ДУБАЙ - тема 13

• 138 945
  • 1 018
  •   1
Отговори
# 465
На коя дата ще пътува майа ви-и ние ще ходим края на месеца и ще отседнем в Al Sarab?

# 466
# 467
И аз се чудя за времето-за към 20-ти февруари с пролетни или летни дрехи?

# 468
А,и ние сме тогава,какво съвпадение-с коя агенция?

# 469
  • ВАРНА
dete2 само в Дубай имахме,а за Абу Даби си направихме еднодневна ескурзия.

# 470
Здравейте, момичета! Въпрос към скоро ходилите - дирхами да си купим още от тук или да си носим долари, които там да обменяме? Нали не бъркам с впечатлението ми от темата, че е най-изгодно да се обменя в моловете и на летището? И какъв е актуалния курс "долар - дирхами", по който вие сте обменяли? Благодаря Simple Smile !

Здравей,
Не мисля, че е нужно да си купуваме от тук. Питах в агенцията и приятели, които са пътували. Масово си ги обменят на място.
Аз си ги конвертирам с тук:
https://www.globalen.bg/United-Arab-Emirates/currency/
Питах агентката ни, тя каза, че и евро и долари може да се обменят. Аз лично мисля да нося евро... Казаха ни, че можем да обменим на летището или в хотела, но най-изгодно било в банките (които обаче май не работят в петък и събота). Вървят кредитни карти на всякъде, та мисля да си взема моята...

# 471
А,и ние сме тогава,какво съвпадение-с коя агенция?
Резервирали са с Абакс/ Abax.  Но те може и да препродават пакети на някоя друга агенция, не знам.
Пътуват на 18.02  с Fly Dubai, 7 нощувки

# 472
Иие сме резервирали с Абакс от 18.02 и летим с Флай Дубай,голямо съвпадение наистина.

# 473
Здравейте, някой може ли да ме ориентира колко пари да вземем. Имаме платени 5 нощувки+закуски + посещение на забележителности. Храната скъпа ли е?

# 474
За двама човека поне 600-800 евро , при условие , че не се заглеждате много по агазините в МОЛ-те. Нали ще си купите разни екскурзии, Храна ние където падне се хранехме в Карфур / има ги в МОЛ-те/ от топлата витрина храната не е скъпа , едно печено пиле е към 4-5 евро , като в България. Дубай си е скъпа дестинация, а човек веднъж ходи до там и е хубаво да види много неща. Ако знае английски и е на "ТИ" със тази книга Ентъртай - О КЕЙ , ако не се ръси по -скъпата тарифа от туристическите агенциида си закупува пакет/и екскурзии . Но да не отидеш а сафари , Абу Даби , круиз по Марината и т.н. все едно че не си бил в Дубай. Въпрос на избор и предпочитания

# 475
  • София

Jutoo, вие кога ще пътувате?
Другото, което гледах, е, че хотелът предлага безплатен шатъл до определени места, например до публичен плаж Джумейра.
На 23 февруари ще заминаваме.

# 476
Villy_Na, благодаря ти! То е ясно, че и кредитната карта ще участва, не ми се нрави носенето на много пари в кеш Sunglasses. А като гледам прогнозите - след един месец и по къси панталони ще е трудно търпимо. Моля кажете, че съм се наплашила, как е откъм облеклото? В смисъл поли и потници може ли да се носят спокойно? И ако да, за полите каква дължина? А за деца къси панталонки, полички и блузки без ръкавчета може ли? Момиче почти на 10 всъщност Stuck Out Tongue Winking Eye

# 477
Но да не отидеш а сафари , Абу Даби , круиз по Марината и т.н. все едно че не си бил в Дубай. Въпрос на избор и предпочитания

Извинявам се, откъде се взимат круизите по Марината? На място или трябва да се направи резервация.. не можах да се ориентирам

# 478
  • На зелено
Villy_Na, благодаря ти! То е ясно, че и кредитната карта ще участва, не ми се нрави носенето на много пари в кеш Sunglasses. А като гледам прогнозите - след един месец и по къси панталони ще е трудно търпимо. Моля кажете, че съм се наплашила, как е откъм облеклото? В смисъл поли и потници може ли да се носят спокойно? И ако да, за полите каква дължина? А за деца къси панталонки, полички и блузки без ръкавчета може ли? Момиче почти на 10 всъщност Stuck Out Tongue Winking Eye

Не се притеснявайте, не е необходимо да носите парите кеш. Плащах с МастерКард и интер.Меастро и не сме имали проблеми. Таксите са спрямо тарифите на банката/издател. За храната е писано доста, но всичко зависи къде ще се храните. Ако вие е ок бърза храна, като корнърите в моловете, то и там имате такава опция. Но има и др.възможности с не мега скъпа храна, където хапване за двама *салати, основно и напитки* ще бъде между 50 и 70 евро. Беше публикуван по/назад един сайт с ресторанти, ориентирайте се по него, какво е около вас и за ценовата категория. През деня също ви трябват напитки и храна. Преценете, дали ще купувате нещо от супермаркетите или пак в ресторант. Като маркет, се сетих, че в Карфур имат топла витрина с готова храна. Много голямо разнообразие и на супер цени. Дано съм помогнала. Успех!

# 479
Но да не отидеш а сафари , Абу Даби , круиз по Марината и т.н. все едно че не си бил в Дубай. Въпрос на избор и предпочитания

Извинявам се, откъде се взимат круизите по Марината? На място или трябва да се направи резервация.. не можах да се ориентирам
Ние си купихме от тук:
https://www.cobone.com/en/deals/dubai/search?query=cruise+dubai+marina
Сафарито, мисля, също беше от тук.
Друг сайт е groupon.com

Общи условия

Активация на акаунт