и да е първа преса, за да има добър състав. Имайте предвид, че кулинарните масла не са от такъв клас, каквито са козметичните...

# 692
Ровейки се за масла попаднах на следното:
https://www.spisanie8.bg/%D1%80%D1%83%D0%B1%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0 … %D0%BB%D0%B0.html
https://botalife-bg.com/
Доста гръмко звучи статията. На Списание 8 им имам доверие, но все пак, ако имате опит с тези продукти, чували сте за дамата, въобще имате мнение, ще се радвам да споделите Simple Smile

Силата на маслата е голяма, аз силно вярвам в това, от доста време съм заменила традиционните лекарства с базови и етерични масла, но все пак редовно се консултирам с арома терапевт, не на своя глава, защото е опасно...

# 693
  • София
Явно в тези охлюви има нещо магично Simple Smile
Белекс се казва.[/url]
А откъде купуваш Белекс-а?Търсих в няколко аптеки, но не откривам много мродукти на фирмата-производител.

Не виждам дали си в София, но ако да - аптеката в сградата на КРИТ на ъгъла на бул. България и бул. Гоце Делчев. На Витошка в една аптека също съм го засичала. Ако имаш проблем с намирането мога да ти купя и изпратя.

# 694
Уточнявам за въпроса си за маслата за  Балчо    http://balcho.bg/bg/продукти/натурални-растителни-масла-за-козмет/ , че става въпрос за козметичната им серия масла, а не тези за готвене Wink И в двете серии има сусамово масло.

# 695
  • софия
Балчо имат козметична серия:
http://balcho.bg/bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82%D … 0%BC%D0%B5%D1%82/
ето малко и за масленото измиване
Какво масло е подходящо
Универсално е рициновото масло. То е подходящо за всички типове кожа. Освен това притежава антибактериални свойства. Но някои жени смятат, че то не е напълно ефективно, защото понякога не премахва изсушаването.
Затова е необходимо да се направи индивидуален състав с добавянето на други масла, в зависимост от нуждите на кожата.

Накратко какви масла може да използате
масло от жожоба - подходящо за всички типове кожа и е особено подходящо за кожа, склонна към акне
масло от сладък бадем - подходящо за всички типове кожа, особено мазна
масло от гроздови семена - подходящо за всички типове кожа, особено мазна
масло от авокадо - за суха и зряла кожа
слънчогледово масло - за всички типове кожа
зехтин - за всички типове кожа
масло от кайсиеви ядки - за суха, старееща кожа, както и за нормална кожа
арганово масло - за всички типове кожа, особено за отпусната

# 696
ПРИЛОЖЕНИЕ НА ЕТЕРИЧНИ
МАСЛА ПРИ РАЗЛИЧНИ
ЗАБОЛЯВАНИЯ

КРЕМ С ИЗЧИСТВАЩ И ПОДМЛАДЯВАЩ
ЕФЕКТ ВЪРХУ КОЖАТА НА ЛИЦЕТО
1 с.л. сода бикарбонат
2 с.л. кокосово масло
10 капки масло от лимон
10 капки масло от тамян
10 капки масло от розмарин
Може да се използва вместо ексфолиращ
продукт.
Вместо крем може да се използва
комбинация от:
2 с.л. масло от макадамия
10 капки масло от лимон
10 капки масло от тамян
10 капки масло от розмарин

Крема със содата пробвала ли си го?

# 697
Засега още не съм го използвала.Използвала сам маслото от черен кимион,кайсиеви ядки и какаовото масло и съм доста доволна,затова споделих и с вас тези лесни рецепти.Предполагам,че както тези и другите масла са доста добри.

# 698
  • Варна
 Последните три вечери провокирана от вас правя маслено измиване със смес от бадемово,Ячрм и капка пачули  Joy/нали на всичко го слагам/ Резултата е супер,но след това слагам шипково на цялото лице и наче ми опъва-дъртичка съм си вече  Joy. Сутрин кожата е прекрасна,чиста и свежа.

# 699
Последните три вечери провокирана от вас правя маслено измиване със смес от бадемово,Ячрм и капка пачули  Joy/нали на всичко го слагам/ Резултата е супер,но след това слагам шипково на цялото лице и наче ми опъва-дъртичка съм си вече  Joy. Сутрин кожата е прекрасна,чиста и свежа.
Ти си си като рекламно лице на темата и го казвам съвсем сериозно  bouquet
Стимулиращи сте , много ми харесва споделеното.
И Белекс ще си купя  LaughingСамо не разбрах , след гелчето , слага ли се нещо друго отгоре  newsm78.

# 700
И на мен ми хареса и гела и крема. Една позната пък от Австралия си взима оттук на кг-ми някакъв крем с водорасли и то бг марка.
Изобщо само охлювите и водораслите не съм гледала, а то какво се оказа.

В последно време обаче гледам към алое вера и най вероятно ще разбъркам нещо с него.
Иначе сместа ми от рициново масло и мицеларна вода нещо ми леко ми щипе и имам леко зачервяване. Не съм я слагали в хладилник и сигурно затова, защото иначе с директно нанасяне на риц. масло върху лицето нямам проблем. А и вит. Е не сложих.

Прегледах откъде мога да купя ячрм и се оказа, че зоя са го спрели от внос и остава амазон очевидно, след като ибей ми иска 60лв за доставка

# 701
  • София, България
Момичета, имам едно питане. Покрай темата се запалих по маслата и съм си набелязала няколко, но за сега си взех само кокосово за косата. В хладилнка ли трябва да го държа или как? Не знам как да го съхранявам Sad

# 702
  • В полите на Пирин планина
Момичета, имам едно питане. Покрай темата се запалих по маслата и съм си набелязала няколко, но за сега си взех само кокосово за косата. В хладилнка ли трябва да го държа или как? Не знам как да го съхранявам Sad

Не е нужно да е в хладилник. Може и на стайна температура. Над 25 градуса става течно, но не е разваля.

# 703
Моля ви, не си слагайте сода на лицето, много е вредно дългосрочно! Не знам кой го е измислил, но очевидно е нямал базови познания за кожата. Търкайте се с нормален физически ексфолиант, щом изпитвате нужда.

Аз се възползвах от намалението на кокосовото масло в ДМ, после намерих неотворено вкъщи и сега имам достатъчно, за да се изкъпя с него. Grinning намазах си косата, разбърках си пилинг с кафе, после ще го смеся с алое и лосион. Кеф.

# 704
Моля ви, не си слагайте сода на лицето, много е вредно дългосрочно! Не знам кой го е измислил, но очевидно е нямал базови познания за кожата. Търкайте се с нормален физически ексфолиант, щом изпитвате нужда.
Присъединявам се и аз към този призив.  Peace
Содата е със силно основно рН и в дългосрочна употреба разрушава нормалния, леко киселинен защитен слой на кожата най-просто казано. Ползва се само за неутралициране на киселини. Иначе, е популярна вероятно, заради ситната си абразивна структура.

Кокосовото масло го държа в шкаф, на тъмно и на стайна температура. Всъщност всички масла така съхранявам, но гледам да ги използвам в рамките на 6 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт