Пролетно слънце грее, СЕПТЕМВРИЙЧЕ ден след ден лудее! тема №11

• 73 061
  • 535
  •   1
Отговори
# 240
Мацки, тук съм,чета докато ходя, така и пиша. Пак всички са болни. Искрен вчера ясла, през нощта Т
Инак злати има спазми, баткото друго
Уж аман

# 241
Благодаря ви за поздравите!

Интересно ми беше да разкажете за яслата и как се адаптират. За нас този момент още е далеч и нямам представа как ще се развият нещата, но предполагам като наближи, ще започна да я оставям в някое клубче за по няколко часа на ден, за да свикне първо без мен, после с други хора и накрая с различния режим на живот.

Румка, бързо оздравяване! Ох, това с "всички болни" е много неприятно Sad

Моята голяма дъщеря пък явно пубертета я подхваща. Преди няколко дни се покачила на един покрив, не много висок, някъде към 3 метра беше, аз го видях. И скочи от там. После три дни я боля главата и лежа вкъщи, виеше ѝ се свят. Дали има връзка или беше вирус, не мога да кажа, но никой друг не се зарази и затова заподозрях скачането. Едно момче се покачи преди нея и скочи и тя да не остане по-назад, че нали е много смела и героична...
Понякога такива неща прави, че... не знам просто.

# 242
  • София
Румка, бързо да им минава на момчетата. Направо не ми се мисли как се справяш като са болни и тримата.

Юна, а тя паднала ли е като е скочила? 3 метра са много голяма височина. Дано нищо да й няма. А аз си мислех как става малко по-лесно и са по-осъзнати като растат ...

Тази сутрин като оставих малкия, видях как му се пълнят очичките със сълзи и в момента, в който влязоха вътре, се чу такъв жален рев, че направо ми се късаше сърцето. Sad Явно с него ще е по-трудно адаптирането.
Каката обаче си влезе спокойно в градината и изобщо не се трогна от това, че я оставяме.

# 243
Така е, с по-големите деца адаптацията става много по-лесно. Те вече са наясно, че са в градината за известно време, че мама ще дойде да ги вземе, интересно им е да играят с други деца там. С малките е по-трудно, защото нито могат да разберат какви са тези хора около тях, нито се радват особено на другите деца, в тази възраст ги приемат донякъде враждебно и повече се конкурират за играчки, отколкото да си играят.
Но и при тях с времето нещата се получават, просто е неприятно, че го има този рев в началото.
Дано яслата ви да е добра и учителките да са разбрани.

Юна, а тя паднала ли е като е скочила? 3 метра са много голяма височина. Дано нищо да й няма. А аз си мислех как става малко по-лесно и са по-осъзнати като растат ...
Другите може и да стават по-осъзнати, ама моята не е от тях...
Иначе не падна, скочи си на крака, не се е оплаквала, но то такъв удар върху цялото тяло не може да не се отрази.  Ох, колко още глупости има да прави, даже сега едва започва... Направо не искам да си мисля.

# 244
Честит рожден ден на Искрен! Да е жив и здрав, никакви болести тази зима, много да му харесва в яслата и мама да е спокойна, че всичко е наред!
Simple Smile

# 245
Много много благодаря!
Ние си празнувахме в болницата, ама днес ни изписват
Урааа вече сме на две!

# 246
Ох, пак ли болница Sad
Добре, че ви изписват вече!

# 247
  • Северо=Западналия край
Честит рожден ден със закъснение и от мен на Искрен! Да е жив и здрав и много да ви радва! Дано вече не боледува сериозно.
Сещам се преди две години какво чудене беше, къде се беше изгубила Румка. А тя се завърна с един страхотен цветен разказ за щастливото събитие!
Бързо минава времето, кога бяха бебета, а сега са вече пораснали дечица.
Аз преместих моят мъник от яслата. За 4 дни където ходи видях само мухъл, мърсотия и стари мебели в яслата. Как може толкова мизерия и то в ясла където са толкова малки децата. От днес е в детска градина, яслена група. Много приятна обстановка, чисто и приветливо. Дано бързо свикне.

# 248
Звучи много добре новата градина, дано да му харесва повече!

# 249
Румка, Честито и от мен! Много да е здрав Искрен, а и батковците му!!! Hug Hug Hug

# 250
 Hug Hug Hug
Благодаря ви, прекрасни сте!
И аз се отказах от една ясла-саниране, модерна-ама мухлясала. Записах го в не-саниране, но и не-мухлясала.
Да ви кажа, доста израстна. Дали възрастта е преломна, или яслите оказват влияние-нз. Говори, разбира, закача се, и се шегува с нас. Вчера танцува много, и повтаря-"яко!"
Танцува страхотно - съчетание между диско - мести краката и се кърши, брейк - прави гимнастически упражнения по земята, и театрални нотки - намига ни, казва "яко" и "ла"-тоест, ела, ела!
Това е някаква авторска версия на по-малкия ни батковци, явно.
Не знаем на кого са се метнали, н у е на нас?
 Joy

# 251
  • София
Румка, честит рожден ден на Искрен и от нас, с мноого закъснение, но с най-най-добри пожелания да е здрав и винаги весел.
Вие имате дарба явно в танцуването. В детските градини има различни танцови занимания и мже да го запишете, сигурно ще му е интересно Simple Smile
А вие за какво пак сте били в болница?

Атето, дано новата ясла да е по-добре. Мухалът играе голяма роля за здравето на детето.
И като стана дума за здраве, тия дни не успях да пиша, защото пак сме болни ние. Изкараха едва 4 (четири!!!) дни на ясла и градина и се разболяха. Sad Общо им се събра около седмица да са здрави. А нашата градина изобщо не е мухлясала, даже си е супер и вътре е много хубаво. Бях чувала за това, че в началото боледуват много, но все се надявах да не е още след първата седмица ... Тая нощ малкия вдигна 39,7, а аз от две нощи почти не съм спала. И двамата са със сополи, Ели кашля от сополите, но поне този път тя не повиши температура. Лекарката каза, че едното му ухо е зачервено и от това възпаление идва температурата. Сега му капя капки в носа, в ушите, давам панадол или нурофен ако вдигне температура и чакам да минат три дни и да видим дали ще спре да вдига или ще трябва да взема антибиотик. Дано да се размине.

# 252
Ако имате желание може да им давате някакви подсилващи средства на децата, които ходят на ясла или градина.  Има доста изобро на добри имуностимулатори. Поне до март догодина по мои наблюдения децата ще си боледуват, къде по-сериозно, къде по-леко.
Аз на моите им давам в момента само лактобацили също превантивно. Подготвила съм им и пчелен прашец. По натам ще включа и Марсианци.
Всички бързо да оздравяват!

# 253
  • София
Охх и лекарката вчера така ми каза - че до март постоянно щели да са болни сега като за първи път тръгват на ясла и градина. Иначе мисля да давам рибомунил, по нейна препоръка, обаче за него детето трябва да е здраво, а аз точно когато реших да го почвам - 10-тина дни преди тръгването им на градина, те взеха, че се разболяха. Вчера лекарката каза да не чакам да са няколко дни напълно здрави и двамата, защото такива дни почти няма да има до пролетта - все на някой от тях щял да му тече носа в даден момент, така че изчаквам да са почти здрави и го почвам.

# 254
Ний пак гърч:-( увеличиха ни сиропа, дано да няма повече.
По болницата е много гадно и страшно...такива диагноза видях и чух, че не мога да спя.Sad((((

Общи условия

Активация на акаунт