ДУБАЙ - тема 13

• 138 943
  • 1 018
  •   1
Отговори
# 480
Привет:)))
☀Бях в Арабските емирства (Дубай и Абу Даби) ноември 2017г. с приятели и останах крайно очарована. Емоцията, която нося месеци след прибирането в България, ме топли още. Приключенията като сафари, каране на АТВ, яздене на камила, дискотека, бар на 72 етаж, Бурж Халифа и бързото изкачване с асансьора, запознанствата, топлината, уредеността, водата, джамията, пазарът, Дубай мол, пеещите фонтани... и още 27383973 неща носят голямо удоволствие, наистина. За тези, които имат възможност, но все още се чудят - отидете, вижте, докоснете се до културата и традициите.✈
Мога да разказвам мнооооого, защото с агенцията, с която пътувах (Рапсоди травел) никога не е скучно и винаги има приятни емоции и запознанства.🌎💋❤

# 481
Здравейте,имам въпрос Simple Smile Летим на 23 март с FlyDubai и сега видях на билетите,че кацаме на терминал 2,който като го гледах на картата е на другия край на летището.Та въпроса ми е как да стигна от този терминал до метро от червената линия (MRed)? Хотелът ни е в Ал Барша и тя ни е най-удобна.Има ли някакъв вътрешен шатъл примерно от терминал 2 до терминал 1 или 3 или някакъв друг вариант? Ще съм благодарна на всякакви съвети Simple Smile

# 482

Jutoo, вие кога ще пътувате?
Другото, което гледах, е, че хотелът предлага безплатен шатъл до определени места, например до публичен плаж Джумейра.
На 23 февруари ще заминаваме.

И ние  летим на 23 февруари. Организирано или самостоятелно е пътуването ви? В кой хотел сте?

# 483
  • София

Другото, което гледах, е, че хотелът предлага безплатен шатъл до определени места, например до публичен плаж Джумейра.

И ние  летим на 23 февруари. Организирано или самостоятелно е пътуването ви? В кой хотел сте?
Спечелих 3 нощувки за двама от Бета турс и ще ходим с тях. Ще бъдем в IBIS AL BARSHA. Обаче си доплатихме още 4 нощувки, че 3 ни е малко Simple Smile

# 484

Спечелих 3 нощувки за двама от Бета турс и ще ходим с тях. Ще бъдем в IBIS AL BARSHA. Обаче си доплатихме още 4 нощувки, че 3 ни е малко Simple Smile

Да ви е честита наградата и да си изкарате чудесно почивката!
Ние сме в хотел IBIS ONE CENTRAL

# 485
    Здравейте на всички бъдещи дубайски туристи:)
  Обръщам се към вас с една голяма молба.
 Ако някой от вас смята да посети Mall of the Еmirates да му изпратя от тук по еконт пари ,за да платя таксито и да спре първо в хотел Flora al Barsha,който е точно до мола и да вземе изгубения телефон на моя синковец.
  Телефона е паднал в таксито на път за летището и от хотела издириха таксито и си платих снощи 111 дирхама ,за да го върнат в хотела(пътя на таксито).Информацията ,която дадох е че сме се качили в Toyota с червен покрив.Също не бяхме вземали и касовия бон. Нямам думи за това което направиха за нас.Живея на морето и не съм сигурна,че аз ще мога да намеря лятото така изгубен телефон.
 Сега се надявам някоя добра душа да се смили над мен.
 Приятно прекарване на всички в приказен Дубай!
Още нещо забравих да напиша.Ние се върнахме миналата седмица и за нас не беше никак топло.Както е при нас месец май.Бях с дънкено яке ,което почти не свалих.

# 486
Нети, във фб има групи на българите, живеещи в Дубай. Хората са отзивчиви и често някой пътува към и бг и обратно. Пишете и там за съдействие

# 487
Rovaniemi, Благодаря ти за отговора. Хранен в Карфур ми харесва като идея. Щом има топла витрина ще е добре. Не харесвам много "бързата" храна тип дюнери, сандвичи и тн. Мисля, че супермаркет ще ни свърши чудна работа. Също и за вода, от туроператора ни казаха, че ще ни дават от хотела, но не вярвам да е много...
Моля тези, които ще ходят в хотел Ibis One Central да дадат повече подробности, когато се върнат.
Моля да проверят и да кажат дали фитнеса към хотела се ползва безплатно. За да знам дали да си взимам екипа, ако ще се плаща не мисля да се харча.
От агенцията казаха, че до момента е ползван безплатно от гости на хотела, но винаги имало опции за промяна Simple Smile
И на мен не ми се носят пари в брой, но ще обменя малко евро... Да имам в мен, за по-голяма сигурност.

