ДУБАЙ - тема 13

• 138 595
  • 1 018
  •   1
Отговори
# 180
От опция 1 (Donatello) имам лични впечателния,  хубави просторни стаи и не е толкова далече от метрото, намира се между двете метростанции Sharaf DG и Mall of Emirates. Само искайте тиха стая, че има бар в хотела. Няма да ви е проблем ходенето щом е за ноември, не е толкова далече. Другият хотел ми изглежда по отдалечен и рейтинга не му е много добър. Вижте в района и Flora Al Barsha.
Точно такъв отзив от първо лице ми бе нужен! Благодаря!
Flora Al Barsha го гледах, но ни идва почти 2 пъти по-скъп от Донатело. По мапс-а дават 5-6 мин. пеша от него до Sharaf DG, а до станцията на мола е по-далеч. Мисля че за ноември няма да е проблем 10-15 мин. пеша рано сутрин или късно вечер. Бара най-вероятно е на покрива, и трябва да искаме помещение на по- нисък етаж, нали така?

# 181
От опция 1 (Donatello) имам лични впечателния,  хубави просторни стаи и не е толкова далече от метрото, намира се между двете метростанции Sharaf DG и Mall of Emirates. Само искайте тиха стая, че има бар в хотела. Няма да ви е проблем ходенето щом е за ноември, не е толкова далече. Другият хотел ми изглежда по отдалечен и рейтинга не му е много добър. Вижте в района и Flora Al Barsha.
Точно такъв отзив от първо лице ми бе нужен! Благодаря!
Flora Al Barsha го гледах, но ни идва почти 2 пъти по-скъп от Донатело. По мапс-а дават 5-6 мин. пеша от него до Sharaf DG, а до станцията на мола е по-далеч. Мисля че за ноември няма да е проблем 10-15 мин. пеша рано сутрин или късно вечер. Бара най-вероятно е на покрива, и трябва да искаме помещение на по- нисък етаж, нали така?

Барът е на приземния етаж (фоайето), така че искайте стая на по-висок етаж. А ако имате късмет имат практика и да ъпгрейдват към по-висока категория стая, ако натовареността на хотела позволява и сте за повече нощувки. До молът и метростанцията там е около 10 минути ходене (входът откъм хотел Кемпински) до Sharaf DG е една идея по-близо.

# 182
Хотелът беше решен и преди това на 80-90%, но сега сме убедени че това(Донатело) е нашият, и няма да го канселираме. Там ще сме 5 дни, а 2 в https://goo.gl/ZYiR5d. Понеже не видях отделна тема за Абу Даби, ако някой има впечатления за хотела и района моля да сподели!
Когато наближи още малко пътуването ще Ви тормозя с още въпроси.

# 183
Моето пътуване наближава надявам се да ми помогнете с програмата :
20.09 - пристигане,настаняване , най вероятно вечеря в Мол на Емирствата (хотела ми е Ситимакс в Ал Барша).

21.09 - рано сутрин плаж до Бурж ал Араб. Обиколка на Мадинат Джумейра , разходка с лодка . И  мисля отправяне към Дубай мол за фонтаните
Допълните нещо колко този район може би около Бурж ал Араб

22.09 - рано сутрин към Дубай мол . Разглеждане на Дубай мол ,посещение на аквариума и качване на Бурж Халифа в 17:00 , след това разбира се фонтаните

23.09  - рано сутринта плаж на Дубай Марина , разходка из Марината , посещение в Марина мол , вечерта разходка из JBR   .  

24.09 - разходка с влакчето до Атлантис и хапване на сладолед , след обяд Сафари  екскурзия от Райна турс.

25.09 - цял ден в Абу Даби сити тур от Райна турс

26.09 - посещение на района с пазарите Бур Дубай и Дейра искам да вмъкна зоогическат градина в Дубай заедно Reef mall  вечерта може WIFI mall.

27.09 - сутринта не знам допълните нещо.
Преди полета около обяд отправяне към IBN Batuta mall  искам да го разгледам и отправяне към летището.

Ако някой има предложения и ако може да допълни нещо нека пише . Simple Smile

Последна редакция: ср, 06 сеп 2017, 12:12 от ludmil98

# 184
Да, не си губете времето в зоологическата градина.

Stranger4,  мястото на хотела в Абу даби е ок, централно.

# 185
Цитат на: тити
Защо какво и е на зоологическата не е хубава ли или не е нищо интересно Simple Smile
link=topic=977326.msg35508843#msg35508843 date=1504688672
Да, не си губете времето в зоологическата градина.

# 186
Не си струва зоо-то. А и върви преместване на животните в новия парк, който трябваше да е отворен вече. Какъв е тоя Рииф мол? До Зоо-то е Меркато мол, който също е интересен, а пред него има голям плаж. Ама все пак си е просто мол.

# 187

В първите теми още се пише за Рииф мол той се намира в Дейра и много хора пишат че там има доста ефтини дрехи Simple Smile Не ми е задължителен в програмата но ако има време ще отида да го видя

Не си струва зоо-то. А и върви преместване на животните в новия парк, който трябваше да е отворен вече. Какъв е тоя Рииф мол? До Зоо-то е Меркато мол, който също е интересен, а пред него има голям плаж. Ама все пак си е просто мол.

# 188
Видях му сайта. Нищо особено - боклуците на Сплаш ги има в повечето молове. Останалите магазини са си нормални магазини. Ако искате евтинджоси - на пътя между Дубай и Шаржа е пълно с такива.

# 189
И аз така го определих по картата, но друго си е като чуеш мнение на "експерт". А и отзивите са му добри, така че най-вероятно ще е той.
Благодаря!

# 190
www.louvreabudhabi.ae/
Нашият Лувър отваря официално на 11 ноември. Предполагам, че за туристите ще е чудесна възможност да балансират с шопинга и плажа.

Stella80 да каже дали е готин новият last exit - не този в стил 'америка на 50те' по пътя от абу даби, а по-новият, на тема 'краят на света'. Там бих се завъртяла да пийна едно апокалиптично кафе 😆

# 191
 Не знам, Тити, от лятото насам съм извън ОАЕ. На зима пак ще ви дойдем на морето Wink

# 192
  • sofia
Здравейте, Моля за малко помощ, относно билетите на Big Bus. Заслужава ли си купуването на Delux билет за  7 дни с включени сафари и круизите с лодка, или е по-добре да ги резервирам тези неща отделно и да взема класически билети за Big Bus?  
https://www.bigbustours.com/en/dubai/deluxe-dubai-tour-ticket/

Последна редакция: вт, 12 сеп 2017, 00:16 от lite

# 193
Здравейте,

Знаете ли в кои дни Джумейра бийч и Ал Мамзар са затворени само за жени? Намирам доста противоречива информация.

# 194
Какви кредитни и дебитни карти се приемат на машините за изваждане на nol карта? Разбрах, че с кеш не става.

Общи условия

Активация на акаунт