Априлчета 2017г.

• 49 549
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
LilyRose черешите може да предизвикат колики.Тъкмо имаше затишие с коликите и заради тях пак започнах с Колийфа. Confused
За обиколниците по-добре сложи,че моя беб вече се изтласква нагоре и ако не е обиколника ще си бие главата в леглото #Crazy с тях го подпирах да не се обръща,ама вече не вършат работа  Mr. Green поне да не се удря!

# 676
Лили аз давам Колийфа в цялото количество АМ, като го правя 10-15мин преди хранене, а за водата - преварявам оставам да се охлади и сипвам в термос, вече когато приготвям млякото пробвам на ръката ако ми е прекалено топла или студена съответно охлаждам или затоплям бързичко на чешмата Simple Smile  37градуса са когато капнеш на ръката и не усещаш нито топло нито студено

# 677
  • София
Мами, оказа се, че моя шоши изцоква само 60-70 мл
И какво от това? Значение има общото количество за деня, а не колко изцоква на едно или друго хранене. С дохранването само ще влошиш нещата, по-добре просто кърми по-често.
Това с черешите стана супер развален телефон Laughing Казах, че преядох зверски с череши и че може от това детето да е било неспокойно, а не че не трябва да се ядат череши Laughing
Днес беше бонбон! Навакса си съня за вчера. А аз се чувствам като 100 на цяло Sunglasses

# 678
  • София
Да сте забелязали случайно дали дребосъците ви имат предпочитания на коя страна да си държат главата. Моя симпатяга определено обича да е на дясно и дори да му стоя от другата страна не си обръща гавата до край .

# 679
Нелегална, с това повръщане и аз се бях шашнала и ме обявиха за луда - бебе, което расте и изглежда добре не може да има рефлукс, а лакомия. Сутринта пак повърна брутално, но може би защото го стисках. И моя се върти на където си иска и както си иска, сложила съм поне от едната страна обиколници, а от другата си го гледам от спалнята и ги спестих. Лили, черешите нали са целулоза и се смятало от бабино време, че предизвикват колики.

# 680
Здравейте,момичета,гледах тази вечер новините на нова телевизия,имаше репортаж за дете с ДЦП,което се бори да получи безплатни процедури в клиника в Хърватия.Необходимо е само да се гласува за него-единственото българче в конкурса,снимано е пред народния театър.Тема за него и линк,на който може да се гласува има в клюкарника,гласуването приключва на 12.06.2017.Апелирам към вас да гласувате и дано помогнем детето да замине за рехабилитация.

# 681
Бабино не бабино време, черешите били значи. Тук ви се хвалих че вече нямаме колики, и вчера и днес полудя това дете. Тази вечер от колики не знам дали е изсукала нещо. То беше дърпане, мрънкане, рев, пуска хваща това зърно налрся от умора заспа.  Еми до тук бях с черешите  Crossing Arms
Обиколник и аз с цел да мога да си я виждам от нашето легло не сложих, но поне една възглявноца на късата страна на кошарата сложих изправена, за да не си удря главата. Обаче сега за решетките ще слагам май цял обиколник.

Последна редакция: пт, 09 юни 2017, 23:26 от LilyRose

# 682
Моята бебка сега спи и я чакам да се събуди,за да я нахраня,ако не се събуди до полунощ,аз ще я събудя,че днес само пет пъти е цокала.Споделете как е при вас с кърменето,по колко време цокат вашите бебчета?Моята започва с голям ентусиазъм,цока 5-6 минути и изплюва гърдата или заспива и после колкото и да се опитвам повече не иска да захапе.Давам й изцедена кърма в шише след като съм я кърмила,т.к.тези 5-6 минути ми се виждат недостатъчни да се е нахранила,но в последните два дни упорито отказва да яде от шишето,а като предложа вода пие.Иначе не дава вид да е гладна,спи си между храненията,има и периоди на будуване,нобез признаци на глад.Все се притеснявам,че за 5-6 минути не може да се нахрани...А има мляко в изобилие,само да притисна леко гърдата и тръгва т струйки.
И още да споделя с вас,ако ви се налага изследване на бебчета,за мамите от София,само в МД ги водете.Ние си патим още от разстройство,в две известни частни лаборатории ми дават чисти резултати,намерих позната,която ме свърза с лекар от неонатологията на МД,заведох вчера детето на преглед,повярвайте ми никое от децата ми досега не е било преглеждано толкова внимателно и обстойно,а мен ме разпита от а до я за бременността и раждането.Взе секрет от гърло и от дупето,днес се чухме,има бактерии,които са изолирани и ще изчакаме три дни,за да се види какви са,а и за антибиограма.Ами не може бебето да се изхожда по 7-8,че и по 10 пъти и да няма причинител.
Чакаме понеделник да видим какво лечение ще й назначи лекаря,че и ваксините забавихме.

