ДУБАЙ - тема 13

• 138 888
  • 1 018
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте,
имам 2 въпроса относно предстоящото ни пътуване.
1. До колкото видях, в началото на ноември залеза е около 17.30 ч. Ако запазим за Бурж Халифа за 16.30, дали ще можем да видим Дубай и по светло и по здрач. Или нещо бъркам?
2. За сафарито се колебаем м/у Raynatours и Arabian day safari. И при двете е около 200 лв. за тримата, с вземане от хотела. Какво бихте ни препоръчали.
За по-евтините варианти от сайтовете за групово пазаруване май събират кандидатите от различните пунктове с рейс(бус) и в пустинята се разпределят по джиповете.

Перфектното време е 17:00ч. Миналата година бяхме там в края на ноември- 28.11.Успяхме дяа видим Дубай  и по светло и по здрач. Уникално е и си заслужава.Наредете се на опашката за качване около половин час по- рано.
Вече запазих за 16.30 защото е последният от "евтините" часове. Ако може да се замотаем и да хванем и залеза добре, ако не здраве да е.

Ха,  седмица по-късно 16.30 вече е - Prime hours*    16h30 – 18h00    Adult (12 years +) General Admission    AED 200

# 256
Здравейте,
Може ли някой да ми кажа Jumeirah Beach Park дали работи. Навсякъде пише, че е затворен заради строежа на канала, но дали е отворен вече?

# 257
От ноември полета на Уиз пристига по график в 21.15 ч. Дори и да няма закъснение, според мен няма как да се успее за автобус F55 който е в 21.31 за да се направи връзка с метрото от Ибн Батута, чийто последен курс е в 23.03 ч. Следващият автобус 55, който е в 22.31 го дават че пристига в 23.06 на мола, което е разминаване с малко. Явно ще трябва да се придвижим до мола с 55-цата, а след това до хотела ни в Ал Барша с такси. Или пък направо от летището с такси, ако не е голяма разликата, като се има в предвид, че до Ибн Батута така и така ще платим по 5 АЕД за билети. Thinking

# 258
Здравейте! Предстои ни пътуване до Дубай началото на ноември. Цялата програма е почти готова. Летим на 3.11 с Wizz Air. Хотелът ни е Citymax Al Barsha, който запазих през Agoda. Надявам се всичко да е точно, защото за пръв път запазвам през този сайт. Сафари с Arabian Nights Tours и Dinner Cruise с Xclusivecruise с ваучери от Entertainer, Burj Khalifa и Aquaventure waterpark от официалния сайт. Единственото, за което още се колебаем е свързано с посещението на Абу Даби.  Смятаме да направим организиран тур, но не можем да изберем агенция, защото са ужасно много. Разглеждахме офертите на Rayna tours и Ocean air travels, които са на малко по-високи цени, Luxury tours и RAH tours - г/д подобни, Baisan travel, които имат доста изгодна оферта в groupon.ae. Ще съм много благодарна, ако ни препоръчате някоя.

# 259
Здравейте! Предстои ни пътуване до Дубай началото на ноември. Цялата програма е почти готова. Летим на 3.11 с Wizz Air. Хотелът ни е Citymax Al Barsha, който запазих през Agoda. Надявам се всичко да е точно, защото за пръв път запазвам през този сайт. Сафари с Arabian Nights Tours и Dinner Cruise с Xclusivecruise с ваучери от Entertainer, Burj Khalifa и Aquaventure waterpark от официалния сайт. Единственото, за което още се колебаем е свързано с посещението на Абу Даби.  Смятаме да направим организиран тур, но не можем да изберем агенция, защото са ужасно много. Разглеждахме офертите на Rayna tours и Ocean air travels, които са на малко по-високи цени, Luxury tours и RAH tours - г/д подобни, Baisan travel, които имат доста изгодна оферта в groupon.ae. Ще съм много благодарна, ако ни препоръчате някоя.

