С какво ви дразнят свекървите- 82

• 72 007
  • 802
  •   1
Отговори
# 360
  • София
КАГ ако така иронично с елемент на присмех и злобичка кометираш и се държиш със снаха си, и вкарваш думи ни в клин ни в ръкав, уж да се самоиронизираш, а реално да се подиграваш ... леле мале Crazy!

# 361
... Да, жалко и тъжно  е, че при някои хора живота се е стекъл по кофти начин и са се отчуждили, но това не значи че трябва да бъдат обиждани и  подигравани за това, особено ей така, на едро.
Никой не би ги обсъждал дори, стига те самите да не се хвалеха непрекъснато с това и да не се опитваха толкова високомерно да го налагат на другите като единствено правилен модел.
Всъщност, аз (и не само аз) многократно съм подчертавала, че намирам за съвсем нормално да има хора, които се чувстват добре и уютно в модела на КАГ. Въпреки, че аз съм диаметралната противоположност на този модел, не се считам за по-добра от другите и уважавам техния избор. Нямам спомен да съм се изказала иронично или саркастично за този модел, Но и нямам спомен КАГ да е казала добра дума за живеещите по начин, различен от техния. За сметка на това, имам спомен за нееднократни хапливи подмятания по техен адрес.

# 362
  • София
За мен пък подобни иронични постове, пускани редовно, не говорят никак добре. Особено обиди като "дребни душици"
Честно, упорито да продължаваш да пишеш подобни подигравки в тема, нарочно създадена за оплакване- основателно или не, не говори нито за зрялост, нито за мъдрост, нито за възпитание. Все едно да тръгна да парадирам във форума на самотните родители с дългогодишния си щастлив брак и да им набивам в главите какви "дребни душици" са, че не са си опазили семейството. А дори не чета сагата  "С какво ви дразнят свекървите " редовно...и пак ми прави впечатление това натякване отново и отново и отново
Има различни хора, различни семейства, различни взаимоотношения. Различната гледна точка е полезна...но когато е основателна и с мярка.
Знам че всеки изхожда от собствения си опит. Да, жалко и тъжно  е, че при някои хора живота се е стекъл по кофти начин и са се отчуждили, но това не значи че трябва да бъдат обиждани и  подигравани за това, особено ей така, на едро.
Но както и да е...това форум, всеки може да пише каквото си иска...
Няма шанс и не достигат разни... неща, за да разбере подчертаното. И аз съм писала, намеквала, повтаряла същото... Не разбира, че има хора с различна гл. т., с различни разбирания, в конкретния случай хора, които предпочитат и се чувстват по-добре в не толкова голяма близост... Но диалог с радио не става.

# 363
Човек може да е близък с родителите си и без да живее в един двор с тях, както и да е в лоши отношения с тях, въпреки, че живеят в един двор.

И според мен една здравословна дистанция винаги е за предпочитане, отколкото живеенето всички заедно.
Аз се чувам и виждам често с моите родители, разбираме се, уважаваме се, но не мисля, че ако живеем в един двор всичко би било така безпроблемно. А със свекъри би било още по - трудно.
Затова, всеки да си знае къщичката.

# 364
КАГ пак разбуни духовете.
Тя жената сто пъти каза, че само дворът е общ, къщите са различни и отделно. Не е ли все едно два входа на блока.

# 365
  • София
Тя жената сто пъти каза, че само дворът е общ, къщите са различни и отделно. Не е ли все едно два входа на блока.
А някой е твърдял противното?

# 366
Не точно общият двор разбуни духовете, а хапливият тон по отношение привържениците на друг модел, както и квалификацията "дребни душици".

# 367
Не е ли все едно два входа на блока.
Не е все едно. Роднините като са наблизо, две думи напряко да си кажете, ще се чуе от тях и в повечето случаи ще се започне с тълкуванията кой какво искал да каже, пък защо го казал, пък снахата как си гледа децата и още какво ли не.
Ако ще през една улица да са, но дистанция трябва да има/според мен/ и това е за доброто и на млади и на стари

# 368
А някой е твърдял противното?

но не мисля, че ако живеем в един двор всичко би било така безпроблемно. А със свекъри би било още по - трудно.
Затова, всеки да си знае къщичката.
Не е твърдял, само е написано, а аз просто уточних, че съм чела много пъти, че са в отделни къщи.

Не точно общият двор разбуни духовете, а хапливият тон по отношение привържениците на друг модел, както и квалификацията "дребни душици".
Да, аз само констатирам, че това се случи, не споря Peace

# 369
Ами тя умишлено ги разбужда. Всеки път е с някакви завоалирани неща. Аз не смятам, че не може да се живее добре по тяхния начин, но по други нейни постове съдя, че нямат кой знае какви отношения със снахата (липса на обръщение, покана и подобни). Явно е удобно и за двете страни и са се напаснали.

За отношението между децата и родителите, смятам че е индивидуално. За мен не е проблем да закарам някого до някъде, да помогна, да се обадя. Смятам, че така е редно. И на мен ми бяха досадни вечните притеснения на майка ми, но тя не го е правила с цел да ме дразни, а наистина от тревога.

Докато живеех с родителите си имахме уговорка да им се обаждам винаги, когато ще закъснея. Когато се отделих, спрях да го правя, а и те някак приеха, че имам мой живот. Продължихме да се чуваме ежедневно обаче.

# 370
Ами тя умишлено ги разбужда. Всеки път е с някакви завоалирани неща. Аз не смятам, че не може да се живее добре по тяхния начин, но по други нейни постове съдя, че нямат кой знае какви отношения със снахата (липса на обръщение, покана и подобни). Явно е удобно и за двете страни и са се напаснали.
Да, това и мен ме впечатли, не го разбирам това отношение, но както казваш, напаснали са се.

# 371
Аз съчувствам на КАГ за загубите и, на нейното мнение съм в много случаи, но няма нужда да се доказва толкова, според мен.

# 372
... Да, жалко и тъжно  е, че при някои хора живота се е стекъл по кофти начин и са се отчуждили, но това не значи че трябва да бъдат обиждани и  подигравани за това, особено ей така, на едро.
Никой не би ги обсъждал дори, стига те самите да не се хвалеха непрекъснато с това и да не се опитваха толкова високомерно да го налагат на другите като единствено правилен модел.
А КАГ изобщо не налага нейния модел, нали?
Не е като да не сме чели подробно описание на имота, който е оставила, придружено със сметка на какви почивки и ходят младите и т.н. придобивки си позволяват със спестените от ипотека пари, както и колко им гледа децата. Със сигурност това не е фино натяквано, нее,  тя не е такъв човек. Да не говорим как на Нова година се включи точно в тази тема да каже как е сама на празника, а младите са отишли да се забавляват. Нищо че после се оказа, че тя така е пожелала и те взели, че й удовлетворили желанието, вместо да останат вкъщи с нея.
Че и "пожелания" отправя накрая. Чак да те присърбят пръстите да не й пожелаеш една еманципирана снаха, която да не иска да живее в семейната кооперация и да ходи
и всяка неделя на семеен обяд. Mr. Green

# 373
Е, честно казано никой на никого нищо не налага. Всеки се изказва и това е. На човек по принцип насила можеш само да му вземеш, да му дадеш - не.
Айде някоя снаха да се оплаче, че темата да се върне на мястото си Mr. Green

# 374
Благодаря че ме разбрахте правилно
Аз не съм запозната с цялата история, защото ме натоварват такива неща и не ги помня
Но честно казано се обидих от това словосъчетание и ми стана криво
Харесва ми когато тук оплакванията се приемат и поднасят  шеговито и успяваме хем да се оплачем, хем да се надсмеем и да продължим напред Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт