ДУБАЙ - тема 13

• 138 953
  • 1 018
  •   1
Отговори
# 450
Записвам се да следя, тъй като пътуването предстои - 13.03. Въпреки, че се постарах да изчета всичко, имам вече някои въпроси и ще се допитам до вас☺, но като съм по- готова. Темата е сууупер полезна, знаете си 😊, но и аз да си кажа. Поздравления за всички, които допринасят със своя опит и желание да помагат!

# 451
Здравейте,интересува ме дали нашите елктроуреди могат да се включват в контактите в хотелските стаи,четох ,че за зареждане на телефоните се взема адаптор от рецепцията.А как стои въпроса с другите еектроуреди,например преса за коса?

# 452
Аз си бях взела адаптер от бг за юк и така си зареждах телефона. Предполагам, че за преси, маши и прочие е същото. На рецепция може и да е имало, но не ми се рискуваше.

# 453
  • На зелено
Здравейте,интересува ме дали нашите елктроуреди могат да се включват в контактите в хотелските стаи,четох ,че за зареждане на телефоните се взема адаптор от рецепцията.А как стои въпроса с другите еектроуреди,например преса за коса?

Ако не ви дадат повече адаптери, може да си купите. Един беше около 5-10 дирхама.
А може и от Б-я да си купите, ако са по-евтини. Не са обемни и винаги може да ги ползвате при бъдещи нужди.

Последна редакция: вт, 06 фев 2018, 15:27 от Rovaniemi

# 454
откъде се купуват тези адаптери,какъв волтаж трябва да са

# 455
откъде се купуват тези адаптери,какъв волтаж трябва да са
Като нашия 220V
Има ги почти във всички ел.магазини(обратния вариант е по-разпространен)
http://www.praktiker.bg/bg/Couplers-and-adapters/%D0%9F%D0%A0%D0 … -VIVANCO/p/482863

# 456
Здравейте,
Много хубава тема с полезни неща вътре.
Предстои ми пътуване до Дубай - заминаваме на 07.03, ако всичко е наред. Ще пътуваме с Флай Дубай (с кетъринг на борда, което ме учуди, но пък зарадва).
Мислихме и за по-късна дата, но нямаше места за началото на Април, а месец Май вече ми се струва много топло, за да се ходи там.
Подготвили сме се с преходници - даже съм на мнение да си взема и един разклонител (за да има къде да включим 2 телефона и зарядни за фотоапаратите/лаптопа)
Хотела ни е 3 звезди и се надявам да не сме много разочаровани. Поне е близо до метро и предлага безплатен транспорт до основните забележителности и плажа.
Записали сме да посетим всичко, само не успяхме да резервираме Градините, но се надявам да има желаещи от групата - ако не ще се напънем да ги търсим, защото искаме да ги видим.

# 457
Здравейте! Има ли заминаващи около 23 февруари, които ще отседнат в хотел Ibis One Central 3* ? Ще пътувам с приятелка и бихме искали да се организираме повече хора за сафари и други мероприятия Simple Smile

Нели, ние сме планирани за този хотел, но ще пътуваме на 07.03. Моля те да кажеш как са нещата там след като се върнете.

# 458
Здравейте и от мен.Преди една седмица се върнах от страхотния Дубай.Благодаря на всички ,които пишете в тази тема,бяхте ми много полезни.Със сигурност,ще се върна пак,този път поне за 10 дни,една седмица ми беше малко.Времето беше много хубаво,върнахме се с тен.Хванахме шопинг фестивала.По магазините имаше страхотни попъдения и намаления.Посетихме Бурж Кхалифа,фонтаните и Дубай Мол,карахме ски в Mall of Emirates,Miracle Garden,Dubai Garden Glow,Globul Vilage,Абу Даби,аквапарк Атлантис,пазара за злато и подправки,Сафари в пустинята,круиз по Марината,разходка по Арабската Венеция.Някой от ескурзиите ни бяха организирани през фирма,другите сами.Отделяхме няколко часа и за плаж.Най ни хареса на Маринана.Вечер също когато имахме време се разхождахме по Марината или в някой мол.Бяхме отседнали в хотел Ibis Al Barcha.Вечер се хранихме предимно около хотела.Предвижвахме се с таксита.Ако с нещо мога да съм полезна с удоволствие,ще отговарям.

Здравей Лора,
Пътувам с приятелка в началото на Март. Не можем да преценим какви пари да вземе със себе си. Имаме предплатени следните атракциони / екскурзии:
Целодневен тур Дубай и Шаржа
Целодневен тур Абу Даби
Вечеря на галера
Сафари
Бурж Халифа с Дубай Мол и фонтаните
Пазарите
Круиз с яхта
Искаме да отидем до градините. Трябва да мислим къде ще хапваме (имаме само 2 вечери) за 7 нощувки.
В програмата имаме 2 свободни сутрини (едната със сигурност ще отскочим до плажа, а на другата мислим да отидем до градините). Вечерно време, ако има време планираме разходки за снимки.
Дай малко повече информация къде е тази Арабска Венеция и какво представлява.
Благодаря предварително.

# 459
  • ВАРНА
Villy_Na Щом имате целодневен тур на Дубай,ще ви заведат и до Арабската Венеция.Представлява канал покрай който има заведения,хотели и сук-пазар.Може да се качите на гондола.Намира се съвсем близо до Бурж Ал Араб.За храната ние лично се хранихме на заведения покрай хотела.Ще пусна снимки в групата от личния си архив.Много обичам да снимам,а снимките ми са наистина много.До Miracle Garden може да отидете с такси.Входа е 35 или 40 дирхама.

# 460
40 дирхама за възрастен е входа на градините. Прекрасни са и си заслужава много, много, много да се видят Heart

# 461
  • ВАРНА
Пускам ви личните снимки от фейсбук, извинявам се предварително, че на повечето снимки е семейството ми.
https://www.facebook.com/ivelina.bratoeva.9/media_set?set=a.1545 … 813386&type=3 и още https://www.facebook.com/ivelina.bratoeva.9/media_set?set=a.1549 … 813386&type=3
и от Абу Даби https://www.facebook.com/ivelina.bratoeva.9/media_set?set=a.1548 … 813386&type=3

# 462
Здравейте, момичета! Въпрос към скоро ходилите - дирхами да си купим още от тук или да си носим долари, които там да обменяме? Нали не бъркам с впечатлението ми от темата, че е най-изгодно да се обменя в моловете и на летището? И какъв е актуалния курс "долар - дирхами", по който вие сте обменяли? Благодаря Simple Smile !

# 463
Lora вие имахте ли нощувки в Абу Даби.? Аз мисля такава оферта да избера с 5 нощувки в Дубай и две в Абу Даби.

# 464
Здравейте!
На майка ми й предстои ходене до Дубай в края на месеца.
Аз самата съм ходила преди 8 години и се опитвам да я ориентирам за някой неща, но други не помня.
Имаше една голяяяма улица (булевард) която беше цялата само с вериги за хранене - Пица хът, ливански ресторант, бургери и т.н.  Тогава ни насочи един таксинетров шофьор и все там вечеряхме, но не помня как се казваше.. някой идея има ли?
Проблем е и че майка ми не знае много английски език и как ще се оправя със стигането до повечето забележителности. Има организирани екскурзии, но някои неща ще трябва сама да ги посети. Хотела й  е Al Sarab - можете ли да ме ориентирате как най-лесно може да стигне до Village garden?
Мнооого, мнооого благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт