Пролетно слънце грее, СЕПТЕМВРИЙЧЕ ден след ден лудее! тема №11

• 73 070
  • 535
  •   1
Отговори
# 165
Честито и от мен! Нека малката бъде много здрава и щастлива!!!! Hug

# 166
Вики, честит рожден ден и от нас с Искренчо. Бъди жива и здрава Wink

# 167
  • Пловдив
Много благодаря, момичета Simple Smile
Рожденният ден мина спокойно за нас и вълнуващо за Вики. Толкова вълнуващо, че милата успя да поспи само половин час на обяд и се събуди с плач /като имате предвид, че тя спи по 3 часа/. Вече си имаме момиченце, не бебе Wink :* Heart

# 168
Я кажи за подаръка - имахте ли, какъв. Нали и на нас ни предстои същото мероприятие наскоро Wink)
Не знам какво да му взема, предвид колко реве, не заслужава май нищо (тук си представете, че виждате 2-3 от онези озъбените зеленки човечета)

# 169
  • София
Нашите подаръци бяха предимно транспортни - колички, багерчета, със звуци и светлини, книжки. Едната книжка беше с автобусче и се разгъваше на писта. Много си играе и с влакчета, но за Коледа му бях взела комплекта влак от Лидл, та само ще го надграждам вече. За тези с момиченца мога да препоръчам Анабел - моето първо бебе. Каката ми я имаше от 1.6 г. и въпреки подарените след това 5 бебета си остана любимо дълго време.

# 170
  • Пловдив
Ами ние не сме много за ориентир по отношение на подаръци. Играчки почти не купуваме, защото тя не проявява интерес към тях или само моментен и не ми допада да трупам неща в къщи, които ще са от полза само няколко часа. Никога и не ме е задърпала за някоя играчка и спокойно си минавам през детските щандове. Разглеждаме и продължаваме. Виж топки не можем да пропуснем, нито балони Simple Smile) Вики не си играе с кукли. Обича да строи. Има един малък констурктор, с който строим кули от време на време. Баща й й донесе лего и много се надяваше да го хареса, но интересът й отново беше мимолетен. Книжки си разглежда с по-голямо удоволствие. Изсипва си гумените играчки от една торба и си ги нарежда на различни места. Рита топки. Пием кафе, готвим и ядем. Та подаръците бяха: конструктор, маса и столчета пластмасови, дреха, плюшена играчка /с която се търкаля до припадък/ и гучено конче за яздене. Ако не й бяхме подарили нищо, а цял ден я държахме на люлките или в парка да тича, щеше да е най-доволна Simple Smile

# 171
Момичета, ще живне темата покрай рождените дни.
Аз да се допитам пак до вас. Малкият е станал нетърпим. Когато не му давам да направи нещо, започва да крещи истерично, не позволява да го вдигна и много изкусно се усуква в ръцете ми. Иначе е много добро момче, но като дойдат такива ситуации, просто не знам как да се справя. Доста често вече се изнервям и аз и му кресвам, а понякога и шляпвам. На секундата съжалявам, но дали с това ми поведение не съм го направила такъв? Помагайте с някакви съвети. Работата с отвличането на вниманието не работи въобще. Помни много и като латерна повтаря това, което си е наумил - например пясък, пясък, пясък......и така до безкрай.
Като го махна насила (защото вече е тъмно и трябва да се прибираме), започва и да ме дере.
Съвсем се провалям във възпитанието, обаче само аз го гледам. Бабите са далеч, а таткото нали ходи на работа и един вид ние все още сме 24/7 заедно. Няма кой друг да е виновен за поведението му, освен аз. Sad

