ДУБАЙ - тема 13

• 138 876
  • 1 018
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
Здравейте, имам възможност за избор за 5 дневно пътуване до Дубай - 20.11, 27.11 или 04.12. Кога е по-удачно да се пътува от гледна точка на климатичните условия. Притеснявам се да не уцелим дъждове или пясъчни бури😊Някой може ли да ме ориентира коя дата да предпочета.

На първа страница има линк за температурите през годината.Виж ги там, може да се ориентираш за решение. Аз мисля, че през ноември е по-добре.

Според мое лично мнение 27.11. е точната дата. Миналата година по това време бяхме в Дубай. Времето беше перфектно във всяко едно отношение- няма бури, няма валежи, чудесно за плаж, не прекалено горещо.

# 241
  • ПЛОВДИВ
Здравейте, имам останали 2 ваучера за хапване, които не използвахме - 2 хранения на 2 души. Храната е фаст фууд. Подарявам ги, нека ми пише някой, който ще ходи скоро в Дубай, за да му ги изпратя.

# 242
  • sofia
Здравейте, след като изчетох повечето теми вече знам, че е най-изгодно да си вземем долари от тук и да ги сменим там, не ми стана ясно обаче, ако имам левове там мога ли да си купя дирхами с тях? Ако е да, може ли насока къде и евентуално да проверя курса от тук.Благодаря.

# 243
Здравейте, след като изчетох повечето теми вече знам, че е най-изгодно да си вземем долари от тук и да ги сменим там, не ми стана ясно обаче, ако имам левове там мога ли да си купя дирхами с тях? Ако е да, може ли насока къде и евентуално да проверя курса от тук.Благодаря.
Не можете.

# 244
😀 Миналата година бяхме в Дубай с едни познати и се пошегували да сменят левове в долари и то в банка. Този от банката ги гледа и се чуди после извика още няколко служители и те ги гледаха и чудеха и накрая им казали, че немогат да ги сменят 😀😀😁😁😂😂

# 245
Левове в Дубай как пък не

# 246
  • sofia
Благодаря!

# 247
Дори ако можете си сменет някой лев в дирхами в България за да се придвижите поне от летище до хотел

Последна редакция: пт, 13 окт 2017, 12:33 от Bibon4e

# 248
Здравейте,
имам 2 въпроса относно предстоящото ни пътуване.
1. До колкото видях, в началото на ноември залеза е около 17.30 ч. Ако запазим за Бурж Халифа за 16.30, дали ще можем да видим Дубай и по светло и по здрач. Или нещо бъркам?
2. За сафарито се колебаем м/у Raynatours и Arabian day safari. И при двете е около 200 лв. за тримата, с вземане от хотела. Какво бихте ни препоръчали.
За по-евтините варианти от сайтовете за групово пазаруване май събират кандидатите от различните пунктове с рейс(бус) и в пустинята се разпределят по джиповете.

Перфектното време е 17:00ч. Миналата година бяхме там в края на ноември- 28.11.Успяхме дяа видим Дубай  и по светло и по здрач. Уникално е и си заслужава.Наредете се на опашката за качване около половин час по- рано.
Вече запазих за 16.30 защото е последният от "евтините" часове. Ако може да се замотаем и да хванем и залеза добре, ако не здраве да е.

# 249
Тъй като нашето пътуване наближава - можете ли да ми дадете инфо за това какви джобни на човек са нужни за 4 дни там. Казаха ми, че екскурзиите мога да ги запазя и в хотела. Но все още ваучерите и трансферите не са ми особено изяснени, колкото и да изчетох, все се чувствам неподготвена. Успех на всички и много пътувания!

# 250
  • На зелено
Днес попаднах на много добро и информативно видео за Дубай. Името му "Welcome to Dubai 2017" и линкът долу в скрит текст. Разказват за различните част/квартали на Дубай, чрез трима човека. Съответно дават и насочващи съвети за туристи относно градки транспорт, телеком и  т.н. Ясно е, че много от нещата са предъвкани тук хиляди пъти, но видеото е прекрасно оформено. Чрез него се ориентирах за винтидж сафари, както и за др.места, които искам да посетя.

Скрит текст:

А, забравих, днес свалих и app "Visit Dubai". Дава го, че е на тяхното правителство за улеснение на туристите.
За неговата ползваемост и приложимост не мога още нищо да кажа, защото не съм го разцъкала.

Успех и много приключения в Дубай!

# 251
# 252
Някой да има останали ваучери за Ferrari word?

# 253
В Дубай върви основно тяхната валута ДИРХАМИ и банкноти с цвета на едни влечуги ! newsm78

# 254
Здравейте, ноември месец ни предстои пътуване до Дубай. Изчетох темите и намерих доста полезна информация, която определено ще ни е от полза. Пътуването ни ще е с агенция,  като  първите дни вече са организирани- ще започнем с Дубай Креек, Баштакия, Музея на Дубай, пазара за подправки и златния пазар. Ще продължим с Бурж Ал Араб, Мединат Джумейра,  Палмовите острови, Дубай Марина . Няма да пропуснем разбира се сафарито в пустинята и цял ден в Абу Даби.  Ще имаме и вечеря на арабска галера.  За следващите 3 дни съм планирала Дубай мол и Бурж Халифа ( иска ни се да се видим града и по светло и по тъмно), затова ще трябва да резервираме  в prime time-a. Следващия ден е планирана чаканата среща с делфини в Атлантис и аквапарка. За последен ден евентуално е Ал Мамзар. Хотела ни се намира близо до  Mall of the Emirates , като някъде в програмата ще го  вмъкнем и него , за да видим ски пистата и пингвинчетата. Тъй като все още не съм резервирала билетите за наблюдателната площадка на Бурж Халифа и срещата с делфини  , ако някой има инфо за ваучери, намаления или някакъв вид отстъпка от цената. Писах в сайта на  Entertainer-а , нямат. Също и в сайта на Атлантис, както и в посочените сайтове за групово пазаруване  няма нищо. Също ме интересува и скачането с  парашут над палмата, но цената е убийствена  по 2000 дирхама на човек. Та и за там ако се намери някой ваучер ще е супер. Иначе отпада. Имам още някои въпроси, но засега това е по-спешното, тъй като разбах , че ноември месец особено за Бурж халифа  билетите се изчерпват доста бързо.

Общи условия

Активация на акаунт