# 488
Относно парите май е по добре да се вземат долари.

# 489
Но да не отидеш а сафари , Абу Даби , круиз по Марината и т.н. все едно че не си бил в Дубай. Въпрос на избор и предпочитания

Извинявам се, откъде се взимат круизите по Марината? На място или трябва да се направи резервация.. не можах да се ориентирам

Ние самостоятелно си организирахме нашият тур по Дубай Марина . Взехме такси от хотела /защото бяхме голяма група/ и отидохме до МОЛ- Марина. Малко разходка и вън отидохме до Марината / канала/ попитахме къде се взимат лодките и ни казаха че има различни лодки , на различна цена и в зависимост от времето. Ние си платихме към 50 лв 100 дирхама за една такава круизна лодка и се качихме . Но вътре видях ,после че има италиянци / туристи / които се чекираха с НОЛ- картите ??? Ние такава имахме закупена за метрото , но така и не разбрах с тези НОЛ карти може ли на определени лодки / корабчета/ да се пътува като се чекираш с НОЛ картите. И това удоволствие бе към 40 минути и с 5-6 спирки от единият бряг до другият .

# 490
Но да не отидеш а сафари , Абу Даби , круиз по Марината и т.н. все едно че не си бил в Дубай. Въпрос на избор и предпочитания

Извинявам се, откъде се взимат круизите по Марината? На място или трябва да се направи резервация.. не можах да се ориентирам

Ние самостоятелно си организирахме нашият тур по Дубай Марина . Взехме такси от хотела /защото бяхме голяма група/ и отидохме до МОЛ- Марина. Малко разходка и вън отидохме до Марината / канала/ попитахме къде се взимат лодките и ни казаха че има различни лодки , на различна цена и в зависимост от времето. Ние си платихме към 50 лв 100 дирхама за една такава круизна лодка и се качихме . Но вътре видях ,после че има италиянци / туристи / които се чекираха с НОЛ- картите ??? Ние такава имахме закупена за метрото , но така и не разбрах с тези НОЛ карти може ли на определени лодки / корабчета/ да се пътува като се чекираш с НОЛ картите. И това удоволствие бе към 40 минути и с 5-6 спирки от единият бряг до другият . Връщането към хотела бе по - интересно , защото се качихме на една метро линия която има само 2 спирки мисля с метрото което минава през целият Дубай . И едни прехвърляния през пасарелки , надлези , както и да е оправихме се .

# 491
И аз съм се замислил за тези кризи по Марината. С агенция ще сме организирания от тях круиз ще е с вечеря и цената е 55 Евро или да го оставя за там на момента се ще намерим начин да се качим някъде,  дори и да нямаме закупени ваучери

# 492
Ако може да се оправите сами ще е по добре . То и до Абу Даби ако прочетете някой предишните теми или по - назад е писано как на коя спирка се отива и с какъв автобус може да се отиде до Абу Даби и да си закупи някой входни билети от различни сайтове и т.н. в тоя дух ....цената ти излиза по - малко. Но се иска да се по информира предварително човек за линии на автобуси и най-вече метрото. Биг - буса също и неговите линии , които се пресичат на няколко места . Как може съчетавайки обществения транспорт да се посетят за 1-2 дни повече места.

# 493
Аз пак с малко въпроси.
До колко часа работи метрото?През 2014  когато бяхме мисля работеше до 24.00 часа.Ние кацаме в 22 и имаме 5 часа престой та са чудим дали можем да мръднем до някъде за това време.Летим с Флай Дубай и кацаме на терминал 2.Изобщо ако работи метрото за колко време се стига с него до Дубай мол примерно и дали си струва да се мърда до някъде.Въобще не ми се стои на летището толкова време като знам че съм в Дубай.
Извинявайте за въпросите но миналият път кацахме на Ал Мактум и тук не съм наясно как стоя нещата.Не виждам да има и метро станция на терминал 2 , а само на 1 и 3.
Моля някой да сподели ако е имал токова престой какво е правил?

# 494
И мен ме интересува за работното време на метрото,защото в сайта им въобще не можах да намеря информация за това.А иначе,доколкото разбрах има 24 часови шатъли между терминалите,така че от 2 може да се отиде на 1 и 3 и от там към метрото.Поне такава беше информацията в сайта на Fly Dubai.

Общи условия

Активация на акаунт