# 172
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
И аз ще се включа в налата позатихнала групичка....

Ох,Жулиета,и моя е същия.Имам чувството,че само моето дете е така....като се огледам наоколо само Валери се тръшка и реве до безкрай.Ако го оставя да си реве,ще реве и няма да спре с часове.Но аз винаги отстъпвам и му давам нещото,за което реве.Става все по-трудно Dizzy Face  Като споделя с някоя колежка на работа и ме гледат странно,техните деца не били такива,а били много послушни.
Мога да ви разказвам с часове какви неща прави на площадките с децата - циркове,панаири....не иска никой да го доближава и само крещи и бие децата.Даже като му кажа,че ще ходим на люлките и той ми казва "Вальо бии цата" Cold Sweat А аз постоянно му повтарям,че не трябва да ги бие.Вече не знам какво да правя с него,какви мерки да предприема.Приеха го на ясла и другата седмица живот и здраве ще започне да ходи там....Много,много се надявам да стане по-социален и дружелюбен към другите и да израсте този етап с удрянето.Това ми е надеждата,да свикне с другите деца вече. 
С храненето също имаме проблем - вече нищо не иска да яде,абсолютно нищо,нито закуска,нито обяд,нито вечеря.Само пие мляко.Отслабнал е с един килограм,водихме го при личната и тя каза,че е от кътниците,които му избиват.Започнахме да му разрешваме да яде чипс,кроки,близалки,само и само да сложи нещо в устата си....
Мислех си,че с времето ще стане по-лесно,но вместо това,ми става все по-трудно.
Спирам да пише,че само се оплаквам Sunglasses

# 173
Имам чувството,че само моето дете е така....като се огледам наоколо само Валери се тръшка и реве до безкрай.Ако го оставя да си реве,ще реве и няма да спре с часове.Но аз винаги отстъпвам и му давам нещото,за което реве.Става все по-трудно   Като споделя с някоя колежка на работа и ме гледат странно,техните деца не били такива,а били много послушни.
Lovely , ти за моето дете ли го писа това? Никаква, ама никаква разлика с нас? Само дето не колежки, а приятели и роднини ме гледат с укор и наистина казват, че техните не са си позволявали такова поведение.
Какво ще правим???

Последна редакция: чт, 07 сеп 2017, 00:38 от julieta_sv

# 174
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Не знам какво ще правим.Вие ще ходите ли на ясла?

# 175
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Хайде, хайде колежките ви са забравили какво е било в тази възраст.
Точно описание на бебешкия пубертет.Моят е същият, особено напоследък реве за всяко нещо и се опитва да се налага...нормално.Не е вината в никой от родителите.

# 176
оф, в една друга тема пиша за истериите на моя. Същото като това, което казваш. Не си го слагай, не си виновна хич. Не се дължи на глезене, нито на не-обичане. Дължи се на:
1. може да е изморен
2. Може да му е такава нервната система. С времето узрява,  идецата почват да реагират много по-нормално.

Моят дивак е ... ко да ти кажа - ако му причиня нещо насила - примерно го хвана за ръката, за да пресечем, ако той не е желаел - реве 1- пресечки по-нататък, тръшка се, свлича се на земята ... с други думи ми казва в прав текст - посмей пак, ако то стиска!

Търпение се иска, не се самообвинявай - няма да помогне

# 177
Аз се сещам за една група хора, които все държат да се изтъкнат на фона на някой, който се оплаква. И тук във форума е пълно с такива. Една майка ако разкаже нещо, свързано с детето ѝ, което я притеснява, веднага отговарят с "Ние такъв проблем нямаме. Моето дете НИКОГА не е правило така. Как го позволяваш" и други такива, които много често не отговарят на истината или просто хората помнят избирателно и си спомнят само хубавото.

Така че не се връзвайте на колежки и роднини. Подобни реплики наистина могат да накарат човек да се чувства ужасно. Аз напоследък от много по-кротки реплики избухвам. Само да усетя, че някой се опитва да ми се сравнява и да ме критикува и съм избухнала. Ако е сравнително чужд човек, не му правя сцена, но после го разказвам със съответния емоционален заряд на някой близък, който би могъл да ме разбере, най-често сестра ми Simple Smile Да ми е жива и здрава!