# 683
Нев, гласувах  Hug  Дай Боже детенцето да успее!
Вие на колко станахте? Бях чела, че когато струята е силна, което сигурно при теб е така, щом имаш много кърма и бебето засуква добре, може и по 5 мин. да е храненето. Само в съвсем първите седмици са били онези дълги кърмения с часове. Забелязах, че и при нас стана така. През нощта цока за по-малко от десет минути, а през деня като се лигави може и да си висим скачени, докато аз не я дръпна.
И аз това бабино стринкино време днес го поздравявах mrgreen: Направих късния следобед една бърза разходка, че нервите не ми издържаха вкъщи и после прибирайки се, понеже от няколко дни заобикалям сладоледа пред мола, реших да се почерпя, за да разнообразя от черешите.
Белинда, то като развален телефон, но добре че повдигна темата. Тя Кристална примерна с една купичка, ама за ей такава ламя като мене полезно се оказа.
И аз бях взела от тия кръгли възглавнички за подпиране. Работа така и не свършиха. Моята дори и възглавницата за кърмене от спелта успяваше да избута и да си полягва по гръбче.
Обиколници съм сложила, но само над главата и от към страната на стената, да я виждам от другата.

# 684
  • София
Ефективното сукане за нахранване и напиване и при нас е не повече от 5 минути. После или пуска и заспива, или продължава да джвака, но вече без да преглъща, просто колкото да си джвака Laughing Понякога, ако много се задържи на гърдата, рефлексът на потичане се задейства повторно и усещам, че пак започва да преглъща. Обикновено в този случай и повръща, защото преяжда. С две думи - намирам, че 5 минути са напълно достатъчно за нахранване и честно казано не би ми хрумнало да додавам кърма Shocked Просто ме изненадвате с изобретателност LaughingМисля, че трябва да си гледаме повече бебетата и по-малко часовниците Peace
Ъ, и Козуначко ака поне по 6-7 пъти на ден. Почти всеки памперс е надрискан. Ето тази вечер например, от приготвянето за лягане до реалното заспиване го сменях 4 пъти Twisted Evil Аз го преобуя и след малко - дрис. Чакам, чакам, реша че е свършил, сменя го и той пак - дрис. Аааа полудях smile3511
Но иначе не мисля, че нещо му има.

# 685
Белинда,права си,че трябва да гледаме повече бебетата и по малка часовниците,но откак педиатъра ми направи сериозна забележка,че малко е наддала и трябва да дохранвам с АМ,оттогава почнах да дохранвам с изцедена кърма,но то и детето не иска вече така,та ща не ща ще спирам тази практика...Аз не се притеснявах от изхождането по 6-7 пъти,докато цвета беше охрено жълт.Притесних се,когато цвета се промени на зелен,изглеждаше като пяна и беше с много различна и остра миризма,това без промяна в моето хранене и без контакт с болни.Надявам се вече да приключим тази сага,че много се проточихме...

# 686
Мами, имам питане.... когато още имах кърма цедях и слагах в хладилник и се принудих да купя нагревател на Авент, но сега когато сме изцяло на АМ, въпросноя нагревател не ми трябва и го пуснах да се продава.... но като се замислих снощи в просъница, това дете ще почне да яде и пюренца.... и от там идва и въпроса ми, тези пюрета затоплят ли се и дали да не си оставя нагревателя !? (извинете ме за невежеството, но ми е първо детенце и въобще незнам какво да правя хаха Simple Smile

# 687
  • София
Нев, съветът на педиатъра да дохранваш с АМ при наличие на изобилна кърма, е пълно безумие. Поздравявам те, че не си го последвала. На твое място щях да опитам да кърмя под режим - на два часа. Колкото изяде-изяде. Включително и нощем, когато са сънени, по-лесно могат да бъдат излъгани да хапнат. А не е ли възможно наддаването да е било слабо, заради разстройството? Да не е усвоявало добре кърмата? И всъщност какво значи слабо наддаване - колко? Защото чета тук за педиатри, за които и 200 гр. на седмица са малко, което дори статистически погледнато е глупост.

Пате, когато давах домашно приготвени пюрета, съм ги давала топлички, пресни. Тези от бурканче обаче май не съм притопляла. Даже съм сигурна, че не съм, защото такива давах основно по време на пътуване, а там няма как да съм ги топлила Rolling Eyes

# 688
pate20 Аз си затоплям пюренцата мъничко Hug

# 689
  • Пловдив
Защо се похвалих предния ден, че сме имали добро и послушно бебе  ooooh! тази нощ ми разказа играта. Четири сменени памперса, дундуркане, кърмене, гушкане и минимум сън. Като пребита съм, пък гости идват  ooooh!
Сутринта за първи път откакто съм забременяла си позволих да пийна кафе. Дано да не проклинам това си решение.

Общи условия

Активация на акаунт