ОКТОМВРИйчета щуреят- по цял ден се въртят и се смеят! -Тема 14

• 51 348
  • 726
  •   1
Отговори
# 555
Е ново двадесет ние сме с температура 37.8 събуди се докато пишех преди малко с рев. Още днес ми се стори топличък, но и времето беше доста топло. Не знам да се притеснявам ли, мисля си че е от зъбите. В неделя забелязахме една малка дупчица на долният венец, но все още не се е показало зъбче. Изкашля се два три пъти, но приличаше на задавяне от слюнка, сега спинка до мен, но сякаш нослето му е подпушено. Лошото е, че и моето гърло нещо ме дразни и мъжо е с хрема уж от настинка.

Ще се ходи утре на лекар. #Cussing out

# 556
Стейси, дано да е от зъбите! Оправяйте се вкъщи всички бързо. Hug

Аз имам въпрос. В задаващите се жеги и почивките по море на по-далечно разстояние как мислите да пътувате ако сте с кола? Вчера за кратко разстояние в тази жега само се чудех - на отворени прозорци - духа ми, от климатик още повече ме е страх, а детето в жегата се изнервя и хленчи... в чудо се видях... а хем не е станало още толкова топло, колкото предстои и хем колата е бяла..

И да кажа, че педиатърката ме предупреди да подготвим една препълнена аптечка преди пътуването - от температуропонижаващи, прахчета против разстройство, прахчета против повръщане и т.н и т.н ако искате мога да потърся къде ги записах и да ги пусна.

Хубав слънчев ден!

# 557
  • София
Добро утро!

cristi Мерси Simple Smile Днес мисля да му ги дам под формата на сок.

steisi77 Sad Никога не е приятно да се разболееш, ама зимата някакси е по-приемливо.  Simple Smile Дано мине леко.

Iid Много добре е направила жената. Давай го този списък Simple Smile

Аз си карам и на отворени прозорци и на климатик.

За себе си знам, че вирея най-добре на 23-25 градуса. Когато съм в този диапазон, кипя от енергия и света е мой  Mr. Green Промени ли се температурата и не ми е толкова комфортно.

Звярът крещя, дра се, кара ми се и заспа. Оле! малко тишина!  Crazy

# 558
Lid,  когато за първи път заведохме баткото на море, беше на 7 месеца.
Понеже ние имаме много път до "нашето" си море, тръгнахме рано, към 5:30, та половината път да го минем до обяд.
После пускахме леко климатика, само когато много напичаше в колата, да поддържа около 21 градуса, като го насочвахме така, че да не духа в бебето.

Аптечката, като половин медицинско лице, отделям винаги специално внимание на аптечката за морето, понеже ние ходим на диво място и там няма близо аптека:
1. Температура:
- Нурофен/ Панадол сироп
- Свещички за бебе (ефералган май бяха)
- За по-тежки случаи - течен аналгин

2. Дрисък и повръщане
- Натриев цитрат
- Ентерол/смекта или друго запичащо прахче
- хидрасек

3. Уши
- Отипакс, тва как гадно боли ухо, не е истина, отипакс действат и обезболяващо

4. Капки за нос
5. Нещо за смучене за гърло или спрей
6. Превързочни материали (лепенки, марли, йод, кислородна вода, риванол, спирт)
7. Нещо за изгаряния
8.Задължително нещо противоалергично - Зиртек, Ксизал.
9. Сироп за кашлица, в нашия случай - Вентолин Simple Smile, но съм взимала и Ен Ти Тус и подобни.

Хип имат един сок при дрисък, също се снабдявах с него:
Скрит текст:

# 559
Лид, пускай ги, мила, че ние другия месец ще сме на черешата с пътуване до далечен гръцки остров и трябва да съм подготвена с тежката артилерия, ако се наложи. Аз имам у дома Панадол, Нурофен, Хексалгин, Ефералган свещички, Куул пач лепенки и разни хомеопатия. Ще взема Оксилококцинум, Коризалия, витамин Ц. Какво друго? Кажи за прахчета за повръщане и разстройство какви, че с такова нещо не сме се сблъсквали още.

# 560
Пош, златна си  Hug Благодаря много!

# 561
Сега ще ви помоля като на малоумник да обясните как правите попарата, колко сухара слагате, как обезсолявате сиренето, с чай или вода, колко масло, пасират е ли или само намачквате и какъв грамаж крайно количество става. И откъде и какви сухари взимате, гледах сега онлайн и се натъкнах на много видове със захар и сол, има ли изобщо някои без?

# 562
сиренето 24 часа във вода, два сухара. Сухарите от магазина, Елит ли бяха. Сиренце на око, едно кубче, малката масълце, мачкане с вилица. Чай от шипки.

Последна редакция: ср, 31 май 2017, 13:37 от Анонимен

# 563
Поли беше писала, че сиренето се обезсолява най-добре в айрян. Варианта на Пош също е ок.
Ели вие вече на млечни ли сте? Ядете здраво, не се шегувате  Mr. Green

Бамбина отказа да лази, мръсна работа и се струва, застава на четири крака и се изправя на крака и на ръце и се мъчи да ходи. Ш`ма съсипеее туй дятии  ooooh!

Всичките ми пасищтни зайци са продадени до последния заек и нямало да има нови поне месец.
Ай ся да ми кажете от де дадохте заек? Купешко пюре, зайци от де купихте - сичко точ в точ.

Пош тоз списък ме отказа от почивката - ще я водим кат направи две годинки, то и без това имаме сто тона работа по таз къща безконечна  Laughing

# 564
Oх, аз да чукна на глава, не ми се е налагало да бъркам в аптечката за дете, освен за мъж (щото много знае, пържи се и яде съмнителни миди).
 Laughing

# 565
Тъй, тъй ...мъжете са страшна работа като се разболеят  Laughing Laughing Laughing

# 566
Chuby, заек от Лидл. Аз взех бутче, но има в момента цели охладени. Дадох овес днес  Party

Пош, два сухара не са ли малко?  newsm78 Моят в момента яде по 220-240 гр на манджа. Дали ще излезе толкова от два сухара?

# 567
Миии, аз с толко почнах с баткото, може и с три, зависи колко е ящно дятето.
А и това си е леб, предполагам засища повечко.... newsm78

# 568
Chuby, заек от Лидл. Аз взех бутче, но има в момента цели охладени. Дадох овес днес  Party

+ Plasmon концентрат заешко, 80гр бурканчето, има го в аптеките Peace

# 569

+ Plasmon концентрат заешко, 80гр бурканчето, има го в аптеките Peace
Не знам...като прочетеш съдържанието и лошо ти става. Има някакви 40-50 % мръвка( и то, ако си късметлия), другото е оризово брашно, царевично нишесте и подобни.

Общи условия

Активация на акаунт