Пролетно слънце грее, СЕПТЕМВРИЙЧЕ ден след ден лудее! тема №11

• 72 900
  • 535
  •   1
Отговори
# 105
Румка, при вас пада веселба!
Кате, дано се оправят нещата. И аз не знам кой ще бие при нас в битката на характери. Много трудна задача ни чака.
Юна, беше права за новата версия на бгмамма. Ужас! Въобще не ми е удобно, даже и не мога да свикна къде да гледам/пиша. Може би с времето....
Моят малчо много говори вече, а от скоро се опитва и да запява и то с точния текст на песничките. Много ми е сладък!:heartpulse:  Интелектуално засега е много напред, но продължава да прави проблеми с яденето - все с песнички се залъгваме иначе не иска. Освен това и нощем се буди и преревава по около 5-10 мин, т. е. все още не спи спокойно и то откакто се е родил. Освен това като го изведа някъде много се поти. Децата около него не са така. Дали всичко е наред с него??
Има две неща, които повтаря нон-стоп: Малко водичка и биба.  Само сме с нещо такова в устата.

# 106
  • София
Аз в началото наистина опитвах първо с разбиранеи любов да я успокоя, после с игнорирането, но май като започна мило и тя се ядосва още повече, понеже вероятно не й харесва, че тя плаче, а аз съм спокойна.
Интересни са и другите трикове, ще пробвам, пък да видим дали нещо ще има ефект.

Румка, това с помагането е много хубаво, и аз не им преча да ми помагат, дори да имам двойна работа после, обаче от друга страна понякога просто няма време и те се сърдят. Чак боядисване обаче ми се струва опасно.

Жулиета, браво на вас. Не се безспокой за яденето, те са вече по-големи. И ние говорим вече доста, но някои неща само аз и кака му му ги разбираме Smiley  и е много интересен като каже: мамо, моя те дай ми ... (нещо което иска да му дам). Понеже както казах каката доста не ме слуша и аз това „моля те” го казвам почти във всяко изречение и сега и той така прави. Заради нея ще вземе да стане много възпитан ... Simple Smile

# 107

Моят малчо много говори вече, а от скоро се опитва и да запява и то с точния текст на песничките. Много ми е сладък!:heartpulse:  Интелектуално засега е много напред, но продължава да прави проблеми с яденето - все с песнички се залъгваме иначе не иска. Освен това и нощем се буди и преревава по около 5-10 мин, т. е. все още не спи спокойно и то откакто се е родил. Освен това като го изведа някъде много се поти. Децата около него не са така. Дали всичко е наред с него??
Има две неща, които повтаря нон-стоп: Малко водичка и биба.  Само сме с нещо такова в устата.

Моят май се поти само покрай косата, когато е много рунтав. Инак май не се поти? свекърва ми е така - тя никога не се поти, освен ако не е станало примерно, 45-46 градуса. Нз - може някои хора да са така?

Аз много съжалявам, че не ползва биба, и пръстите не се научи да си лапа... За сметка на това ползва мен при секи удобен, и не до там удобен, случай. Ама какво да се прави ...

# 108
  • София
А моят малчо още ползва биба, когато заспива. На родителската среща за яслата ни казаха, че е добре бибите да се махнат. Обаче аз някак искам това да си стане плавно. Понякога я забравя и пак си заспива, но сети ли се за нея и поиска ли си я, трябва да я дам, иначе рискувам да се разсъни и да си навлека проблеми.

За потенето - и деамата се потят сега в жегите, нощно време възглаениците чак се мокрят, ако са в колата целите гръбчета са им мокри и ги преобличам.

