Априлчета 2017г.

• 49 927
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
И моята педиатърка каза ваксини на навършени два месеца. Точно сега гледах имунизационния календар точно две ваксини се слагат. Ние сме на консултация аз от сега се притеснявам да не ми плаче, да не вдигне температура.. ама няма начин ще мине и това.

# 226
  • Бургас
Ние днес бяхме на ваксинация. Дребният онзи ден навърши 2 месеца. Реших да разделя ваксините и днес сложиха само шествалентната. Пневмококовата след 2 седмици. Малкия ревна като го боцнаха, а след него и аз ревнах. Много гадно ми стана. Преди имунизацията давах Туята по схема. Сега продължавам да я давам. Дано ни минат леко ваксините, че съм ужасена

# 227
ние другата седмица правим 2месеца и ще ходим за ваксините. Педиатърката разделя ваксините и първо ще сложим шествалентната. Притеснявам се, ама дано леко ги понесе.

# 228
Момичета, днес Бебо не е в настроение и като го кърмя се изнервя много по някое време, сякаш нямам кърпа, а като стисна с ръце излиза, от какво може да е това?!? Коликите ли са виновни или наистина може да не му стига?

# 229
  • София
Момичета, днес Бебо не е в настроение и като го кърмя се изнервя много по някое време, сякаш нямам кърпа, а като стисна с ръце излиза, от какво може да е това?!? Коликите ли са виновни или наистина може да не му стига?

При мен се случва обикновено на вечерното кърмене преди лягане. И аз мисля, че е от коликите, защото съм сигурна, че имам достатъчно кърма.

# 230
  • София
За почитателите на сешоара да кажа, че в плейстора има страхотно приложение за андроид- има звук на сешоар, кола, прахосмукачка Simple Smile Може да се настройва таймер, сила на звук, да се миксират. Абе страшна гъзария Laughing При Явката действа, пробвайте!

# 231
И аз ще ги разделям следващите ваксини. В Англия на 8 седмици са първите - 4 ваксини /полио, пневмо, менингит Б, която я няма в БГ и ротарикс-а/. Аз ротарикса не съм го слагала, а съм сигурна, че ми вдигна висока температура от противоменингитната, то има листове, брошури, обяснения, че това е страничбия ефект, ама мислех че ще се разминем.

Момичета, да ви кажа преди 7 години със синко изобщо не съм ги мислела толкова ваксините, ама грам. Знаех, че трябва да се сложат и толкова. Спомням си, че Пентаксима се плащаше и струваше 120 лв. и не навсякъде го имаше. Съответно детето си ги изкара супер леко.

Сега с толкова информации и конспирации.. мислех ги, мислех ги, притеснявах се и ето ти, висока температура и в спешното по нощите..

# 232
И ние ще разделяме ваксините Simple Smile
Мами, какво мислите за даването на биберон на едномесечно бебенце? Още го кърмя и чувам какви ли не вариации, включително и че ще го отбия..

# 233
Азз дадох биберон на втория ден,но тя не го иска почти...

А мами,за стрии какво ползвате? Целия ми корем е ужасен...

# 234
Аз ползвам на Жоржея, но не съм много редовна в мазането и не мога да ти кажа със сигурност дали има ефект..

# 235
За биберона- от болницата го е засмукал и си се кърмим без проблем. Бибата си го успокоява.
Бъбъл, сподели във фб групата, че ползала контракттубекс за стрии.

# 236
И аз съм с Жоржея ,но от 2-3 дни .

Ние също нямаме проблем с кърменето ,от биберона.

# 237
  • София
Аз дадох биберон , нямаше и месец и също нямам проблем с кърменето. Само дето не го иска много много биберона, но пак за от време на време става.

За ваксините -  бях на консултация при един доктор в болница Щерев ( водя го всеки месец там, защото педиатърката на която попаднах просто ме изумява как преглежда бебе без дори да го съблече и да го преслуша + телефона и винаги е изключен и в извън работно време няма шанс да я открия). Та от този доктор съм изключително доволна, много внимателен и много добре обяснява. Той каза, че тук докторите гледат обективно на поставянето на ваксините, а не субективко както би трябвало да бъде. Това, че в имунизационния календар пише 'първа ваксина -  втори месец' не означава, че като навърши детето 2 месеца веднага трябва да се набоде. Това означава, че първата ваксина може да се поставя от втори месец натам в зависимост от това дали детето е родено в термин, какво е общото му състояние и тн. Даде ми и една схема как се поставят ваксините в Дания и ме посъветва да следвам нея.

За стриите...нямах нито една от бременността. Но като започнах да кърмя гърдите ми се нацепиха доста:(
 Четох, че трябва да се приема много витамин Ц, но късно...

# 238
И ние пробваме от няколко дни, но той вместо да се успокоява се ядосва още повече, че не пуска мляко.. малкото овенче  Hug

# 239
  • София
Мами, какво мислите за даването на биберон на едномесечно бебенце? 
Ами зависи от бебенцето и от това как върви кърменето. Моето бебе е със силен сукателен рефлекс, а аз проблеми с кърменето нямам, така че започнах да пробвам с биберон рано-рано. Но ако имах някакви проблеми с лактацията или бебето ми беше сънливо, или изобщо нещо друго, което да ме притеснява, не бих давала залъгалка.

Ужасна нощ изкарахме, ужасна Tired Започна с трудно заспиване, будене през час и половина, сукане, пръцкане, гърчене, напъване, в 4:30 се наака, ококори и там вече нищо не помогна. Рева поне половин час, стана ясно, че не можем да го приспим и мъжа ми го отнесе в хола да се люшкат на люлеещия се стол, а аз да поспя. Стоял буден още цели два часа!!! и заспал чак към 7. Тази сутрин направо не знаем на кой свят сме, а вчера беше най-доброто бебе на света! Вече няма да се радвам, когато през деня спи и е кротък Sad

Общи условия

Активация на акаунт