ОКТОМВРИйчета щуреят- по цял ден се въртят и се смеят! -Тема 14

• 51 358
  • 726
  •   1
Отговори
# 510
О, аз също още за Гергьов ден дадох агнешко, ама как да изпусна прясно, домашно месо. Нямаше оплаквания, хареса се, но педиатърката каза, че е ок да дам.

# 511
Аз днес и утре давам диня, после подкарвам глутена.

# 512
Да се отчета, че бяхме на консултация. Малкият не е наддал за последния месец на килограми, на височина е 75см. (+2см). Истината е, че педиатърката ми каза още на предната консултация да замествам закуската и да го подкарам на попара, ама аз не я послушах. Започнах да въвеждам глутена с каши по схемата овес-ечемик-ръж-пшеница и то си отне бая време. Още 2-3 дни ще давам каша с пшеница, че днес я почнах, и после ще взема сухари за попара. Питах я как и се струват мерките му, защото много народ се изказа, че е едър, да не бил с наднормено тегло...Жената се изсмя и каза, че това са пълни глупости и както виждам за последния месец даже не е качил, та да не се филмира излишно. Той расте пропорционално, не е никак дебел на външен вид, въпреки че е 9350гр. Та ме успокои докторката. Каза, че трябва да има 5 хранения на ден (2 от които млечни).
За проходилка, както и предполагах, каза да се въздържа и да не взимам. Витамин Д юли и август няма да давам, а ако юни е горещ, и юни. За морето даде инструкции, въпреки че ние ще се видим още веднъж преди Гърция. Каза да търся репелент подходящ за бебета, с био съставки. Иначе аз съм взела гривнички за крака и лепенки за количката на основата на цитронела.

# 513
За водата ми каза около 30мл на килограм тегло, че трябва да изпива на ден, т.е в нашия случай към 300мл. Той напоследък горе долу ги докарва с чай, предлагам по-често и си пие. Чиста вода-абсурд.

# 514
Аз от вчера давам зелена чушка и на правих пюрета без и с чужка.И мислех 3 дена да и давам по лъжички и после Тея с чужка
Сутринта излизайки съм взела това с чужка и викам сега нямам какво друго да ти дам и го изяде .Та на бързо въведох чужката.утре мисля сок от ябълка и други ден кайсия  три дни и после почвам глутена.Как и по колко дни го въвеждате ?

# 515
 Ели, супер е детето. Не се тормози.  Hug

Аз искам да попитам нещо. Усещали ли сте вече малките да плачат напук и да се тръшкат? Започвам да се притеснявам, защото моят от сега когато не му давам нещо, вадя го от банята, прибирам от балкона реве на инат (личи си и не си внушавам ) и се тръшка назад нарочно...

# 516
Lid моят е същият от около седмица, дори изяде едно шамарче по крачето. Мажех го вечерта с олио след баня, а той пищи на инат, че не му давам да се обръща на повивалника и гледайки ме ме рита в гърдите. Не издържах и го шляпнах, никак не е приятно да те ритат в гърдите преди кърмене.

Eli много добри мерки. Ние на последната консултация бяхме 76см., и скромните 8.200кг.

# 517
Моето реве като му не му давам нещо, например каквото е докопал около мивката като го мия, телефон и т.н. Реве или го избива на скимтене. Не знам как да реагирам, освен да не му давам нещата все пак, че иначе ще се научи, че пищенето е начин да получи, каквото иска.

Steisi на поискване ли кърмиш? Колко вода изпива вашият беб? Нашето в яслата все забравям да питам, ама вкъщи рядко минава 20-30мл, пък си още изглежда свеж

# 518
Успокоихте ме.
Цял ден си мисля, че отглеждам един разглезен, истеричен лигльо, който ще ми се тръшка като скумрия на сухо по подовете на магазините и ще реве до причервяване ако не му купя желаното нещо....

Иначе и вкъщи реве най-вече за телефоните и когато го прибирам от терасата или вадя от банята.... тогава е нетърпим рев, придружен с тръшкане назад.

Стейси, аз спрях да ползвам повивалника именно по тази причина - все ме риташе в гърдите и накрая не издържах. Сега ме боли кръстът от преповиването на спалнята, но е по-добре от шутове в гърдите.

# 519
Хаха същата работа с повивалника, да Mr. Green А и не ще да стои по гръб, всяка смяна​ на памперс е изпитание за тялото (щото се мята като риба на сухо докато го мия) и духа

# 520
300 мл ми изглежда много, аз и давам да изпива 150 мл и ми се струва ок.
Ядем ние и напредваме, утре сме на пуешко.
Моята реве само ако е много уморена, спи и се, но не ще да спи, за да бебинства. Ей, днес ходихме на Манту и и се разби режима, направо се скина да реве после, че не си е изспала съня, едва се оправих с нея.
Иначе иска всичко да докопа, каквото си реши, но не реве. Реши ли нещо, че иска нон стоп го преследва.
Тихомълком така да се каже.

Ели тези неща заради комарите ли взимаш в Гърция?

Лид не се притеснявай, тръшкането е период, които минават всички деца без значение дали са били кротки бебета или не.  Mr. Green

# 521
Ооо и ние се тръшкаме особенно като му взема телефона, който е налапал, а след баня като го извадя от водата у просто ужасен Laughing.
Ели, супер са ви мерките, нашето момче е миньонче направо пред вас, въпреки че с баща му не сме никак ниски, но се надявам да израсте.

# 522
Днес динята с ябълка беше голям хит Grinning Дано утре пак да я яде!

# 523
Благодаря за подкрепата, момичета.
Chuby, да за комарите ги взимам нещата с цитронела и репелент ще търся. Имам мрежа за количката, ама не мисля, че ще ги спре да се намъкнат. Чудя се има ли някакви машинки за контакт, които да са подходящи за деца, без да са бъкани с химия, нещо по-натурално.
Лид, мятането на повивалника и ритниците в гърдите ги има и при нас, много е кофти Sad Аз телефоните и дистанционните не искам да му ги давам и естествено точно те са най-интересно за него и все се чуди как да ги докопа. Искам обаче да е наясно от малък, че това не са вещи за бебета и няма да му мине номера. След едно идване на кумата ми и нейното момче у дома още докато бях бременна, дистанционното ни беше цялото в плюнки от лапане и спря да работи. Още тогава си казах, че това не е детска работа.

# 524
Ели, аз имам едно на батерии от Чико, но не съм го пробвала още. Уж е за количка, но не ми се е налагало да го ползвам.

Общи условия

Активация на акаунт