Априлчета 2017г.

• 49 537
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Меченка, честит рожден ден  bouquet Да си здрава и бебчето ти да е спокойно  Wink
Ние в началото бяхме на Памперс 0 - единицата й стоеше като чувал, ама тя беше 2220 все пак Simple Smile Но расте моята гъбка и от тази седмица сме вече на 2  Wink
Колийфът вчера реших да го заменя с Абоколикен, но още нямам наблюдения. Отначало добре й действаше Колийфът, но много взе да повръща.
И да се оплача - вчера пак цял ден бях с температура. Отново си докарах запушване, само че в другата гърда  Sad Това кърмене ще ме побърка, явно хич не го правя като хората...

# 91
  • София
Запушването понякога е въпрос на чиста физиология, а не на неправилно кърмене. Ако цедиш редовно, спри, но постепенно.

# 92
Не знам може ли да се научи,но определено на ръце мълчи,а в момента в който я оставя започва да пищи...ужас е

# 93
И аз мисля, че се раждат "научени". Аз моята я гушкам колкото мога, даже не я слагам в кошарката много, която е долепена до леглото ми. Проблем ми е когато  въпреки, че е гушната плаче. Обикновено е когато и се спи.
 А малко боб дали може да ям Embarassed. Вкъщи си пожелаха да им сготвя, а аз много обичам.
Тренировките на Руми откога мислите , че може, май най-рано след 2 месеца от раждането..

# 94
Аз съм яла боб ,не се отрази на бебката

# 95
  • София
Ами тя самата Руми Казва във видеото-когато се почувстваш готова, но не по-рано от 2 месеца, доколкото си спомням. Особено важно е да НЕ се прави коремна преса.
Боб и аз бих хапнала. Не се ограничавам от нищо, не забелязвам някаква особена зависимост с коликите засега.

# 96
Меченка,  bouquet Най-хубавия подарък щъркелът ти го донесе! Да си жива и здрава, много щастлива и обичана!  Hug
Кристална, именно аз за същите линкове си мислех, като основни и най-полезни. Ето и още няколко- за развитието на бебето по месеци: http://www.aptaclub.bg/bebe/razvitie-na-bebeto/pages/1-mesets.aspx#.WRtt9YGJb7q
пози за кърмене от сайта на Елена Василева- http://www.ma-mabg.com/home.php?page=br&art=5
Масаж и гимнастика- http://www.mamatatkoiaz.bg/article/194/masaj-i-gimnastika-na-bebeto-video-urok Има и клипче, в ютуб, там има и още, но не съм стигнала още до там.
Може и за бебеносенето от тук от форума.
Да ви кажа, не сте сами в срама си от сладоледа и шоколада. Поне ме успокоихте, че тоя глад е нормален от кърменето. Взех да си мисля дали не изпадам в някаква следродилна депресия, че все сладко ми се набива.

# 97
Иначе аз съм решила, че ще си хапвам всичко, но  умерено, т.е. ще хапна няколко ягоди, но не и един кг. Като ми се допие кафе, ще си пийна и т.н. Само не ми е ясно още как ще се озаптя с шоколада и сладоледа, ама и на тях ще наложа някаква дневна лепта  Joy

# 98
Яз с яденето не се ограничавам, мисля че аз като се чувствам добре от храната и тя е добре.
Но вече почти на 2 месеца ще станем, но голям зор това кърмене. Малката ми има предпочитания към едната гърда повече  Thinking  при вас така ли е?
Аз отначало си мислех че понеже на дясно ми е по удобно да я държа, на ляво не я държа добре, но сега свикнах, но тя пак се дърпа. Вече си мисля че имам проблвм със зърното  Thinking  

# 99
  • София
Абсолютно всяко кърмаче си има любима гърда Simple Smile това което ме изненадва е че твоето я е открило толкова рано. Обикновено по-късно почват с тия гевезлъци Grinning

# 100
Еми не знам  рано ли е, лиготии ли са newsm78 дърпа ми се една такава, не захапва толкова лесно колкото другата гърда, и скимти. Налага се да и натискам главата, което ми е доста неприятно  ooooh!  и май суче по малко..

# 101
И за мамите от пловдив, само да кажа утре от 10.00 в Кухнята на рая ще има безплатна лекция нантема "Здравословни проблеми при децата от 0 до 3 г"  и здравословно хранене на кърмачета, и грижа за кожата.  Лекцията е от Др Пепеланов (който е раждал в Селена може да го знае) Аз мисля да се пробвам да отида Simple Smile ако пускат с колички  Blush

# 102
  • София
Ами тя самата Руми Казва във видеото-когато се почувстваш готова, но не по-рано от 2 месеца, доколкото си спомням. Особено важно е да НЕ се прави коремна преса.
Боб и аз бих хапнала. Не се ограничавам от нищо, не забелязвам някаква особена зависимост с коликите засега.

Аз започнах коремни преси още към десети ден след раждането, защото ми казаха, че задържам кръв в матката и по този начин се изчистих без лекарства. Не съм прекалявала разбира се. По 20 на ден не повече...

# 103
  • София
Вие до кога ще перете с бебешки перилен препарат?
И перете ли бебешките заедно с вашите дрехи?

# 104
Самата Руми почва тренировките към 10-та седмица, което за човек занимаващ се професионално с това, ми се стори късно. Аз се чуствам готова, но ще изчакам още две седмици, да станат и при мен 10 седмици. Аз съм и след секцио, нали. Засега само правя по около 5000 стъпки дневно с разходки. Аз имам 7-8 кг. за сваляне, обачеее корема ми виси доста и ще видим, надявам се със спорта да се стегне, първият път не беше така, бързо се прибра. С дрехи е ок, ама без... Факторът ЕГН си казва свойта дума  Laughing

Бебешки за сега пера отделно, по натам ще смесваме с нашите. Свекърва ми глади  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт