С какво ви дразнят свекървите- 82

• 72 000
  • 802
  •   1
Отговори
# 345
КАГ, не знам как им звучи на другите, но това ако е всеки ден...
То хубаво си имаш няколко ангажимента през деня, но това все с теб да се съобразяват, да гледат, да питат накъде си, да те закарат и прочие ми е в повече. Но аз съм си дребна бедна душичка явно  Stop

Дори и когато сме живели с майка ми в един град сме се виждали по 1-2 месечно, че и по-рядко.

Последна редакция: чт, 25 май 2017, 16:10 от Анонимен

# 346
  • Северозапада
Аз мисля, че ако живеехме заедно с някой от родителите ни, мъжът ми щеше да постъпи по същия начин, както сина на КАГ, в посочените ситуации. Не веднъж се е случвало. Но едва ли някой от тях ще ни се обади да му наберем грозде, че не стига асмата  Wink

# 347
Аз съм писала, че Говендър Мой а.к.а. Мамин Златен и Ненагледен вече 4 години живее отделно. Чуваме се почти всеки ден по телефона с идеята да докладва дали е здрав и всичко ли му е наред. Два пъти седмично идва на аудиенция при мен. Много го обичам, всичко бих направила за него и понякога ми липсва времето, когато той беше дете и живеехме заедно, но вече идеята да живеем заедно не е никак добра. Интересите ни, начинът ни на живот са все по-различни. И това е съвсем нормално- та той е на 24, а аз след някой месец ще тупна 46. Освен това, аз се познавам чудесно- от оня тип обгрижващи маминки съм, че ако живее при мен, все ще си намирам оправдание сега да му сготвя, после да му почистя бърлогата и т.н. Айде, нЕма нужда. Така само Мамин Мунчо се гледа.  Не е задължително да живеем заедно, за да сме наясно, че винаги можем да разчитаме един на друг. Освен това е хубаво и млади, и стари да могат да си поемат глътка въздух.

# 348
Аз съм писала, че Говендър Мой а.к.а. Мамин Златен и Ненагледен вече 4 години живее отделно. Чуваме се почти всеки ден по телефона с идеята да докладва дали е здрав и всичко ли му е наред. Два пъти седмично идва на аудиенция при мен. Много го обичам, всичко бих направила за него и понякога ми липсва времето, когато той беше дете и живеехме заедно, но вече идеята да живеем заедно не е никак добра. Интересите ни, начинът ни на живот са все по-различни. И това е съвсем нормално- та той е на 24, а аз след някой месец ще тупна 46. Освен това, аз се познавам чудесно- от оня тип обгрижващи маминки съм, че ако живее при мен, все ще си намирам оправдание сега да му сготвя, после да му почистя бърлогата и т.н. Айде, нЕма нужда. Така само Мамин Мунчо се гледа.  Не е задължително да живеем заедно, за да сме наясно, че винаги можем да разчитаме един на друг. Освен това е хубаво и млади, и стари да могат да си поемат глътка въздух.
Чудесно казано Grinning

# 349
Наистина чудесно. И практически насочено, съобразено с конкретните участващи в историята, не някакви диви теории и "по принцип".

# 350
  • София
Има значение възрастта на майката и състоянието й. Уиш, още си млада и не скучаеш, имаш и друго дете.
След 20 години ще е по-различно. А може би 60-те са новите....40

# 351
Има значение възрастта на майката и състоянието й. Уиш, още си млада и не скучаеш, имаш и друго дете.

Като нищо. Тогава малката Кифленска Светлост таман ще се е обебила и аз ще го играя млада баба. Иначе, вярно е, че на 46 с още едно малко дете, плюс любим мъж ми е широко около врата. Не зная каква песен бих запяла, ако бях съвсем сама.

# 352

Като нищо. Тогава малката Кифленска Светлост таман ще се е обебила и аз ще го играя млада баба. Иначе, вярно е, че на 46 с още едно малко дете, плюс любим мъж ми е широко около врата. Не зная каква песен бих запяла, ако бях съвсем сама.
Същата. Това е до характер. Или си склонна да се месиш, да изискваш и да се сърдиш, или не. Моята майка никога не ме е тормозила да съм постоянно на линия, защото вижда, че сме заети, а дори да не сме може да ни разбере, че имаме нужда и от почивка. Ако забравя да й се обадя и се притесни, ще ми звънне тя да попита всичко наред ли е. Няма да чака да се сетя и после да ми насажда вина как съм могла да забравя собствената си майка. С възрастта хората стават по-егоисти, но си е до характер до колко ще се усещаш и ще го проявяваш към децата си.

# 353
  • София

КАГ, не знам как им звучи на другите, но това ако е всеки ден...
То хубаво си имаш няколко ангажимента през деня, но това все с теб да се съобразяват, да гледат, да питат накъде си, да те закарат и прочие ми е в повече. Но аз съм си дребна бедна душичка явно  Stop

Дори и когато сме живели с майка ми в един град сме се виждали по 1-2 месечно, че и по-рядко.
Но сме живели в отделни жилища, но в един двор със свекърва, свекър, баба и дядо, които не са ни занимавали със себе си така и нямах търпение да се махна. И не само аз.

Контеса, наистина ли не разбра написаното или просто искаш да си кажеш монолога? newsm78

Никъде в поста си КАГ не е написала, че тя е помолила синовете си да я закарат специално до някъде.
Те са тръгвали по свои работи и са ѝ предложили да се качи в колата с тях, след като излиза в същото време.

Дори и закарването на гробищата не е било специално измолено- тръгнала е пеша и в двора са се засрещнали със сина ѝ.
Така че, тук иде реч просто за отношения на нормална обич между порасли деца и родител.
Само че, за някои това отношение и тези чувства са непознати и затова не могат да си представят как може да не им тежи " огромния им ангажимент".

# 354
За мен пък подобни иронични постове, пускани редовно, не говорят никак добре. Особено обиди като "дребни душици"
Честно, упорито да продължаваш да пишеш подобни подигравки в тема, нарочно създадена за оплакване- основателно или не, не говори нито за зрялост, нито за мъдрост, нито за възпитание. Все едно да тръгна да парадирам във форума на самотните родители с дългогодишния си щастлив брак и да им набивам в главите какви "дребни душици" са, че не са си опазили семейството. А дори не чета сагата  "С какво ви дразнят свекървите " редовно...и пак ми прави впечатление това натякване отново и отново и отново
Има различни хора, различни семейства, различни взаимоотношения. Различната гледна точка е полезна...но когато е основателна и с мярка.
Знам че всеки изхожда от собствения си опит. Да, жалко и тъжно  е, че при някои хора живота се е стекъл по кофти начин и са се отчуждили, но това не значи че трябва да бъдат обиждани и  подигравани за това, особено ей така, на едро.
Но както и да е...това форум, всеки може да пише каквото си иска...

# 355
Всяка ситуация е различна. Има обичливи, топли родители, има и хора с тежък характер, които прогонват всичко живо около себе си и се лепват на децата си за запълване на нуждите си от общуване. Такива обобщения за мен са просто признак на страх от самотна старост.

# 356
За  мен няма нищо по-удобно от близост ,но когато хората се разбират и  не си завират носа всеки  ден в мръсното пране,образно казано.И за двете страни.
Задължително в отделни домакинства.Общото вкарва прекалена близост.
Тъй  като хората са различни,дори да са родители и пораснали деца,нервите и дразненето не си струват да се преплитат  пътищата всеки ден в общи помещения.
Освен всичкото друго,при повече деца едното живее  с родители,другото има дом там реално.И присъства ,задължава  с внимание  на всяко идване.Допълнително натоварване и  сметки на времето и вниманието за него от брат|сестра там,които имат семейни  планове.
Но  времената са такива,че  повечето сме далеч.Ако няма причини  да се търсим ежедневно,доброто е да си пазим  спокойствието едни на други.Задължени са родители и деца,другите "играчи" само при желание  и възможност се включват в общуването.
До  това стигнах.
Старостта е винаги самотна,независимо от всичко.

# 357
... Да, жалко и тъжно  е, че при някои хора живота се е стекъл по кофти начин и са се отчуждили, но това не значи че трябва да бъдат обиждани и  подигравани за това, особено ей така, на едро.
Никой не би ги обсъждал дори, стига те самите да не се хвалеха непрекъснато с това и да не се опитваха толкова високомерно да го налагат на другите като единствено правилен модел.

# 358
  • София
За мен пък подобни иронични постове, пускани редовно, не говорят никак добре. Особено обиди като "дребни душици"...
Знам че всеки изхожда от собствения си опит. Да, жалко и тъжно  е, че при някои хора живота се е стекъл по кофти начин и са се отчуждили, но това не значи че трябва да бъдат обиждани и  подигравани за това, особено ей така, на едро.
Когато отчуждението се въздига едва ли не като норма и се плюят изключения като КАГ - защо тя да не отвърне със същото, но иронично?
Ако някой живее на хиляди км от родителите си, това е реалната причина да не се виждат често, а не кой колко е самостоятелен. Излишно е да се подхожда с ирония към по-патриархалните отношения, които може би устройват и двете страни. Говоря по принцип, аз самата не съм им голяма фенка.
Аналогичен е случаят с бабината грижа - ако някой не разполага с баби/дядовци наблизо, мога да му съчувствам и вляза в положението, но не и когато това се издига в култ.

# 359
  • Бургас
Happy,  bouquet Аз те разбрах идеално и на 100% споделям казаното от теб. На тази потребителка не й е за първи път да се държи по този начин. Очевидно доста подценява нивото на събеседниците си тук и начинът й на изразяване понякога е доста хмммм.... да кажем неуместна демонстрация на тези нейни преценки....

Общи условия

Активация на акаунт