Пролет вече стана, а ОКТОМВРИйче все повече издува коремчето на мама!-Тема 5

• 35 157
  • 732
  •   1
Отговори
# 495
  • София
И на мен в 12 г.с ми взеха кръв за БХ и отделно кръв и урина и секрет за микробиология.

Мисля, че в 20 г.с. ще ми ги пуснат пак. Аз отделно на 3 седмици, си правя и изследване на кръвта aPPT, защото имам проблем с NK клетките и съсирването.

Аз да се похваля - в петък бях на лекар, всичко е ок с бебето. Дори лекарката се учуди, че много не ми личи, но това било, защото имам широк таз и бебето все още се е намърдало някак вътре  Laughing

От днес влизам в 5 календарен месец  Hug Simple Smile

# 496
Питам ви понеже на мен доста познати ми казаха, че всеки месец са им правили изследвания. И на мен ми правиха на ЖК в 3ти месец и този път като бях на преглед АГ-то ми каза, че ще правим другия месец. Утре съм на изследвания на кръвната захар и ще ми пускат някакви ТАТ и МАТ, заради щитовидната жлеза. До вчера бях супер спокойна, но днес започнах нещо да се притеснява.
Елинор, това е супер, аз влизам след 4 дни и вече за някой не е тайна, че ще има бебе... ако знаеш какъв корем имам  Laughing

# 497
На мен като ми вземаха кръв и урина,ми казаха че ако има нещо ще ми се обадят но не се обадиха и на следващото посещение казаха,че са ок резултатите.Предполагам,че ако има отклонение в показателите ще изпишат лечение или ще препратят при специалист за допълнителни изследвания.Но ако няма проблеми,практиката е веднъж на два месеца да се пускат изследвания по каса.

# 498
По ЗК ми взеха кръв и урина в 3-ти и 5-ти месец, в 4-ти искаха микробиология и цитонамазка, но аз отказах цитонамазката заради серклажа.
За БХС ме изпрати доктора, при който ходя на частно.
Отделно всеки месец лежа в болницата за болничен и там задължително ми взимат кръв и урина.

# 499
Здравейте мили мами! Новичка съм тук Присъединявам се към темичките за октомврийско бебче. Ние сме с термин 23 октомври (или поне за сега, защото по цикъл не отговаря) . Heart Eyes Пожелавам на всички ни успешно и безпроблемно оставащо време до малките мъничета  Hug

# 500
По ЗК ми взеха кръв и урина в 3-ти и 5-ти месец, в 4-ти искаха микробиология и цитонамазка, но аз отказах цитонамазката заради серклажа.
За БХС ме изпрати доктора, при който ходя на частно.
Отделно всеки месец лежа в болницата за болничен и там задължително ми взимат кръв и урина.

А болничния е заради усложнения или?

# 501
Аз до тук имам пуснати-кръвна група, ПКК,урина, микробиология,цитонамазка, с направления от следящия ме лекар. Сега ми предстои втора микробиология, заради лекувана Кандида. Сама си пуснах изсл. на щитовидна жлеза. Но сега ще пусна отново щитовидна с направление от следящия ме лекар.
Имам 2 ранни БХС.

# 502
И на мен ми се струва, че в зимния кош не е разрешено да се возят в колата, освен, че не е удобно, бебето не е обезопасено вътре в самия кош...но ще се интересувам допълнително.

# 503
Направиха ми серклаж в 13 г.с. и след това реших да не се връщам повече на работа. Всеки месец лежа за 4 дни в болница и ми дават 30 дни домашен. Иначе може и през ЛКК, но аз предпочитам болница.

# 504
Незнам вие как сте, но днес се чувствам като един огромен слон Sad

# 505
Аз до момента съм пускала нормалните кръв и урина, спин, хепатитВ, васерман, ранен скрининг за синдром на Даун в 12г.с. , желязо - допълнително иследване, защото съм вегетарианка и нивата са ниски, но всичко е окей Sad , кръвна група (оказах се В отрицателна ) и пусках миналата седмица КУМБС да видим дали произвеждам антитела срещу бебо. За щастие всичко е наред до момента моето тяло обича много бебо и дано за напред да няма изненади.

# 506
Аз съм качила 1кг.за три дни.Тъй както не пълнеех изведнъж започнах да се окръглям.Но тумбака не е много голям,дори с по-широки блузки не си личи,а утре влизам в 20г.с

# 507
Аз до момента съм пускала нормалните кръв и урина, спин, хепатитВ, васерман, ранен скрининг за синдром на Даун в 12г.с. , желязо - допълнително иследване, защото съм вегетарианка и нивата са ниски, но всичко е окей Sad , кръвна група (оказах се В отрицателна ) и пусках миналата седмица КУМБС да видим дали произвеждам антитела срещу бебо. За щастие всичко е наред до момента моето тяло обича много бебо и дано за напред да няма изненади.

И аз съм с отицателен Rh, но не погледнах на листа с изследванията които ми предстоят какво е отбелязала докторката. Довечера ще погледна Simple Smile Само ми каза, че за първа бременност не било опасно  newsm78

# 508
Ако и таткото е - Rh няма страшно.

# 509
Не е опасно ако не произвеждаш антитела срещу него и ако таткото е със същия резус . Опасни е ако кръвта се смеси с тази на плода. Ако произвеждаш антитела се бият инжекции до края на бременноста . Иначе кръвта може да се смеси евентуално при амниоцентеза ако се прави и по време на раждането. Това са най честите, поне аз имам такава информация. Вече при втора бременност още от началото организма започва с антителата защото помни от миналия път ... Но тогава се правят пак нужните иследвания и инжекции, ваксини. Тегава работа. Успех  Hug

Общи условия

Активация на акаунт