Априлчета 2017г.

• 49 543
  • 738
  •   1
Отговори
# 690
Защо се похвалих предния ден, че сме имали добро и послушно бебе  ooooh! тази нощ ми разказа играта. Четири сменени памперса, дундуркане, кърмене, гушкане и минимум сън. Като пребита съм, пък гости идват  ooooh!
Сутринта за първи път откакто съм забременяла си позволих да пийна кафе. Дано да не проклинам това си решение.

Не се притеснявай аз пиех кафе през цялата си бременност......по 1 не толкова силно кафенце няма страшно Hug

# 691
Аз въпреки, че не кърмя изключително, а на 3 ч. с добавка АМ след това, си пия всеки ден кафе  Peace

Докато бях бременна пиех само по едно сутрин, някой път съм пропускала, но сега даже и второ пия някой път следобяд. Много обичам кафе  Blush

# 692
И аз обичам кафе, но за жалост при нас едно кафе и резултата беше безсънна и нервна нощ, и сега се стискам.

# 693
Ох, и при нас беше тежка поредна нощ  Cry Cry Cry като парцал съм, апартамента е в окаяно състояние, мъжът ми ме дразни на макс и за капак замина за София и преди 7 ч няма да си дойде. Съответно сутринта го гледа 2 ч да подремна и си мисли, че ми е решил проблемите за вечни времена. Много ме напряга и изнервя това безсъние, казвам си, че не трябва да ми пука и в какво състояние е апартамента, но истината е, че мн ме дразни, а нямам сили. Така ме боли главата, че имам нужда от 5 аулина, а като се сетя, че само с парацетамол трябва да се задоволя. А това с кафето, браво момичета ама аз ако стана и не  пия кафе още повече няма да се говори с мен.  Как се справяте вие с всичко?! Явно пак съм в някоя моя дупка, дано скоро да мине.

# 694
  • Бургас
И аз обичам кафе, но за жалост при нас едно кафе и резултата беше безсънна и нервна нощ, и сега се стискам.
Аз не пия кафе и заради кърменето и заради жлъчката, а толкова ми се пие. Онзи ден си взех Инка и честно казано никак не е лошо.

Моя дребосък май се запича леко. Постоянно се напъва все едно има запек и като успее да се изходи, което е 1-2 пъти на ден, стои малко по-сухо от преди. Сякаш колииките поотминаха, но пък се позапече и пак влязохме в порочния кръг на напъване и мъки.

# 695
  • Пловдив
А, това с Инката е добра идея.
Нана, разбирам те напълно. Не обичам да ми е паднала бомба в дома, много ме тормози мръсно и неподредено. В комбинация с липса на сън и мрънкащо човече става чудо. Мм ми помага за всичко, ама почва да му омръзва домакинската работа (нищо, че твърди, че не е така).

# 696
 Напоследък и аз много се дразня на ММ, вчера заяви, че като съм си вкъщи сигурно се измарям от "седене"?!  Тези дни понеже е по цял ден на работа, прибира се вечер като съм го приспала с 300 зора малкия и разправял наляво и надясно как Ивчо бил много кротък и само си спинкал  #2gunfire  
Кафенце пия само сутрин, според зависи от ситуацията, някои дни не пия. То иначе не се живее бе хора  #Crazy

# 697
Нев, съветът на педиатъра да дохранваш с АМ при наличие на изобилна кърма, е пълно безумие. Поздравявам те, че не си го последвала. На твое място щях да опитам да кърмя под режим - на два часа. Колкото изяде-изяде. Включително и нощем, когато са сънени, по-лесно могат да бъдат излъгани да хапнат. А не е ли възможно наддаването да е било слабо, заради разстройството? Да не е усвоявало добре кърмата? И всъщност какво значи слабо наддаване - колко? Защото чета тук за педиатри, за които и 200 гр. на седмица са малко, което дори статистически погледнато е глупост.
Белинда,за първия месец наддаде 780 грама и педиатъра каза малко е,не я храниш добре,сигурна ли си,че имаш кърма,дохранвай с АМ.Е,започнах да дохранвам,но с моята кърма и втория месец,въпреки разстройството наддаде 1,100 кг.Напоследък обаче отказва да пие от шишето кърма,за мен това е знак,че се насуква достатъчно,но пък за 5 минути?Та затова и ви питах вашите бебчета за колко време се нахранят на гърдата,защото ми се иска да спра вече тази порочна практика,пък се колебая да не би пък да я оставям гладна.

