Пролетно слънце грее, СЕПТЕМВРИЙЧЕ ден след ден лудее! тема №11

• 73 033
  • 535
  •   1
Отговори
# 360
Ако вашите деца могат да подредят такива пъзели, те са генийчета в моите очи! Браво!
Аз още се мъча да науча моята да сглобява парченцата. Въобще не говорим за картинката, а за чиста фина моторика при сглобяване на две парчета, което нея все още много я затруднява.
Друго, с което се сблъскваме като трудност - не иска да научи цветовете. Каквито и цветове да разглеждаме, за нея съществува само синьо. Само него забелязва с удоволствие и коментира. Другите са жертва на остра липса на интерес Grinning На жълтото може да каже червено, може и зелено. За черното коментира, че е "ганно", демек не ѝ харесва този цвят.
Обикновено черно и червено са ярки цветове, на които децата се радват, но в случая моята дъщеря не ги отразява. "Не е ли синьо, не ми го хвали".
Гледах някакви клипчета с каката, когато е била на тази възраст и се депресирах. Малката изостава от кака си с цяла една година. Говори както кака ѝ говореше на 1.5г, ако не и по-зле. Отдавна го забелязвам това изоставане, но сега вече е много драстично и се чудя дали нещо мога да направя.
Но пък е много по-готин характер. Винаги на всеки иска да помогне, супер отзивчива и мила. Каката беше и още си е голямо егоистче.
Абе здраве да е Simple Smile

# 361
ateto, температурата е много притеснителна. Може антибиотика да не е подействал. Задължително идете пак спешно на преглед. Дори да не е от пневмонията, по-добре да сте сигурни, защото си е опасно.
Възможно е да е от зачервяването, но нека доктор да прецени.

# 362
  • София
Ние започнахме с това:
Според мен е много подходящо, защото колите са с различен цвят. На тях им беше интересно също защото познават много добре героите - това им е любимото филмче. Освен това са с много малко части и като за начало е идеално детето да разбере как се прави.
Инаме и едни от лидл с по 15 и 30 части, на картонче, не в кутия. Тях не мога да ги намеря. От тях имаме с Леденото кралство, Колите и мечо Пух.
А от лидл са и панорамите на Колите и Леденото кралство с по 160 части на Clementoni.
А последно купих това и НЕ го препоръчвам:
Не го препоръчвам защото красавицата е на много места с почти еднакъв размер навсякъде, а също и винаги е с жълта рокля. Розите също са на няколко места. Това много ги заблуждава и ги кара да взимат парченце и дълго да се мъчат да го съединят с други от групата, но се оказва, че то не е там, където мислят. Въпреки че бяха редили по-големи пъзели от този преди това, този с 60 части най-много ги затруднява. Затова големината няма значение, стига да има отличителни части от цялата картинка, които със сигурност могат да сглобят като група.

Последна редакция: чт, 08 мар 2018, 00:30 от katya_pk

# 363
  • София
Ауу, докато го напиша този коментар (цял ден), доста съм изпуснала. Атето, как сте? Пиши когато можеш.
За пишката - малкия от известно време не ми дава да го пипам. Всъщност на никой не дава. Мие се сам под наш надзор, но само гледаме. Възможно ли е и при вас да е дошъл такъв момент и затова да не дава, не от болка, просто да е решил, че му е неприятно.

Юна, сега ми припомни, че Ели беше същата с цветовете - викаше „синичко” (умалителна форма  Laughing ) до доста голяма, никой друг цвят не я трогваше и не ги знаеше, понеже явно никак не успяваха да я заинтригуват. По някое време това се промени. Явно си е до интереси Simple Smile

# 364
  • Северо=Западналия край
За съжаление продължава температурата и днес следобяд ще го водя на лекар. Определено пилето му е много червено и не дава да пипам.

# 365
  • Северо=Западналия край
Честит празник мили дами !!!
Бъдете здрави , обичани , щастливи ,
всеотдайни , работливи , късметливи ,
усмихнати , слънчеви , лъчезарни ,
лекичко глезливи и малко инатливи !!!

# 366
  • Варна
Честит 8-ми март и от мен

# 367
  • София
Честит празник, момичета. Бъдете много обичани и уважавани.  Hug
Атето, как сте?

# 368
Честит празник, момичета! Бъдете обичани и уважавани мами и съпруги!
Как е Емо и аз да питам? Какво се оказа?

Цветовете не знам на каква възраст ги е знаела каката, но с малкия срещам затруднения - уж знае коя е червената и синята кола, но не всеки път.

# 369
Честит празник и от мен! Много здрави да бъдете вие и семействата ви! bouquet
За цветовете - на братовчедка ми момичето ги научи почти на 4 год, така че рано или късно стават нещата. Жорко ги знае вече, но не мисля, че заслугата е моя, а явно бързо ги възприе. Казват, че на 4 годинки всички деца се уеднаквяват - бърборене, цветове, броене, пъзели......
Атето, много ме интересува темата за пишката му. Жорко също не ни дава да му я пипаме. Дано всичко е наред при вас.

Последна редакция: пт, 09 мар 2018, 07:52 от julieta_sv

# 370
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Честит празник, дами!
При нас ситуацията е като при Юна, пъзели,
цветове и спокойни неща не са ни по вкуса. Все тичаме, хвърляме и почти не говорим.Някои определени думи се повтарят до откат и тук там някоя нова.Иначе на моменти не млъква с бебешкия език.
Атето, дано бързо се дооправите.

# 371
Честит празник и от нас,  пожелаам ви да чуете от децатс си нсй незабравимите и сладки стихчета
Да ви ажа честно,  те са ми любимата чяст ня всеки празник
Атето,  ако се налага,  отново влезте в болницата,  темп е много опасна,  щом е. Повторна инфекция,  не рискувай
Успех и кураж ти желая,  и туй ще мине

# 372
  • Северо=Западналия край
Днес е добре, водих го вчера на доктор и каза, че му няма нищо...... От къде тази Т незнам. Вчера не е имал, единствено един ден след антибиотика имаше, но я поддържаше цял ден, и то висока. Офффф, дано да мине вече, че съм на тръни.

# 373
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Атето,как сте?
Валерко тази сутрин се събуди с 39 градуса и го заведохме при личната - има бронхит.На третия час след като му дафох Панадол пак вдигна,но 39.5.Редувам Нурофен и Панадол ,но не смъква напълно Т и след час-два вече има 38 Confused Аман от болести.! Оплаках ви се.Дано да подейства бързо антибиотика.До вчера нямаше никакви симптоми,освен лека кашлица .

# 374
  • Северо=Западналия край
Емо е добре. Засега ще си постои вкъщи, няма да го пускам на градина, че направо настръхвам като се сетя..... Вчера взех Имонобор кидс актив, някой давал ли е и има ли ефект? Досега мислех, че витамините са достатъчни за имунната система, но докторката ме светна, че имуностимулатори не са витамини.....дано помогне да прескочим някой вирус занапред.
Lovely, тази температура е отвратителна, трудно се влияе от Панадол и Нурофен, аз давах Хексалгин. Дано бързо мине на Валерко. Щом е с бронхит правете и инхалации, на нас те много ни помогнаха.

Общи условия

Активация на акаунт