Имайте предвид, че децата много откликват на очакванията към тях и като им се говори непрекъснто за това, че бият децата на площадката, те остават с впечатление, че това се иска от тях и заявяват готовност да си изигрят ролята.
От гледна точка на възрастен това е лишено от всякаква логика, но децата точно така разсъждават.
По-ефективно ще е да не се обръща внимание и да не се првят бурни сцени, ако удари някого, а да се разсейва детето и да му се отклонява вниманието с нещо, по възможност преди да се е стигнало до конфликта.
Но внимавайте за сигнали кога са се отегчили, уморили и имат нужда от почивка. Цяло лято забелязвам деца, които поради неизвестна причина биват държани навън, но те вече са преуморени и не знаят как да го обяснят, понеже и самите те не разбират емоцията много добре. Просто усещат, че им е криво и започват да се дърпат с други деца за играчки, да удрят по някой шамар, да хвърлят пясък и колкото повече майките им се карат, толкова повече децата усещат, че напипват правилното действие, с което да предизвикат прибиране и продължават да дълбаят в тази посока. Накарая след като са ошамарили и охвърляли с пясък половината деца на площадката, майките ги прибират "за наказание", а то детето към това се е стремило през цялото време.

Срещу лошото поведение много помага детето да има избор къде и с какво да си играе и да има стриктен режим, да знае винаги какво следва, а не да се чувства като в небрано лозе.
Това са общи работи, разбира се и няма никаква гаранция какво ще проработи, но имайте си предвид, че известен инат и тръшкане са в реда на нещата. Децата още са малки да схванат логиката на света и всичко, което не е както им харесва, им се струва, че нарочно някой им го прави.

# 178
  • Пловдив
Валери се тръшка и реве до безкрай.Ако го оставя да си реве,ще реве и няма да спре с часове.Но аз винаги отстъпвам и му давам нещото,за което реве.

Според мен това е разковничето - склоняваш пред мрънкането. Щом веднъж си "свела глава и отстъпила", следващият път ще се тръшка двойно повече, защото знае, че накрая става, както той иска. Защо не опиташ да устоиш на сцените ... но в началото ще ти е много трудно щом веднъж е разбрал, че тръшкането действа. Не отстъпвай. Не обяснявай. Кажи му с твърд и спокоен тон "казах не" и стискай зъби. Не спирай да му показваш, че го обичаш, но не одобряваш поведението му.Би трябвало след няколко пъти да се научи. И много съм съгласна с Юна, че детето се нуждае от твърди граници - да е наясно какво следва, какво да очаква. Аз например, като наближи времето да си тръгваме от някъде, казвам на Вики, че след малко ще си ходим. И тя негодува, разбера се, не иска, но през няколко минути й го повтарям и тя свиква като че ли с мисълта и накрая сама тръгва. Казва чао на люлки, деца и всичко винава без истерии. Ако се люля, й казвам "Ще те залюлям още 10 пъти и ставаш. Да?" и броя. Тя ме гледа с едни големи заинтригувани очи, превръщам го в игра, брои с мен /по неин си начин Simple Smile)))/ и като кажа "10" спира люлката и я взимам. Кадвам й какво трябва да направи, не я моля и увещавам итя слуша. За съпоставка: баща й винаги я пита "искаш ли ...", Вики казва "не", той започва да я пита "защо" и навлиза в едни обяснения ... накрая, защото трябва, например да я облече, прави това, за което я е питал и с което тя не се е съгласила и картинката е ядосано, объркано и мрънкащо дете - "защо ме пита, след като не зачита мнението ми".

Поне при Вики това действа и за себе си съм намерила начин за справяне в /не всички/ ситуации. Дано съм била от помощ Simple Smile

# 179
Благодаря ви, момичета! Ще си препрочитам отговорите ви за кураж! Hug
Lovely, не, не ни приеха в ясла. Засега не възнамерявам да го пускам и в частна.  Да видим докъде ще се докараме!

Общи условия

Активация на акаунт