Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 9 май 2017, 22:40 ч.

Хипоспадия - тема 5

 • 68 537
 • 448
 •   1
Отговори
# 15
 • Добрич
 • Мнения: 369
На нас ни казаха,че е удължен срокът до 31.05.
Възможно ли е за различните градове да е различно?
Една майка от Варна ми каза,че за тях срока е изтекъл.Каза ми,че е било до 20.03.Детето е с мегауретер с повече от 50% е

# 16
 • Мнения: 4 961
 БЧК започва предоставянето на нераздадените от първи транш хранителни продукти

28.04.2017

     График май 2017 -

Раздаването ще продължи до 19 май 2017 г.

В изпълнение на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещи се лица, БЧК започна поетапното раздаване на неразпределените на първи транш хранителни продукти на 57 321 допълнително включени в програмата уязвими български граждани.

Раздаването ще продължи до 19.05.2017 г. и всички допълнително включени в списъците на Агенцията за социално подпомагане лица (АСП) ще получат по 49,800 кг от следните хранителни продукти: брашно – 13 кг; ориз - 6 кг; спагети – 5 кг; картофено пюре - 1,500 кг; гювеч – 2,400 кг; компот - 2,400 кг; конфитюр – 4 кг; месни консерви – 3 кг; захар – 10 кг и вафли - 2,500 кг.

В допълнителните списъци на АСП са включени следните категории граждани:

    лица с установени 90 на сто трайни увреждания, ползващи чужда помощ, получили интеграционни добавки по реда на Закона за интеграция на хората с увреждания (ЗИХУ), които имат личен доход до 314 лв. към месец февруари 2017 г.;

   лица, получили месечни помощи за отглеждане на дете с трайно увреждане, по реда на чл. 8д от Закона за семейните помощи за деца (ЗСПД) към месец февруари 2017 г.

Раздаването ще се извърши от служители и доброволци на БЧК в обособени за целта 293 пункта, като всеки правоимащ, включен в допълнителните списъци ще получава хранителните продукти срещу подпис и документ за самоличност.

Оперативната програма се управлява от Агенцията за социално подпомагане и се осъществява със съдействието на местните власти.

За допълнителна информация, гражданите могат да се обаждат в областните организации на БЧК.

# 17
# 18
 • Добрич
 • Мнения: 369
Зарко, аз гласувах вече 2 пъти от снощи след като видях твоята публикация.Споделих и във фейсбук.Дано да успеем!!!
Искам да ви попитам какво правите с брашното от помощта?На мен не ми се получават нещата с него.На вид бяло,ама защо крайния резултат е никакъв???

# 19
 • Мнения: 41
И аз гласувах.Дано успеят да съберат необходимите гласове.Стискам палци.

# 20
 • Мнения: 3 233
Включих се.Дано начинанието има успех! Praynig Praynig Peace

# 21
 • Добрич
 • Мнения: 369
Става въпрос за подаване на заявление за детска ясла.
Я ми кажете нашите деца влизат ли в тази графа-Деца със СОП или хронични заболявания,определени с решение на ТЕЛК над 50%
???
В дилема съм.Нашето е вродено,нали?После е точно 50%.Дали се зачерква или трябва да е 51%.Или при ТЕЛК няма 51???
Благодаря!

# 22
 • Мнения: 4 961
Децата с хипоспадия не са деца със СОП СОП означава специални образователни потребности. Аз имам дете със СОП-по точно с дислексия. Големият ми син няма Телк решение, но е със Соп и ползва определени предимства за това.
Михаил е с Телк решение - ползвал е предимство при кандидатстване в ясла, безплатна градина за период на Телк решението. А сега е и с допълнителни точки при кандидатстване в първи клас.Условието е 50% и над 50% .Така,че 50% те устройва.

Последна редакция: чт, 25 май 2017, 00:39 от marychery

# 23
 • Мнения: 3
Привет и от мен, на всички борбени мами! И моят бебок се роди с хипоспадия, второ момченце ми е. Ние се свързахме с д-р Джинович, но ще трябва да почакаме, защото е още малък. Изчетох почти всичко изписано и много ми помогнахте, да имам някаква яснота ( до сега, дори не бях чувала за това заболяване). В предната тема прочетох, че трудно се намира кремчето, молбата ми е, ако някоя мама планува скорошно пътуване в Сърбия, да ми го закупи. Ще пратя пари предварително Simple Smile

# 24
 • Добрич
 • Мнения: 369
Здравейте!
Благодаря, Мери!
Какво наблюдавате след операцията?
Търсих доста за фистула,но не намерих такава информация.

# 25
 • Мнения: 4 961
laguna_s  след операцията постепенно отоците спадат. Пишкането се нормализира. При нас , след първата операция си минаха няколко месеца. Едва тогава визуално придобих представа кое как е направено. Фистулите се виждат веднага при пишкане, ако започне да капе или тече, от място различно от отвора на уретрата.
След втората операция при Михаил отново имаше отоци и големи синини. Но това е до дете и организъм.

# 26
 • Мнения: 26
Здравейте,
първо искам да се извиня на всички, ако случайно се повтарям с въпроса си, но може ли да ми кажете за деца с ТЕЛК 50% освен тези 350 лева, които превеждат, друго полага ли им се, след направените промени в началото на 2017 г. Преди имаше суми за транспорт и т.н., но май отпаднаха.
Ако някой има актуална информация нека да пише, ще съм много благодарна.
Заплаща ли се такса в детска градина или това ваши за деца с ТЕЛК над 70%.

# 27
 • Мнения: 41
Освен 350 лв.ви се полага годишна винетка за автомобил и сте освободени от такса за ясла и градина. Нищо друго

# 28
 • Мнения: 26
Благодаря за отговора.
В момента детето ми ходи на ясла в гр. Варна от около 7 месеца и си плащаме цяла такса.
Явно за различните градове е различно.

# 29
 • Мнения: 45
Здравейте, бях казала, че ще пиша след като мине ендоскопската ни операция при д-р Джинович! Първо, искам да благодаря на всички от форума, от които изчерпах толкова информация за този невероятен лекар. Нямам думи за престоя, отношението, обстановката в болницата. Просто се убедих, че в България сме на светлинни години от всичко това, за съжаление. Особено след кошмара,който преживяхме в Пирогов, в Сърбия се чувствахме в съвсем различно измерение. Тези, които са били, знаят за какво говоря. Операцията ни мина успешно, безболезнено за дъщеря ми и се надявам занапред всичко да е наред. Желая здраве на всички дечица!

Общи условия

Активация на акаунт