# 109
  • Северо=Западналия край
И моят си търси бибата за заспиване. Без нея рядко заспива, иначе през деня не я търси.
Много ме притеснява, че постоянно пищи като спомена гърнето. Не дава да го сложа и за секунда, водя го и до тоалетната и банята, но и там не иска. Като му сваля памперса за да го карам да седне, той дърпа пампито и се опитва да си го сложи сам..... Много ми се искаше на ясла наесен да тръгне без памперс, но явно няма да стане.
Иначе и ние сме като повечето деца, тръшкаме се за щяло и нещяло..... Но най ме притеснява, че много се бият с батко си, ама много...... Почнах да ги деля през деня единия да е в едната стая, другия в друга. Постоянно нещо не могат да разделят, нещо си пречат и все вкъщи се пищи Sad

# 110
  • София
И моите деца се карат и бият. Вече играят с едни и същи играчки, обаче по различен начин с тях и обикновено тя му се дразни на това как той си играе (по-бебешки вероятно), започва да му прави забележки и да се изнервя и той като види как тя се ядосва, започва още повече да я дразни. Искаше ми се всичко да е общо, но започвам да си мисля вече, че не е добре. Сега опитвам с това всичко да е на някой (незнам дали е добре). Имам чувството, че като знае детето, че нещо е на другото дете и не се налага толкова върху това как другото да го използва. Също се опитвам да ги уча да си споделят. А май като знае, че нещо е негово и повече го пази от повреди. Не съм сигурна дали ще има положителен ефект от това, но опитвам.

При моите деца забелязвам следните форми на манипулиране - каката е дразнещо мрънкаща, може да мрънка и половин час за нещо, мрънкането да прерастне в рев и дране, но някак с по-ниски децибели. Силата й е в продължителността. Малкият не мрънка. Когато нещо не стане на неговото той надава такъв пронизителен писък и толкова силно започва да реве с примеси на пищене, че ушите ми заглъхват, а вероятно го чуват през девет квартала в десети. Силата му е в децибелите. Обаче успея ли да устоя на този удар, продължителността му е не повече от минута-две. После явно вижда, че няма да стане на неговата и просто спира и започва да се занимава с нещо друго

# 111
Смятам, че ще има полза, но докато се осъзнаят, ще мине време  Hug

# 112
Започнах с махането на памперса. Първите дни беше голямо шоу - през 15 до 30 минути имаше локви. Сега вече не успява да изхаби 16те слипа, които купих. Нито казва, нито показва още, но аз не се отказвам, нищо че е малко по-трудоемко от памперса. Поне съдейства като не отказва да пишка прав вкъщи и на вън, буди се сух от следобеден сън всеки път, през нощта все още има и мокри памперси. До септември има време  Joy
И каката го дразни неочактвано за мен, мислех че е голяма за такъв вид сплетни и драми.  ooooh!

# 113
ей, браво на детето! А ти къде се изгуби толкова дълго  Flutter Hug

# 114
Румка, бяхме на далечна семейна почивка.  Party Беше страхотно въпреки децата......е ще дойде и моето време някой ден само да чета и да пия коктейл без някой да е гладен, да яде бисквита с пясък, да му го няма багера и да му се пишка в неподходящ момент.  Mr. Green

А за такива, на които им предстои мяхане на памперса, аз купих слипове от Джъмбо - много добре се държат след толкова ежедневни пранета и никак не са лоши на вид и цвят.  Grinning

# 115
да, ама като тръгнат в 1ви клас, тогава идва това време. И ако тогава се поизлъжеш за трето, ай пак ти се разминал коктейлът  Crazy

# 116
  • София
Grinning Румка, аз затова сега си повтарям всеки ден, че няма да има трето. Така си се настройвам, понеже преди винаги съм искала три деца. А сега след тия две едно след друго само си представям как ще се върна към малко по-нормалното ежедневие, ще започна пак да правя някои неща, които преди съм правила, а сега са се превърнали само в хубав спомен и ще имам глътка отдих от ежедневието, което имам в момвнта. А всички ми казват, че това е от продължителното майчинство и като се нормализират малко нещата, пак ще ми се прииска да гушкам бебе. Ще видим Simple Smile

# 117
Много е възможно да ти се прииска, като тръгнат на училище Simple Smile

# 118
Хех, ти си толкова грижовна, и струва ми се, че си и по-младичка от мен.
Та - ще те чакам в темата за многодетните след ... ами да кажем, 4 години Wink  Crazy

# 119
  • София
Grinning Хехе, надявам се ако не там, поне тук да си пишем след 4 години. Пък може и да се видим по-натам.

Иначе съм на 32.

Общи условия

Активация на акаунт