# 698
Мис и аз имам инка вкъщи, ама не е същото, но за залъгване става.
Нана и аз съм доста недоспала, това ставане вечер кога ще спре, спя по два часа между хранениея. Аз сякаш не съм толкова изнервена, но наистина вкъщи нищо не мога да подхвана, тя нон стоп или яде или е на ръца, имам чувството че е кочина. Моята коса, започна да пада, и прах и косми ужас е .. мъжа ми се е разработил с някви извънредни и в събота го няма, а аз го чакам като топъл хляб да я гледа малко за да поспя поне малко. Но такова ще е, казват минава нали  Peace
Нев за времето за кърмене, не съм специалист, но и аз все си мисля че не и стига. Иначе много ми е различно, някой път и писва на 15 минута, друг път смуче 40, но средно и най-често 25 минути. Идея си нямам колко изяжда. Но храня на режим равни интервали и я тегля, еми пу пу качва детето. И като не иска да яде, не иска и това е. Повтарям си че тя си знае стомахчето колко поема и да не се тревожа.

Последна редакция: сб, 10 юни 2017, 14:38 от LilyRose

# 699
  • София
Нев, детето ти наддава идеално. Дори не е нужно да увеличаваш кърменията, та кило и сто е повече от добре! Педиатърът ви е за бой, аз бих го сменила. Пример като от учебник как се проваля успешно кърмене с малоумни съвети ooooh!
Мацки, горе главите! Аз съм сама с 3 деца, без мъж вече седмица, къщата е разхвърляна, корените ми са пет сантима, ядем само храна за вкъщи, не сколасвам ни да сготвя, ни нищо, ама дреме ли ми- 'ич Mr. Green Децата са щастливи, разходени, накърмени, насладоледени, а аз си купих на дебелия гъз нов гащеризон от мола. Ово е стандарт hahaha

# 700
  • Пловдив
Насладоледени  hahaha
Браво, Бел! След грижата за децата, най-важна е грижата за душевния комфорт.
Днешните ни гости си тръгнаха. Чакам дреб да се събуди, хапва и излизаме. Планът е да отидем до Джъмбо за вакуумни торби (за омалелите дрешки) и каквото друго си харесам. После сме към някой парк да се насладоледим и ние  Joy.

# 701
  • Бургас
Нев, съветът на педиатъра да дохранваш с АМ при наличие на изобилна кърма, е пълно безумие. Поздравявам те, че не си го последвала. На твое място щях да опитам да кърмя под режим - на два часа. Колкото изяде-изяде. Включително и нощем, когато са сънени, по-лесно могат да бъдат излъгани да хапнат. А не е ли възможно наддаването да е било слабо, заради разстройството? Да не е усвоявало добре кърмата? И всъщност какво значи слабо наддаване - колко? Защото чета тук за педиатри, за които и 200 гр. на седмица са малко, което дори статистически погледнато е глупост.
Белинда,за първия месец наддаде 780 грама и педиатъра каза малко е,не я храниш добре,сигурна ли си,че имаш кърма,дохранвай с АМ.Е,започнах да дохранвам,но с моята кърма и втория месец,въпреки разстройството наддаде 1,100 кг.Напоследък обаче отказва да пие от шишето кърма,за мен това е знак,че се насуква достатъчно,но пък за 5 минути?Та затова и ви питах вашите бебчета за колко време се нахранят на гърдата,защото ми се иска да спра вече тази порочна практика,пък се колебая да не би пък да я оставям гладна.
Явно големи комисионни падат с тези АМ. Не смятам, че 780 гр са малко. Тези педиатри не се научиха, че пациентите им не са роботи.
А "благодарният" татко да остане сам с детето цял ден и да го видим после дали ще разправя, че е кротко.

# 702
Добра идея е таткото да остане един ден с бебето,то не е и нужно цял ден,5-6 часа му стигат.Насрочи си някой ден ангажименти,например лекар,зъболекар,ами все имаме нужда след раждането,изцеди кърма да има до го храни и ...Аз така направих с първото дете,отсъствах точно 5 часа,за зъболекар и АГ в един ден и повече не чух репликата е,какво толкова правиш,едно дете гледаш.Ами само който не е гледал дете може така да се изкаже.
Белинда,аз и да искам,вече не мога да дохранвам,защото трети ден отказва.Педиатъра ми беше супер адекватен д първото дете,с което имахме доста здравословни проблеми и с второто не съм се колебала,пак при нея я записах.Обаче явно и възрастта си оказва влияние или смята,че като е второ знам всичко и няма нужда да ми обяснява,а,аз всичко съм забравила...
Вие слагате ли бебчетата по корем,за да си държат главичките?Масаж и гимнастика правите ли?

# 703
  • Пловдив
По корем слагам за няколко минутки, но някои дни пропускам, забравям. Масаж правя след баня, а гимнастика сутрин за добрутро  Mr. Green Само на гимнастиката се радва истински дребосъчка.

# 704
  • София
Масаж правя всеки ден, гимнастика някаква специална - не, освен пуф-паф с крачетата понякога, но то е по-скоро за игра. По корем го слагам върху мен, докато се гушкаме - идеално си държи главата още от родилното, с което си умение много ме изненада, другите ми деца значително по-късно започнаха да си вдигат главичките. Иначе стабилна опора за стоеж по корем още няма - слагам го така за масажа на гръбчето, но почти моментално се гаврътва настрани Laughing

Общи условия

Активация на акаунт