Голямата тема за малките масла - 17

• 76 848
  • 745
  •   1
Отговори
# 675
Проучавайки рициновото масло попаднах на черното. Много хубави неща пишеше за него. Мисля, че сега ще пробвам със сигурност. Пък дано достигна твоя ефект.
Иначе дупките не са чак кратери, но в близък план са видими. В тийнейджърските години не съм имала пъпки, не съм имала акне. Впоследствие около 30 ми се появиха някакви огромни сини пъпки, които не знаех какво да правя и съответно стисках. По 2-3, но достатъчно.Даже си спомням, че брат ми не ми даваше да му целувам детето с тези пъпки.

# 676
  • София
s1s2s3s БЛАГОДАРЯ!
Информацията е доста полезна!

# 677
  • София
Явно в тези охлюви има нещо магично Simple Smile
Аз имах доста белези от пъпки, по-тъмни участъци, а не релефни белези и март тази година започнах да ходя на козмтик. Тя ми обясни, че кожата ми е склонна към пигментация и ми препоръча едно българско гелче, което също е с екстракт от охлюви. Ефектът е поразителен - вече измазах опаковка и половина и единствените петна по лицето ми са само луничките Simple Smile И мен ме питат как съм постигнала този ефект така бързо. От няколко месеца пия и противозачатъчни, та заради тях нямам нови пъпки и кожата явно добре си почина. А козметичката ми каза, че гела е изключително непопулярен у нас и рядко се намира, защото произвеждат главно за износ. Белекс се казва.

# 678
Имам ЯРЧМ, поръчано от ибей. Ползвам го за коса, изобщо бях изключила, че може и за лице. ooooh!
Страхотна идея ми давате за маслено измиване, ще пробвам и този вариант. Wink

# 679
Ровейки се за масла попаднах на следното:
https://www.spisanie8.bg/%D1%80%D1%83%D0%B1%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0 … %D0%BB%D0%B0.html
https://botalife-bg.com/
Доста гръмко звучи статията. На Списание 8 им имам доверие, но все пак, ако имате опит с тези продукти, чували сте за дамата, въобще имате мнение, ще се радвам да споделите Simple Smile

# 680
s1s2s3s, много благодаря за полезната информация Flowers Hibiscus
Мен ме вълнува частта - атопичен дерматит. Забелязах, че се препоръчват все етерични масла, не е ли противопоказно да се използват самостоятелно? Също така искам да попитам дали имате опит с използването на масло от хвойна, чия, черен кимион, както външно, така и за пиене? Простете ми ако съм пропуснала, но не се сещам някой да е споделил опита си от пиене на масла... Simple Smile
Черен кимион е известен като мощен имуностимулант,много полезен при травми, изгаряния и възпаления.Маслото от черен кимион действа благоприятно при борбата с алергии, настинки, възпаления на устната кухина, заболявания на стомашно-чревния тракт, астма, диабет. Черният кимион оказва благоприятен ефект при хемофилия, синузит, хемороиди, простатит, псориазис, алопеция, диария. Действа благоприятно при изтощение, глисти, недостатъчна секреция на жлъчката, изтощение. Има много добър диуретичен, антивирусен, антибактериален и противогъбичен ефект.
Маслото от черен кимион подпомага растежа на косата и я предпазва от преждевременно побеляване. Маслото от черен кимион допринася за нормалните концентрации на кръвната захар и холестерола; тонизира тялото и стимулира сексуалната активност; подобрява кръвообращението и кръвното налягане. Подпомага увеличаването на количеството на кърмата, но трябва да се приема след раждане.

Маслото от хвойна не съм го използвала.

Маслото от семена на чия е най – богатия източник на Омега 3,спомага за поддържането на здрава кожа, коса, нокти, стави и нормално функциониране на мозъка. Подобрява възстановяването след тренировки и тежко физическо натоварване, регенериране на клетките и кардиоваскуларните функции. Допринася за нормалното протичане на метаболизма и изгарянето на мазнини.

# 681
  • София
Явно в тези охлюви има нещо магично Simple Smile
Белекс се казва.[/url]
А откъде купуваш Белекс-а?Търсих в няколко аптеки, но не откривам много мродукти на фирмата-производител.