Добър ден аз бях с Райна турс в Абу Даби не останах очарован доста от нещата само минхме покрай тях. Не знам според мен разгледайте други сайтове Simple Smile

# 260
Здравейте момичета много добре знам, че има много теми за Дубай, но докато намеря това, което искам да питам ще мине много време, а така ще  задам конкретно въпросите, които ме интересуват. Мога ли от някъде да купя по-евтини самолетни билети? Колко време преди да заминем е най-изгодно да резервирам хотел? Разбрах, че Дубай има нова част в града подходяща за туристи, другата била нещо като гето. Как да я избегна.. Препоръчайте ми хотели, които са на комуникативно място. Къде е по-добре да си близо до някой плаж или да си по навътре към центъра. Ще съм признателна, ако ми кажете какви са стъпките за успешна резервация. И последно има ли някакви такси, за които трябва да сме на ясно.

# 261
Купих билети днес  и 7 нощувки смятам да разделя - 4  в Дубай и 3 в Абу Даби - започвам да чета, защото има толкова много ...

# 262
  • тук-там
......... Разбрах, че Дубай има нова част в града подходяща за туристи, другата била нещо като гето.

Знаеш ли къде отиваш....изобщо?  ooooh!
Предлагам да започнеш от първата тема. Peace

# 263
   Здравейте. В края на ноември заминаваме за Дубай и започвам да организирам програмата.
Май най ще ми е трудно организиране ходенето до Ферари уорлд и по-точно как да стигнем до него. Някой бил ли е там? Интересува ме колко време отнема да се разгледа парка с качването на влакчетата(аз за това отивам най-вече  Laughing) С кола ли отидохте, автобус. Нещо с кола под наем не се наемаме, а пък искаме да разгледаме и Абу даби.Сложна работа...
Със сигурност има автобуси, но до колко късно са те? newsm78  - да кажем ще тръгнем 7-8ч. ама после. Доколкото разбрах паркът е преди дано се влезе в Абу Даби. А после ? Или пък има фирми който организират превози до Ферари уорлд и после има часове за наобратно.
Друго- получавам оферти от Groupon  travel, Get your guide, Cobone... Надеждни и актуални ли са офертите и сайтовете? Към каква сума за сафари да се ориентирам? Доколкото чета всички фирми предлагат едно и също.

Някой бил ли е тук? Мнения? http://chilloutindubai.com/

# 264
Маминки, купих The Enterneinerme книгата като приложение, но така и не мога да разбера, как да си направя резервация примерно за сафари! Показано е в сайта им как на място става след като въведа моя ПИН и дам на Търговеца да въведе неговия! Моля, за малко помощ, че в неделя пътуваме! Благодаря!

# 265
  • sofia
Маминки, купих The Enterneinerme книгата като приложение, но така и не мога да разбера, как да си направя резервация примерно за сафари! Показано е в сайта им как на място става след като въведа моя ПИН и дам на Търговеца да въведе неговия! Моля, за малко помощ, че в неделя пътуваме! Благодаря!

Трябва да пишете на фирмата, че искате да направите резервация за сафари, за което имате ваучер от The Enterneiner и да поискате да ви изпратят техният пин код, за да може да им предоставите номера на ваучера. Аз така направих всички резервации.

# 266
Благодаря ти lite, сега ги натискам!

# 267
Здравейте,

Имам въпрос към наскоро пътувалите до Дубай. Съществува ли все още фрий шопа за електроника на терминала при заминаващите за София? Оттам си купих телефон на много добра цена и искам да си взема нов при следващото ми пътуване до Дубай.

Благодаря предварително.

# 268
Здравейте, предстои ни пътуване до Дубай на 18 ноември и всичко съм организирала благодарение на този форум. Купила съм Entertainer Dubai 2017, но не и Fine Dining Dubai 2017. Разчитах на Groupon за ваучер за Ewaan buffet The Palace, но ваучерите бяха до 31 октомври, а нова оферта няма. Ако някой има такъв неизползван ваучер бих искала да го купя. Благодаря ви!

# 269
  • ПЛОВДИВ
Здравейте,

Имам въпрос към наскоро пътувалите до Дубай. Съществува ли все още фрий шопа за електроника на терминала при заминаващите за София? Оттам си купих телефон на много добра цена и искам да си взема нов при следващото ми пътуване до Дубай.

Благодаря предварително.

За телефони не сме гледали, но мъжа ми гледаше за слушалки и Beats by Dre си бяха колкото и навсякъде другаде

Общи условия

Активация на акаунт