# 682
Ровейки се за масла попаднах на следното:
https://www.spisanie8.bg/%D1%80%D1%83%D0%B1%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0 … %D0%BB%D0%B0.html
https://botalife-bg.com/
Доста гръмко звучи статията. На Списание 8 им имам доверие, но все пак, ако имате опит с тези продукти, чували сте за дамата, въобще имате мнение, ще се радвам да споделите Simple Smile
Аз съм скептична честно казано.  Rolling Eyes Освен това ми се струва леко безотговорно да се пропагандира, че лекуват ракови образувания, на базата на лични истории, без медицинска подкрепа изразена в изследвания. На всичкото отгоре тази статия рекламира продукти...

Всички (или надявам повече хора) сме чували за разни лечители и клиники в Азия, които обещават чудодейно изцеление на всякакъв вид рак...
Специално към този тип заболявания, трябва да се отнасяме с необходимото "уваженние" и да се внимава какви експериментни лечения се прилагат.

Не твърдя нищо, само изказвам собствените си съмнения.

# 683
Аз също ползвам масла от няколко години. Вечер за околоочен контур слагам арганово масло или масло от жожоба. И двете попиват много бързо и се отразяват страхотно на кожата. Тъй като са ми на превършване следващият път ми се иска да пробвам маслото от японска камелия. Хвърлила съм око и на шипковото масло, но се чудя дали поради прекалено наситения си оранжево- червеникав цвят не оцветява трайно кожата. А кои масла са подходящи за добавяне към кремове? Предполагам такива с по - дълъг срок на годност.

# 684
Здравейте, имам няколко въпроса Wink
 1)Някой ползва ли кокосовото масло на Алтея (на опаковката си пише ...редактирам се, че сега погледнах хубаво -не пише, но помня че момичето в магазина ми го спомена, че е само за козметични цели, което е странно и то за кокосово масло) и съмнява ли се в качеството му?  Защо ли не става за ядене?
Нямаше на Dragon и си взех от него, но има много лек опушено кокосов неприятен  аромат и определено не виждам и не усещам благотворното му влияние върху кожата си като при другата марка.
2) Ползвате ли маслата на Балчо, по-специално бадемовото, и доволни ли сте от качеството им? Аз съм ползвала от кайсиеви ядки на тази марка, но не и на друга  и нямам база за сравнения. Разфасовките им са от 100 мл в тъмна бутилка от стъкло, което е плюс за мен.
Няколко рецепти и от мен: Наскоро си направих скраб за лице от хума и кокосово, бадемово и жожоба масла до получаване на средно гъста кашичка, да не е течно. Съхранявам в стъклен буркан на сухо място. Оригиналната рецепта е с масло от шипка, но нямах в момента. Използва се на сухо лице като се обтрива нежно, след което с влажни ръце се масажира леко и накрая се отмива.
Любим скраб  ми е този със зехтин и кафе (не утайка)  + няколко капки ЕМ от портокал, в зависимост от приготвяното количество, но го използвам и върху лицето си. Не ми запушва порите, нито ми предизвиква черни точки, а имам смесен тип кожа - лесно омазняваща се лятото, но след този скраб кожата ми изглежда много добре и не използвам маска, а само нанасям крем с алое.

Последна редакция: вт, 25 юли 2017, 13:40 от atom4e

# 685
Деси_слава, шипковото масло няма да ти оцвети кожата, освен ако няма някакви изкуствени оцветители добавени в продукта.
Рицинотово е устойчиво, жожобата също. Можеш да добавиш по няколко капки вит.Е за увеличаване та устойчивостта.

# 686
Благодаря Миоки.

# 687
Права си, Миоки. Когато човек отчаяно търси решение на проблема си се хваща на подобен вид гръмки реклами и велики обещания. Затова съм щастлива, че открих тази темичка. С проучване, споделяне на личен опит и разбира се лична проба, всеки сам намира, това от което се нуждае кожата му. Благодаря момичета Flowers BouquetFlowers Bouquet

# 688
  • софия
Atom4o-кокосово масло си взимам от Лидл когато има промоция на био продукти (много го харесвам).
На Балчо имам от тиквени семки  сега е намалено в Била ,даже се чудех за сусамовото.Ухаят добре ,но нямам база за сравнение.

# 689
Atom4o-кокосово масло си взимам от Лидл когато има промоция на био продукти (много го харесвам).
На Балчо имам от тиквени семки  сега е намалено в Била ,даже се чудех за сусамовото.Ухаят добре ,но нямам база за сравнение.

Благодаря за информацията, тъкмо ще погледна има ли в Била и др намалени масла.

Общи условия

Активация на акаунт